Neler Yeni

Ülkenin şeriat ile yönetilmesini istememek.

LahmatsuDcr

80+ Silver
Evlenmeden ilişkiye girdi diye bir insana işkence etmek ne kadar medeni bir şeydir?

Vehhabilerin kafalarına göre hüküm sürdükleri Suudi Arabistan emsal teşkil etmez. İşleri güçleri para. İslami hükümlere göre yönettikleri falan yok. Gerçi veliaht prens Selman'ın Vehhabilikle de işi yok. Adam tümden seküler. Bu kalıplaşmış laf zırvadan ibaret.
Kerçek izlamcılar...

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,087
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
Evlenmeden ilişkiye girdi diye bir insana işkence etmek ne kadar medeni bir şeydir?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kerçek izlamcılar...
iki tarafın da rızası var ise başka birisi gelip bunun için ceza veremez çok saçma bunun gibi daha bir sürü madde var o yüzden şeriata karşıyım

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Şeriat isteyen afganistana gidebilir. Bu çağda şeriat ile yönetmek yanlıştır, çağa uygun değil bence.
Ben kesinlikle İslami bir yönetim olmasını destekliyorum.
Müslüman olmayan vatandaşların da hakkını koruyacak bir sistem istiyorum.
Kısas ve idam yeniden yürürlükte olmalı.
Hırsızın eli kesilmeli. Hapse tıkıp beslenmemeli.
İslam'a hakaret ve aşağılayıcı davranışlarda bulunanlara ağır cezalar verilmeli.
Müslüman olmayanların hakkını koruyacak ve şeriat? Bu dediğiniz imkansız.

Asıl önemli olan kanunların, yasaların adaletli olmasıdır. Şeriata gerek yok, kanunlar düzgün olsun düzgün uygulansın o zaman yeterli olur.

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
729
İsim
CesarVialpando
Şeriat'ı istemeyince dinden çıkıyormuş fakat ben bu ülkenin Şeriat ile yönetilmesine karşıyım. Herkesin dinini kendi içinde yaşasın. Siz ne düşünüyorsunuz?
Şimdi güzel kardeşim... Bunu sana şöyle açıklayacağım.
Kuran'da şeriat geçiyor olabilir. Ama kabul etmek lazım ki kişisel çıkarların ve kötülüğün egemen olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Din saf bir duygudur. Bundan dolayı da suistimal edilmeye açıktır. Bunun en iyi örneklerinden biri Fethullah Gülen'dir. Bir aralar hoca efendi diye pohpohlanan ve sürekli dinden imandan bahsetmesiyle gönülleri kazanan zat geldi ülkenin yönetimini ele geçirmeye kalktı. Demek ki neymiş, din müdahaleye açık ve suistimal edilen bir duyguymuş.
Buradan sakın benim din düşmanı olduğum sonucunu çıkarmayın. Ben de Müslümanım. Ama bazı şeyleri de kabul etmek lazım. Şeriat, bunca adaletsizliğin egemen olduğu bir dünyada uygulanamaz ve çok yanlış yerlere çekilebilir. Laiklik bu zamanda uygulanan en güzel yönetim biçimi. Şunu da söyleyeyim ve yazımı bitireyim. Laiklik bazılarının iddia ettiği gibi dinsizlik demek değildir. Laiklik, dininize ve ibadetinize engel olmaz. Herkese iyi forumlar.

Son düzenleme:

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Nasıl baktığına göre değişir. Bana da ortalıkta çocuk kadınların gezmesi, 13-14 yaş civarında sevgililik adı altında bekaretin kaybedilmesi "medeni" gelmiyor. Tek dişi kalmış canavar beni korkutuyor. Materyalist bakmaz İslam. İleriye dönük, Allah'ın rızasına uygun bir şekilde düzenler hayatı. Kanunları da bu yöndedir. İslam'ı esas alan bir yönetimde bu tür cezaların olması da doğal.

Kerçek izlamcılar...
Bu lafınız komik duruyor, hakikaten çok klişe. Ehli bid'at taifelere gerçek İslam mı diyelim? Tabii ki gerçek İslam onların yaşadığı değil. Kur'an'ı kendilerince yorumlayıp ayete binâen Hz. Ali'yi bile katletmiş haricilerin tohumlarından bahsediyoruz. Yüzyıllardır ümmet bunlarla uğraşıyor. Kur'an'dan, sünnetten ve ashabın yolundan sapmış her görüş dalalettir. Vehhabilere, Haricilere, Şia'ya ve bilimum dalalet ehlinin kurduğu devletlere bakıp "Gerçek İslam budur." diyecek hâlimiz yok.

Müslüman olmayanların hakkını mı koruyacak? Bu dediğiniz imkansız.
Allah yasaklıyor gayrimüslimlere sataşmayı. Din konusunda bizimle savaşmayan, bizi yurtlarımızdan çıkarmayanlarla iyi ilişkiler içinde olmamızı ve onlara adaletli davranmamızı emrediyor. Zimmilere karşı nasıl hükümler var bilmiyor musunuz? Hangi hüküm zimmilerin hakkına riayet etmiyor? Kul hakkı diye kavramlardan haberdar mısınız? Allah resulü ve dört halife döneminde boyunduruk altında yaşayan ve din, dil hürriyetlerine zerre karışılmayan kavimlerden haberdar mısınız?

Osmanlı gibi yüzyıllar boyu hüküm sürmüş ve milyonlarca kilometre toprak fethetmiş ecdattan haberdar mısınız? Örneğin Yunanistan. Yaklaşık dört asır bizim boyunduruğumuzda yaşadı. Hangi Yunan'a zulmedildi? Hangisi sömürge yapıldı? Hangisinin kafasına vurulup Müslüman yapıldı? Hangisinin hakkı korunmadı? Hangisine tecavüz edildi? Hangisine misyonerlik çalışması yürütüldü? Hiçbirine. Yaşadılar kültürlerine, dillerine ve dinlerine dokunulmadan. Batı'nın yaptığı sömürgenin ve zulmün bir mislini dahi gösteremezsiniz.

Allah ve resulü bu hususta onlarca hüküm vermiş, Müslüman olmayanların hakkı korunmuş, zıttını yapana lanetler edilmiş fakat şu ettiğiniz lafa bakın. İslam devletinde zimmiye zulmedenin kellesi gidiyor neredeyse, sen gelip ne diyorsun. :D

Berke Fitness

80+ Bronze
İslam'a hakaret ve aşağılayıcı davranışlarda bulunanlara ağır cezalar verilmeli.
Hırsızlığı savunacak değilim, sonuna kadar yanlıştır ama şartlar, psikolojik ruh halleri vb. gibi bir çok faktör varken hırsızların ellerinin kesilmesini emretmek ne kadar mantıklıdır? İdam, kısas gibi çağ dışı saçmalıkları saymıyorum bile

Carl-S

80+ Gold
Türkiye laiktir laik kalacaktır nokta.

Semihhh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
220
İsim
Semih
Kim ne derse desin şeriat en iyi sistemdir.
Fakat şuan ki koşullarda yani Hristiyan'ı ateisti sadisti dinsizin olduğu ülkede bu sistem uygulanmaz uygulanamaz.
Muhtemelen çok ızgın atılacak fakat şeriatın çok fazla ayrıntısı var ve Taliban gibi terör birliklerinin uyguladıkları şeriat değil.

.......

80+ Bronze
Boş tartışma. Bu ülkeye şeriat gelemez. Yönetimde, hukukta değişiklikler olmalı ama şeriat asla.

Abranas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Semih Yıldız
İslam'da bunların hiçbiri caiz mi sence? İslam'ın hükümlerinin tam zıttını yapan bir devlet nasıl emsal teşkil etsin? Eğer böyleyse suçu İslam'da mı ararsın yoksa devlette mi? Devlet, İslam'ı büküyor demek ki. Arap yönetiminin çoğunluğunun para için yapmadığı şey kalmadı. Güya İslam ülkesi fakat git bir gez Dubai'yi. Zerre alakası yok. Verdiğin örneklere bak. Biri İran, Şia'nın kol gezdiği ülke. Diğeri Suudi Arabistan, Vehhabilerin kol gezdiği ülke. Gösterebileceğin bir tane bile ehl-i sünnet İslam devleti yok günümüzde.
Şeriatla yönetilen başarı ülke neresi peki? Müslümanlıkla yönetilen başarılı ülke neresi peki? "Onlar doğrudüzgün yönetmiyor" diyeceksiniz de hiç mi yönetebilen yok onca ülkeler arasında? Avrupalılar insan geçmişinin farkında oldukları için asıl yönetimin nasıl olabileceğini biliyorlar. Bizde 2000yıllık geleneği sürdür sürdürebildiğin kadar...

Top Bottom