Lisa Su
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 555
- İsim
- Can Uzay
- Bütçe
- 999999
Merhaba, uzun süredir hayalini kurduğum sistemi topluyorum. Toplama süreci biraz uzun sürecek; en geç gelecek parça olan 9950X3D, Mart 2025'te elimde olacak. Bu konuyu açmamın sebebi, yaptığım hatalar varsa sizlerin yardımıyla düzeltmek ve farklı önerilerinizi değerlendirmek. Böyle bir sistem herkesin hayali, biliyorum. Ancak, 30 yaşına geldim ve şimdi böyle bir fırsat bulabildim. ABD'de yaşadığım için birçok parçaya çıktığı anda erişebiliyorum. Umarım böyle bir bilgisayar toplamak herkesin nasibi olur ve bu konu sizin için de bir rehber değeri taşır.
Sanat eseri gibi görünen monitörün yanına koyacağım, custom sıvı soğutmalı ve 4-5 yıl boyunca yükseltme ihtiyacı duymayacağım bir sistem kurmayı planlıyorum. CES 2025 sonrası ne alacağıma dair kararımı netleştirdim. Satın aldığım ve almayı düşündüğüm parçaların listesini paylaşıyorum ve konuyu sürekli güncelleyeceğim. Daha önce hiç custom sıvı soğutmalı bir sistem toplamadım, bu benim için bir ilk olacak. Araştırmalarım sonucunda PMMA şeffaf 14mm boru kullanmaya karar verdim. Sistem ultimate olacak; bu yüzden işlemci ve ekran kartı tercihlerim belli: 9950X3D ve RTX 5090.
Soğutmanın markası benim için önemli değil, bulabildiğim en uygun fiyatlı RTX 5090’ı çıktığı gün almayı planlıyorum. Tercihen Founders Edition almayı düşünüyorum; hem daha uygun fiyatlı hem de koleksiyon değeri taşıyor.
Kasayı Görmek İsterseniz:
Kasa VideosuSanat eseri gibi görünen monitörün yanına koyacağım, custom sıvı soğutmalı ve 4-5 yıl boyunca yükseltme ihtiyacı duymayacağım bir sistem kurmayı planlıyorum. CES 2025 sonrası ne alacağıma dair kararımı netleştirdim. Satın aldığım ve almayı düşündüğüm parçaların listesini paylaşıyorum ve konuyu sürekli güncelleyeceğim. Daha önce hiç custom sıvı soğutmalı bir sistem toplamadım, bu benim için bir ilk olacak. Araştırmalarım sonucunda PMMA şeffaf 14mm boru kullanmaya karar verdim. Sistem ultimate olacak; bu yüzden işlemci ve ekran kartı tercihlerim belli: 9950X3D ve RTX 5090.
Soğutmanın markası benim için önemli değil, bulabildiğim en uygun fiyatlı RTX 5090’ı çıktığı gün almayı planlıyorum. Tercihen Founders Edition almayı düşünüyorum; hem daha uygun fiyatlı hem de koleksiyon değeri taşıyor.
Satın Alınan ve Planlanan Parçalar:
Satın aldığım, kargoda veya evde bekleyen ürünlerin bağlantılarını paylaşıyorum. Bağlantı olmayan ürünleri henüz kesinleştirmediğim ya da piyasada bulamadığım için almadım. Aldığım ürünleri, ihtiyaç halinde, 30 gün içinde iade edip değiştirebilirim. Farklı önerileriniz veya uyumsuzluk gördüğünüz bir durum varsa mutlaka yazın!Sistem Bileşenleri:
- Monitör: KTC 42 Inch 4K OLED Gaming Monitor
- İşlemci: Ryzen 9950X3D (Mart 2025 - geçici olarak 9800X3D kullanıyorum)
- Ekran Kartı: RTX 5090 (30 Ocak 2025'te almayı umuyorum)
- Depolama: 2x SABRENT Rocket 5 2TB PCIe GEN 5 14GB/s (RAID 0)
- Güç Kaynağı: MSI MEG Ai1300P
- RAM: KLEVV CRAS V RGB DDR5 48GB (2x24GB) 8200MHz CL38 A-DIE 1.45V
- Anakart: MSI MPG X870E Carbon
- Kasa: Barrowch STAR1
- Radyatör: 2x EK QUANTUM X360M
- Fan: 6x Lian Li UNI Fan SL - LCD Wireless 120 Reversed Blade
- Thermal Pad: 2x Thermal Grizzly KryoSheet
- Riser Kablosu: GLOTRENDS 200mm PCIe 5.0 X16 Riser Cable
- Flow Sensörü: Aquacomputer Flow Sensor
- Pompa: Barrowch 17W PWM
- Boru: PrimoChill 10mm ID x 14mm OD Rigid Acrylic/PMMA
- Silikon Aparat: Bykski 9.5mm Rigid Tubing Bending Cord
- Filtre: Bykski G1/4 Copper Inline Filter
- Flow Göstergesi: Bykski 2-Way Flow Indicator
- CPU Blok: Barrowch CPU Water Cooling Block
- Premix: XSPC PURE Premix Distilled Coolant - UV Red
- RGB Kablo: TECWARE Flex RGB
- Klavye & Mouse: Logitech MX Mechanical Combo
- Ses Sistemi: Samsung HW-S60D (Digital)
- GPU Blok: ???
- Fittings: ???
Ekler
Son düzenleme: