Neler Yeni

Yardım Undervolt nasıl yapılır yardımcı olabilir misiniz

AliihsanN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali ihsan Yüksel
İşlemcim Ryzen 5 3600 undervoltage’ı bir videoya bakarak yaptım lakin sorun çıktı yabancı kaynaklara baktım öyle yaptım bu sefer pc açılmadı anakarttan pili sökmek durumunda kaldım. Bu undervolting nasıl yapılıyor biri bana yardımcı olabilir mi msi anakart kullanıyorum.

mkurtulus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
mert kurtulus
grupta bunun ile alakalı bir sürü konu mevcut

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
zulu master
undervolt değilde PBO ayarları ile oynaman lazım. çetrefilli iş.

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
zulu master
yani şöyle işlemciyi eko moda alıyorsun sonra kademeli olarak ppt edc tdc ayarlarını eş zamanlı arttırıyorsun. Bi noktada %95 performansı yakalıyorsun ama 20-30 watt kısmış oluyorsun. Üstündede all core -5 yada -10 undervolt set edip keyine bakıyorsun. En az 15 derece felan fark ediyor :)

AliihsanN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali ihsan Yüksel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yani şöyle işlemciyi eko moda alıyorsun sonra kademeli olarak ppt edc tdc ayarlarını eş zamanlı arttırıyorsun. Bi noktada %95 performansı yakalıyorsun ama 20-30 watt kısmış oluyorsun. Üstündede all core -5 yada -10 undervolt set edip keyine bakıyorsun. En az 15 derece felan fark ediyor :)
Hocam anladım da bu ppt edc tdc necidir ben anlamam ki yardımcı olabilir misiniz

zulumaster

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
354
İsim
zulu master
bende anlamam eko moda alınca otomatik bu değerleri set ediyor. Sen bunları 5 er 5 er arttırıyorsun işte. Sonnra load teste alıyorsun, hwinfo adlı program ppt edc ve tdc'de hangi limite takıldığını söylüyor. Sonra gidip onu biraz daha arttırıyorsun felan taki istediğin performansı alana kadar. mesela ben 140w lık 5900x'i 110 watta felan kullanıyorum.

AliihsanN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Ali ihsan Yüksel
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bende anlamam eko moda alınca otomatik bu değerleri set ediyor. Sen bunları 5 er 5 er arttırıyorsun işte. Sonnra load teste alıyorsun, hwinfo adlı program ppt edc ve tdc'de hangi limite takıldığını söylüyor. Sonra gidip onu biraz daha arttırıyorsun felan taki istediğin performansı alana kadar. mesela ben 140w lık 5900x'i 110 watta felan kullanıyorum.
Hocam ben valla bir şey anlamadım lakin pbo cpb kapattım 3.9 ghzye sabitledim 1.08v yaptım şu an sıkıntı yok biraz daha düşürüp deneyecem sizin dediklerinizi ilk defa duyuyorum eko mod ne onu bile anlamadım aşskgşalfkgşaş videosu varsa atarsanız iyi olur onun dışında sağolun

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,087,403
Üyeler
172,829
Son üye
Ferhat kara
Top Bottom