Neler Yeni

Üniversite İçin Bölüm Tercihi

Røyz.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Abdullah Tunç
Arkadaşlar iyi akşamlar. Ben şu anda 11. sınıfım ve üniversiteye hazırlanmam gerekiyor ama bir hedefim yok çünkü bir meslek seçsem atanamama durumu var ve bu beni çok kötü etkiliyor. Şu anda lisede okuduğum bölüm ise otomasyon alanı ama tam olarak böyle bir meslek yapmak istemiyorum. Daha çok doktorluk istiyorum. Ama dediğim gibi atanamam diye çok korkuyorum sizce ne yapmalıyım?

olympus1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Anonim Anonim
Silinmiştir.

Son düzenleme:

Røyz.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Abdullah Tunç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Neden doktor olmak istiyosun dayak yemek için mi? İnsanlarla uğraşmak çok zordur üstlerin seni sürekli ezer hayal ettiğin filmlerdeki gibi değil ağzı götü kokan teyzelerle amcalarla muhatap olmak zorunda kalırsın ve muayene etmek zorundasın. Moleküler biyoloji veya genetik okuyan herkes ABD ye gidiyor gitmeyen kişi görmedim. Kazanması da TIP fakültesine göre daha kolay. İstersen içlerinden en yakın arkadaşım olan Bartu'nun instagram hesabını verebilirim hatta git konuş sana neden bu bölümü seçtiğini anlatsın. Benim öğretmen maaşımın 7-8 katını alıyor şuan.
doktor olunca neden dayak yiyeyim benim elim kolum veya hukuki şartlar yokmu insanlar beni hop diye dövemezki. ama arkadaşının hesabını verebilirsiniz.

olympus1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Anonim Anonim
google scholar hesabını attım.

yenigeldim

80+ Silver
Türkiye’de okumuş bir şekilde yaşayacaksan ya doktor ya mühendis. Gerisi boş. Moleküler biyoloji bilmem ne tr de aç kalırsın

Røyz.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Abdullah Tunç

Turkmangg123

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Reşit Akalın
Neden sence? kötü amacçlı sormuyorum
Tr de iş olmayan bölümler olduğu için. Ama doktor veya diş hekimi olursan garanti işin olur. Mühendislik içinse ilk 30k içinde olman gerek. Merak etme doktorluk kötü değil dayak mayak hikaye. Hangi meslekte olursan ol karşına dengesiz birisi geldiyse problem olur. Doktor ol kafan rahat olsun işin rahat olsun

inkodes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
605
İsim
Muhammed Fehim Yazıcı
Neden doktor olmak istiyosun dayak yemek için mi? İnsanlarla uğraşmak çok zordur üstlerin seni sürekli ezer hayal ettiğin filmlerdeki gibi değil ağzı götü kokan teyzelerle amcalarla muhatap olmak zorunda kalırsın ve muayene etmek zorundasın. Moleküler biyoloji veya genetik okuyan herkes ABD ye gidiyor gitmeyen kişi görmedim. Kazanması da TIP fakültesine göre daha kolay. İstersen içlerinden en yakın arkadaşım olan Bartu'nun instagram hesabını verebilirim hatta git konuş sana neden bu bölümü seçtiğini anlatsın. Benim öğretmen maaşımın 7-8 katını alıyor şuan.
Bence önyargılısın ve doktorluk mesleği hakkında yeterli bilgiye sahip değilsin.
Hiç değilse tıbbın uçsuz bucaksız bussuru alana ayrıldığını biliyor olman lazım ve emin ol her birinin çalışma şekli farklı .Yok osu kokuyor bilmem ne bunları istemeyen kişiler için de bussuru alanı var tıpın.
Hadi orayı da bıraktım akademi konusunda da tıp okumak mantıklı örneğin Aziz Sancar tıp mezunudur lütfen kulaktan dolma bilgilerle insanları yönlendirmeyin tam bilgi sahibi değilseniz

Røyz.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
76
İsim
Abdullah Tunç
Tr de iş olmayan bölümler olduğu için. Ama doktor veya diş hekimi olursan garanti işin olur. Mühendislik içinse ilk 30k içinde olman gerek. Merak etme doktorluk kötü değil dayak mayak hikaye. Hangi meslekte olursan ol karşına dengesiz birisi geldiyse problem olur. Doktor ol kafan rahat olsun işin rahat olsun
öyle yapıcam gibi ama mesela kazandım vs. nasıl işim oluyor nereye gidicem onları biliyorsan söylermisin?

Turkmangg123

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Reşit Akalın
öyle yapıcam gibi ama mesela kazandım vs. nasıl işim oluyor nereye gidicem onları biliyorsan söylermisin?
Doktor olursan internet heralde atama başvurusu felan yaparsın hemen olur. Doktorluk çabuk iş bulur.

olympus1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Anonim Anonim
Bence önyargılısın ve doktorluk mesleği hakkında yeterli bilgiye sahip değilsin.
Hiç değilse tıbbın uçsuz bucaksız bussuru alana ayrıldığını biliyor olman lazım ve emin ol her birinin çalışma şekli farklı .Yok osu kokuyor bilmem ne bunları istemeyen kişiler için de bussuru alanı var tıpın.
Hadi orayı da bıraktım akademi konusunda da tıp okumak mantıklı örneğin Aziz Sancar tıp mezunudur lütfen kulaktan dolma bilgilerle insanları yönlendirmeyin tam bilgi sahibi değilseniz
Silinmiştir.

Son düzenleme:

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
Bursa sınav koleji mezunuyum ben bilgim olmazsa yazmazdım. İngilizce kendini ifade edemeyecek, yurt dışına çıkamayacak insanlar tabi ki tıp okuyup burada parasını kazansın. Moleküler biyoloji ve genetik kendini geliştirmek isteyen insanlar için güzel seçenek. Mezun olunca yine doktor unvanın oluyor bu arada.
Doktora mezunu olan herkes doktor ünvanı alıyor ona bakarsan. İktisat mezunu biri de doktor ünvanı alabilir. Tıp kazanacak kadar sayısala kafası basan birinin İngilizce öğrenmesi çok da zor değil. Kendini geliştirmek isteyene her bölüm uygun zaten.

olympus1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Anonim Anonim
Doktora mezunu olan herkes doktor ünvanı alıyor ona bakarsan. İktisat mezunu biri de doktor ünvanı alabilir. Tıp kazanacak kadar sayısala kafası basan birinin İngilizce öğrenmesi çok da zor değil. Kendini geliştirmek isteyene her bölüm uygun zaten.
Silinmiştir.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,616
Üyeler
165,382
Son üye
ilkan23
Top Bottom