Neler Yeni

Üniversite okumak cidden boş mu ?

SharpDagger

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
SharpDagger
Arkadaşlar şuanda 11. sınıfım ve acayip bir boşluğun içindeyim. Hedefim game developer olmak. Bir yandan diyorum ki derslerime çalışayım üniversite okuyayım ama sonra aklıma işsiz kalma durumu ve gidecek olan 4 yıl geliyor. Bir yandan hiç üniversiteye gitmeyip direk kendimi evde geliştirip projelere katılıp cv'yi düzeltip abd kanada gibi yurtdışındaki şirketlere girerim diyorum. Gerçekten bir karar vermem lazım ileride hiçbir işime yaramıyacak dersleri görmekten bıktım. Sayısal seçmişim geliyorum tarih edebiyat din kültürü vs. görüyorum. Genel kültür dedik ama bi yere kadar genel kültür yeter artık. Önerilerinizi bekliyorum özellikle bilişim sektöründe bilgili olan abiler yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

DOKTOR🥼

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,015
İsim
Resad
Instagram
resad.sadiqov29
Steam
Authority6655
Arkadaşlar şuanda 11. sınıfım ve acayip bir boşluğun içindeyim. Hedefim game developer olmak. Bir yandan diyorum ki derslerime çalışayım üniversite okuyayım ama sonra aklıma işsiz kalma durumu ve gidecek olan 4 yıl geliyor. Bir yandan hiç üniversiteye gitmeyip direk kendimi evde geliştirip projelere katılıp cv'yi düzeltip abd kanada gibi yurtdışındaki şirketlere girerim diyorum. Gerçekten bir karar vermem lazım ileride hiçbir işime yaramıyacak dersleri görmekten bıktım. Sayısal seçmişim geliyorum tarih edebiyat din kültürü vs. görüyorum. Genel kültür dedik ama bi yere kadar genel kültür yeter artık. Önerilerinizi bekliyorum özellikle bilişim sektöründe bilgili olan abiler yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Yani kendini nerede daha gelistire biliyorsan o yonde ilerile meseka ben doktorluk okuyorum zorundayim yani uni bitirmem gerek ama sen kendinide gelistire bilirsin

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,570
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Ne yazık ki ben de aynı kafadayım, tedbir niyetine eğer puanım yeterse ben üniversite okuma taraftarıyım.
Ancak elon musk gibi ünlü iş adamlarına göre de üniversite sadece zaman kaybı, onların bu düşüncesi kafamı karıştırıyor.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Türkiye şartlarında okusan da bir yerlere varamıyorsun. O denli bir ülkeye döndük.
Okusan, destek yok.
Kitap almaya kalksan, para yok.
Sınavlara girsen, atanamıyorsun.
Gibi gibi şeyler.
Eğer ailenin durumu biraz bile iyiyse yurtdışında okumaya çalış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ancak elon musk gibi ünlü iş adamlarına göre de üniversite sadece zaman kaybı
Çünkü öyle.

Cruyff and Messi

80+ Bronze
Evet boş. Sen mezun olana kadar bir işe girmiş o işte ustalaşmış biri sen çıkana kadar senden daha yüksek maaş alacak ve işin ehli olmuş olacak bile sende staj falan uğraşacaksın

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Üniye hazırlanıyorum çalıştığım her vakit sanki israfmış gibi geliyor. İşsiz adayı olabilmek için sınava giriyorum gibi hissediyorum. Hiç sınava girmesem yazılımda geliştirsem kendimi buna vakit ayıracağıma daha çok başarılı olurum bence.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Boğaziçi ODTÜ Bilkent teki eğitimi gördükten sonra anladım ki üniversite oturmak kesinlikle boş değil ama iyi yerden okumak lazım.

SharpDagger

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
181
İsim
SharpDagger
Boğaziçi ODTÜ Bilkent teki eğitimi gördükten sonra anladım ki üniversite oturmak kesinlikle boş değil ama iyi yerden okumak lazım.
Özel üniversiteye gidecek durumum yok be abi. Zaten öyle bi durum olsa direk bahçeşehir üniversitesi dijital oyun tasarımına giderdim.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Özel üniversiteye gidecek durumum yok be abi. Zaten öyle bi durum olsa direk bahçeşehir üniversitesi dijital oyun tasarımına giderdim.
Özele sadece zenginler mi gidiyor? Boğaziçi odtü özel mi?
Ben kendi sıralamamla boğaziçi makine ODTÜ bilgisayar dahil birçok bölüme gidebiliyordum. Cesaret ve kariyer planlaması yüzünden tercih etmedim.

Top Bottom