Neler Yeni

Üniversitede kırık obp ile yks sınavına hazırlanmak

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kadir
Selamlar.

Ben bu sene bir bölüme yerleşmeyi düşünüyorum ama asıl hedefim tekrar YKS’ye hazırlanmak.

OBP’m kırılacak ama buna rağmen tekrar sınava girip ilk 200 bine girmeyi hedefliyorum.

Ev ortamında verimli çalışamadığım için üniversiteye gidip, orada kendi başıma bir düzen kurarak çalışmak istiyorum.

Bu yüzden hem devam zorunluluğu az, hem de beni çok yormayacak bir bölüm arıyorum. Aklımda “Sağlık Yönetimi” gibi bölümler var ama başka önerilere de açığım.

Aynı durumda olan ya da bu yoldan geçmiş olan varsa tavsiyelerinizi duymak isterim:

Hangi bölümü seçmeliyim?

OBP kırıkken YKS’de başarılı olan var mı?

Üniversite ortamı bu süreçte motive edici mi, yoksa daha mı zorlaştırıyor?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
Not - sayısalcıyım
75 obp

Bahoz2162

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Şahin Yılmaz
Selamlar.

Ben bu sene bir bölüme yerleşmeyi düşünüyorum ama asıl hedefim tekrar YKS’ye hazırlanmak.

OBP’m kırılacak ama buna rağmen tekrar sınava girip ilk 200 bine girmeyi hedefliyorum.

Ev ortamında verimli çalışamadığım için üniversiteye gidip, orada kendi başıma bir düzen kurarak çalışmak istiyorum.

Bu yüzden hem devam zorunluluğu az, hem de beni çok yormayacak bir bölüm arıyorum. Aklımda “Sağlık Yönetimi” gibi bölümler var ama başka önerilere de açığım.

Aynı durumda olan ya da bu yoldan geçmiş olan varsa tavsiyelerinizi duymak isterim:

Hangi bölümü seçmeliyim?

OBP kırıkken YKS’de başarılı olan var mı?

Üniversite ortamı bu süreçte motive edici mi, yoksa daha mı zorlaştırıyor?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkür ederim.
Not - sayısalcıyım
75 obp
Benim şahsi düşüncem izleyeceğin bu yol çok çok daha zorlu,yorucu ve zaman alıcı bence bunu bir kenara bırakıp evde ders çalışamıyorsan kütaphaneye,parka vs gidip çalışmaya çalışmalısın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benim şahsi düşüncem izleyeceğin bu yol çok çok daha zorlu,yorucu ve zaman alıcı bence bunu bir kenara bırakıp evde ders çalışamıyorsan kütaphaneye,parka vs gidip çalışmaya çalışmalısın.
Maalesef aile ortamım yüzünden bunu yapmak zorundayım

xTURANN

80+ Silver
OBP Kırılma şartları neler, ne yapınca düşüyor tam bilmiyorum ama sanırım sınava girip tercih yapmadığında düşmüyordu.

Yani sınavlara gir, kendini dene. Tercih zamanı da tercih yapma. OBP kırılmıyorsa bu dediğim durumda, boş yere üni seçip gitmene gerek yok.

Üni sınavında başarı yapmak için şehir değiştirip ev tutmak çok daha zararlı.

zartzurthesap

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
fb düşmanı
Obp kırık boşa zorlama. Sağlık yönetimi gibi uyduruk bölümler için değmez

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kadir
OBP Kırılma şartları neler, ne yapınca düşüyor tam bilmiyorum ama sanırım sınava girip tercih yapmadığında düşmüyordu.

Yani sınavlara gir, kendini dene. Tercih zamanı da tercih yapma. OBP kırılmıyorsa bu dediğim durumda, boş yere üni seçip gitmene gerek yok.

Üni sınavında başarı yapmak için şehir değiştirip ev tutmak çok daha zararlı.

Obp kırık boşa zorlama. Sağlık yönetimi gibi uyduruk bölümler için değmez
Hocam peki ne yapmam lazım? Aile ortamından uzaklaşmak istiyorum, kütüphane de çalışmak verimli olurmu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kadir
Kütüphane de çalışmak elbette verimli olur. Ses yok, ortalama herkes ders çalışıyor. Yardımlaşanlar oluyor.
Hocam, peki ailem psikolojik baskı oluşturuyor onunla nasıl baş edebilirim?
Eğer mezuna kalırsam psikolojik üstünlük yaratıyor geçen sene kuzenlerim biri hukuk diğeri tıp olmak üzere kazandılar. Eğer ben mezuna kalırsam psikolojimin kaldıramayacağını düşünüyorum. Psikolog'a gidersem faydası olurmu?

zartzurthesap

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
254
İsim
fb düşmanı
Hocam peki ne yapmam lazım? Aile ortamından uzaklaşmak istiyorum, kütüphane de çalışmak verimli olurmu?
Kütüphaneye git. Evde durma. Okumayacağın bölüme gidip bir de puanını kurdırma. Sonra kırık olmasa istediğim yer olurdu diye üzülürsün
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam, peki ailem psikolojik baskı oluşturuyor onunla nasıl baş edebilirim?
Eğer mezuna kalırsam psikolojik üstünlük yaratıyor geçen sene kuzenlerim biri hukuk diğeri tıp olmak üzere kazandılar. Eğer ben mezuna kalırsam psikolojimin kaldıramayacağını düşünüyorum. Psikolog'a gidersem faydası olurmu?
Mezuna kalmak direkt psikoloji zaten. Yöneten kazanır. Hep olumlu örnekler sunuluyor ama geri giden de çok var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Kadir
Benim şahsi düşüncem izleyeceğin bu yol çok çok daha zorlu,yorucu ve zaman alıcı bence bunu bir kenara bırakıp evde ders çalışamıyorsan kütaphaneye,parka vs gidip
Kütüphaneye git. Evde durma. Okumayacağın bölüme gidip bir de puanını kurdırma. Sonra kırık olmasa istediğim yer olurdu diye üzülürsün
Mesaj otomatik birleştirildi:

Mezuna kalmak direkt psikoloji zaten. Yöneten kazanır. Hep olumlu örnekler sunuluyor ama geri giden de çok var.
Kütüphane de çalışmak elbette verimli olur. Ses yok, ortalama herkes ders çalışıyor. Yardımlaşanlar oluyor.
Asıl hedefim hemşirelik

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,084,626
Üyeler
172,395
Son üye
semihcev1k
Top Bottom