Üniversiteye Giden / Gitmiş Olanlar Birkaç Sorum Var.

İstanbulda okuyan biri olarak çöp bir yurtta kalıyorum. Özel erkek yurtları 4 kişilik odalar 2800 tlden başlıyor.
4 kişilik odalar 2800'den mi başlıyor? O fiyata 4 kişi ev tutarsın.

Arkadaş sıkıntı. İlk yıl mecburen yurttasın...
Geöen sene online diye şey edemedik
O da var doğru ama 2800'e 4 kişilik odada kalmaktansa paşalar gibi gider ev tutarım o kadar verebiliyorsam evde kalırdım.

Birkaç sorum olacak.
* WiFi var mı? (Herkesin kullanabileceği.)
* Hangi bölümün hangi dersleri var?
* Ortam liseden daha mı iyi?
* Haftada kaç gün okula gidiyoruz?
* Pansiyon / Yurt durumu nasıl oluyor?
*Wifi var. Ama çekim gücü iyi olmayabiliyor. Anadolu Üniversitesinin güzeldi. Adnan Menderes ve Afyon Kocatepe kötü çekiyordu. Ama Aydın'daki üniversiteye laptopu götürüp LAN kablosunu takınca hızım direk 400 megabit oluyordu. 2016 yılında 400 megabit interneti gördüğümde yaşadığım şaşkınlığı hala unutamıyorum. GTA 5i torrentten 1 saatten az sürede indirmiştim :D
*Hangi bölümün hangi dersleri var oldukça komik bir soru ne bölümü okuyacağına bağlı. Ayrıca okuldan okula ders içeriği değişmekte fakat temel aynı.
*Ortam liseden iyi değil (kendi görüşüm)
Çünkü herkes gurbete gelmiş herkes birbirinin kuyusunu kazma peşinde. Gerçek arkadaşlık diye bir şey yok. Lise dostluğu ömürlüktür. Üniversite dostluğu otogara kadardır. He iyi bir arkadaş ortamı yaparsın deli dolu eğlenirsin çünkü evden uzaktasın karışan eden yok özgürsün o yönden güzel.
*Okula gitme durumun ders sayına bağlı. Örneğin ben haftada 4 gün gidiyordum. Derslerimizin azlığından cuma günü okul yoktu. Bazı bölümlerin dersleri çok oluyor her gün gidiyorsun yani 5 gün. Fakat her gün okulda aynı süre kalmıyorsun. Bazı günler 4 dersin olur bazı günler 2 dersin. Kimi zaman akşama kadar okulda olursun kimi zaman 3 saatte o günün okul zamanı biter.
*Ben özel yurtta kaldım özel yurdun imkanları elbette daha iyi. Sabah akşam yemek vardı internet iyiydi ders çalışma odaları vardı istediğimiz saatte girip istediğimiz saatte çıkıyorduk (erkekler için). Kızlara son giriş 11'di.

Geri