22 yaşındayım, üniversite birinci sınıf öğrencisiyim. Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bölümden zevk almıyorum, bu alanda kendimi geliştirmeye enerji, motivasyon bulamıyorum. Ayrıca yeni mezunlar düşük maaşlarla başlıyor maalesef. Staj bulmak bile zorlaştı artık. Özetle bölümde bir gelecek göremiyorum kendi adıma.
Bunlar dışında bazı hususlar da var. İki kez mezuna kaldım, üçüncü senede kazandım üniversiteyi. İlk gittiğim üniversite deprem bölgesindeydi. Depremde hasar alınca başka bir üniversiteye geçiş yaptım. Bu süreçler beni aşırı yıprattı, mutsuz bir insan haline getirdi. İlk sene adam akıllı ders çalışmamanın cezasını çektim yani
Dört kardeşiz. Bir kardeşim okuduğu bölümde kendini geliştirdi, staj buluyor rahatça. İşe de girecek rahatça, bu belli. Diğer iki kardeşimden bir tanesi liseden sonra devam etmedi, babamla beraber çalışıyor. Diğeri yurtdışında işçi. Ailem eğitime önem veren bir aile ama iki çocuğu düzgün bir iş bulamadığı için ben ve diğer kardeşimin üzerine düştüler. Ben de adam gibi ilerleme kaydedemedim ve bu nedenle aileme 'Üniversite okumak istemiyorum.' demeye utanıyorum. Beklentilerinin en yüksek olduğu çocukları bendim ama onların emeğini karşılıksız çıkardım şimdiye kadar
E - Ticaret ile uğraşmak istiyorum. Uzun zamandır araştırıyorum, para da biriktiriyorum başlamak için.
Siz neler söylersiniz genel olarak? Varsa tavsiyelerinizi almak isterim.