Neler Yeni

Çözüldü✓ USB Device Over Current Status Detected Hatası

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,182
İsim
Necati
Selamlar , dosya çıkartmak için yazıcıyı pcye bağladım fakat bir kaç hata verdi çok fazla güç yüklendi vs gibi , bende pcyi yeniden başlattım fakat açılmadı 1 hafta öncede aynısı olmuştu fakat açılmıştı şuanda pcyi açamıyorum alttaki ekran geliyor ve 15 sn sonra kapanıyor , sanırım usbler ile alakalı kısa devre mi yapıyor acaba ?
Tüm usbleri çıkartıp denedim yine açılmadı çözümü nedir bilen varmı?
Not ; bios pilinide cıkar tak yaptım + biosa giremiyorum.

Ekler

• IMG_2706.jpeg
    IMG_2706.jpeg
    1.3 MB · Hit: 47

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Selamlar , dosya çıkartmak için yazıcıyı pcye bağladım fakat bir kaç hata verdi çok fazla güç yüklendi vs gibi , bende pcyi yeniden başlattım fakat açılmadı 1 hafta öncede aynısı olmuştu fakat açılmıştı şuanda pcyi açamıyorum alttaki ekran geliyor ve 15 sn sonra kapanıyor , sanırım usbler ile alakalı kısa devre mi yapıyor acaba ?
Tüm usbleri çıkartıp denedim yine açılmadı çözümü nedir bilen varmı?
Not ; bios pilinide cıkar tak yaptım + biosa giremiyorum.
Yazıcı bağlanan USB portunda gözle görülür bir yanma vs var mı? Kasaya mı yoksa anakarta mı bağlanmıştı?

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,182
İsim
Necati
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazıcı bağlanan USB portunda gözle görülür bir yanma vs var mı? Kasaya mı yoksa anakarta mı bağlanmıştı?
Hayır yanma yoktu fakat şuan denediğimde kasanın üstündeki portlar çalışmıyor , yazıcıyı kasanın üstündeki 3.2 usb portlarına takmıştım. Zaten takınca hata verdi aşırı güç yüklendi gibi bir şey yazdı sağ altta , pcyi kapattım ve şuan üstteki portlara klavye yada kulaklık takınca ışığı yanmıyor

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Hayır yanma yoktu fakat şuan denediğimde kasanın üstündeki portlar çalışmıyor , yazıcıyı kasanın üstündeki 3.2 usb portlarına takmıştım. Zaten takınca hata verdi aşırı güç yüklendi gibi bir şey yazdı sağ altta , pcyi kapattım ve şuan üstteki portlara klavye yada kulaklık takınca ışığı yanmıyor
Anakarta zarar gelmiş olma ihtimali maalesef çok yüksek ama o USB 3.2 portunun anakart bağlantısını kesip tekrar dener misiniz?

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,182
İsim
Necati
Anakarta zarar gelmiş olma ihtimali maalesef çok yüksek ama o USB 3.2 portunun anakart bağlantısını kesip tekrar dener misiniz?
Nasıl yapacağımı bilmiyorum maalesef, nasıl yapacağımı söyleyebilir misiniz

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Nasıl yapacağımı bilmiyorum maalesef, nasıl yapacağımı söyleyebilir misiniz
Kasadaki USB'ler mutlaka anakarta bağlıdır. Genelde bunlar altta oluyor. Kasaya ve anakarta göre değişir ama genelde kasa USB girişleri anakartın en altında olur.

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,182
İsim
Necati
Kasadaki USB'ler mutlaka anakarta bağlıdır. Genelde bunlar altta oluyor. Kasaya ve anakarta göre değişir ama genelde kasa USB girişleri anakartın en altında olur.
Anakartın en altında usb 1.2 usb 3.4 yazan yerler var fakat herhangi bir kablo bağlı değil , aafp yazılı yerde ve led yazan yerlere kablo bağlı

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,182
İsim
Necati
Sorunu farklı bir forumda çözdüm bu sorunu yaşayanlar için burayada bırakayım çözümü : Sorun kasanın üst tarafındaki usb 3.2 portları ile alakalı , kısadevre yapıyor ve aşırı güç yüklemesi olarak gözüküyor bu yüzden pcye zarar gelmemesi için pc açılmıyor bios kendini korumaya alıyor yani sorun kasa ile alakalı , çözümü ise usb 3.2 portunun bağlandığı kabloyu çıkartmak , anakartım a520m-a'ydı anakarttaki U32G1_12 kısmındaki kabloyu çıkarttığımda sorun düzeldi ve pc açıldı.

Top Bottom