Neler Yeni

Üst Düzey Sistem İçin Tavsiyeleriniz?

Nixist

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
153
İsim
Enes
Merhaba değerli hocalarım, üst düzey bir sistem alacağım ama sipariş vermeden önce son kez bi fikrinizi almak istiyorum az para değil sonuçta. Sistem hakkında ki olumlu ve olumsuz düşünceleriniz benim için gerçekten önemli.

(Sisteme 360mm sıvı soğutma eklenerek alınacaktır ve anakart özelleştirme seçeneğinden asus prime olarak güncellenecektir)

Şimdiden teşekkürler hayırlı forumlar

Not: Bu sistemi tercih etmemin sebebi 12 ay vade farksız taksit imkanı olması
Hocam Ramler fena değil ama SDD'yi en azından bi Kingston NV3 yapsan çok tatlı olur.

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,605
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Red Dead Redemption ve Rockstar ile ilgili her şeye ilgim var
Instagram
sfakorkmaz
Gamegarajda vade farksız bazı sistemler var fakat 1e1 aynı sistemlerden daha pahalı oluyor.
Örneğin 4070s sistem 40 , vade farksız sistem 45k aynı bileşenler. Ama en azından 12 ay peşin taksit , başka yerde yapsan 15-20k ekler sanırım.
Yine de sistemi araştırıp al
Sanırım haklısınız hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam Ramler fena değil ama SDD'yi en azından bi Kingston NV3 yapsan çok tatlı olur.
Bütçem el verirse öyle yapmayı düşünüyorum hocam

Bu sisteme 1 TB M2 yeterli değil bence. Aklıma geldikçe psikolojim bozulmaya başladı. Oyun silip oyun indiriyorum. Hiç şey deme ben zaten 2-3 tane oyun oynayacağım zaten doldurmayacağım deme yani. O iş öyle olmuyor :D Minimum 2 TB M2 yap ve yanına Steam dışı eski oyunları oynayacağın ve arşiv falan depo yapacağın minimum 1 TB'lık HDD ekle.
1tb hdd var elimde onu da takınca yeter hocam. Şuan ki sistemde 1.5 tb kullanıyorum hiç yer sorunu yaşamadım :)

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
481
İsim
Mert ash
Merhaba değerli hocalarım, üst düzey bir sistem alacağım ama sipariş vermeden önce son kez bi fikrinizi almak istiyorum az para değil sonuçta. Sistem hakkında ki olumlu ve olumsuz düşünceleriniz benim için gerçekten önemli.

(Sisteme 360mm sıvı soğutma eklenerek alınacaktır ve anakart özelleştirme seçeneğinden asus prime olarak güncellenecektir)

Şimdiden teşekkürler hayırlı forumlar

Not: Bu sistemi tercih etmemin sebebi 12 ay vade farksız taksit imkanı olması
bu bütçedeki bir sistem için anakart ve ssd cırt + bide 360mm sıvı soğutma ekleyeceksin fazlasıyla masraf bu konu için "En"lere gerek yok :)

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,605
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
sfakorkmaz
bu bütçedeki bir sistem için anakart ve ssd cırt + bide 360mm sıvı soğutma ekleyeceksin fazlasıyla masraf bu konu için "En"lere gerek yok :)
Taksit seçeneği olmasa bu fiyatlara çıkmam şuan da mümkün değil hocam. Sizin önerebilieceğiniz "onun yerine bunu al daha iyi" diyebileceğiniz bir sistem var mı?

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
481
İsim
Mert ash
Taksit seçeneği olmasa bu fiyatlara çıkmam şuan da mümkün değil hocam. Sizin önerebilieceğiniz "onun yerine bunu al daha iyi" diyebileceğiniz bir sistem var mı?
12 ay vade farksız taksitli bir sistem bilmiyorum hocam ben olsam bu durumda anakartı aynı bırakıp ssdyi renegade yapıp kasayı 503tl daha verip 850w fps yapardım sıvı soğutmayı siteden mi seçeceksiniz ekstra mı alacaksınız siteden bakınca gözlerim kanadı maalesef güzel modeller göremedim

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Yusuf can duman
360 mm sıvı tercih etme nedenin nedir? Keyfi ise tabii ki sorun yok ama zorunda hissediyorsan hiç gerek yok 1klık kule tipi çözer o işlemciyi ha bir de super infinity modeli pek başarılı değil bildiğim kadarıyla. Gerçi 7600x sandım 9600x miş...

Son düzenleme:

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,605
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
sfakorkmaz
12 ay vade farksız taksitli bir sistem bilmiyorum hocam ben olsam bu durumda anakartı aynı bırakıp ssdyi renegade yapıp kasayı 503tl daha verip 850w fps yapardım sıvı soğutmayı siteden mi seçeceksiniz ekstra mı alacaksınız siteden bakınca gözlerim kanadı maalesef güzel modeller göremedim
hocam özelleştirme kısmından eklemeyi düşündüm aslında kule tipi istedim ama öyle bir seçenek yok, ya sıvı soğutma alıp geçeceğim yada soğutmayı devre dışı bırakıp güzel bir kule tipi alacağım karar veremedim

360 mm sıvı tercih etme nedenin nedir? Keyfi ise tabii ki sorun yok ama zorunda hissediyorsan hiç gerek yok 1klık kule tipi çözer o işlemciyi ha bir de super infinity modeli pek başarılı değil bildiğim kadarıyla. Gerçi 7600x sandım 9600x miş...
Kesinlikle tercihim sıvı soğutma değil aslında hocam, mecburiyetten alıyorum özelleştirme seçeneğinde sadece sıvı soğutma var. Yada soğutmayı iptal edip kendim ayrıca kule tipi alacağım

emresanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
252
İsim
Emre Şanda
Sanırım haklısınız hocam

Bütçem el verirse öyle yapmayı düşünüyorum hocam

1tb hdd var elimde onu da takınca yeter hocam. Şuan ki sistemde 1.5 tb kullanıyorum hiç yer sorunu yaşamadım :)
İyi düşün. Mevcutta kütüphanende olan oyunlara ve alma ihtimalinin olduğu oyunlara bakarak karar ver. Sonradan benim gibi pişman olma.

Arthur♛Morgan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,605
İsim
sefa korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
sfakorkmaz
İyi düşün. Mevcutta kütüphanende olan oyunlara ve alma ihtimalinin olduğu oyunlara bakarak karar ver. Sonradan benim gibi pişman olma.
Siz nasıl bir pişmanlık yaşadınız hocam

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Yusuf can duman
Bu arada güzel fırsat ya evet normalden biraz yukarıda oluyor fiyat ama peşin fiyatına taksik büyük nimet ki tek tek toplayıp taksik işine girince daha pahalı oluyor genelde yine piyasanın altında kalıyor bu fiyatlar. Üstüne tek tek araştırmakla siparişleri verip beklemekle uğraşmıyorsun toplamak ile uğraşmıyorsun vs vs.

emresanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
252
İsim
Emre Şanda
Siz nasıl bir pişmanlık yaşadınız hocam
Bütçem varken 1 TB M2 aldım. Şuan bütçemi toparlayamadım henüz yükseltme yapamıyorum. En azından alırken ileriyi düşünerek almam gerekiyordu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
Yusuf can duman
Bütçem varken 1 TB M2 aldım. Şuan bütçemi toparlayamadım henüz yükseltme yapamıyorum. En azından alırken ileriyi düşünerek almam gerekiyordu.
Bence çok takılmamak lazım ilk etapta depolamaya. Anakartını güzel 2 m2 yuvalı bir şey aldıktan sonra m2 yükseltmesi en ucuz en basit yükseltmelerden. 2 gün garsonluk yapsan alırsın ortalama hızlı 1 tb

emresanda

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
252
İsim
Emre Şanda
Bence çok takılmamak lazım ilk etapta depolamaya. Anakartını güzel 2 m2 yuvalı bir şey aldıktan sonra m2 yükseltmesi en ucuz en basit yükseltmelerden. 2 gün garsonluk yapsan alırsın ortalama hızlı 1 tb
İşin bir kötü tarafı da ben sistemi alırken uyguna almıştım İtopya'dan. Anakartı çift m2 slotlu olaran yükseltemiyordum. Seçenekler arasında öyle bir anakart yoktu. Ama ilk fırsatta sistemi yükselteceğim.

Top Bottom