bütçe: 100-130k
merhaba 5 yıl önce aldığım sistemin güncel oyunları kaldırmağı için yeni sistem toplamayı düşünüyorum. aklımda bir kaç parça için fikir var ama önerilerinizi bekliyorum. onu alma onun yerine şunu al tarzı.
parça parça bütçeyi yazayım. oyun için kullanıcam. bu parçaları hemen almicam zamanla indirim kovalicam. parçaların birbiriyle uyumlu olması lazım. biraz marka takıntım var, asus msi parçaları severim.
oynicam oyun 3-5 ay içinde çıkacak ve rtx ya da nvvidia şart değil, oyun gücü işlemciden alıyor. parçalar illa bu bütcede olmak zorunda değil.
kasa 8k (asus hyperion 701 düşünüyorum
psu 8k (asus 1000w gold ya da plat düşünüyorum)
anakart 12k x870 e bi anakart düşünüyorum
soğutucu 8k fikrim yok
ssd 8k (990 pro büyük ihtimal 2tb)
ram 8k corsair vengeance 6000 mhz 32 ya da 64 (değişebilir)
işlemci: 9800x3rd olacak. (bu kesin değişmez)
ekran kartı:50k sapphire nitro viper rx 7900 xtx düşünüyorum.
merhaba 5 yıl önce aldığım sistemin güncel oyunları kaldırmağı için yeni sistem toplamayı düşünüyorum. aklımda bir kaç parça için fikir var ama önerilerinizi bekliyorum. onu alma onun yerine şunu al tarzı.
parça parça bütçeyi yazayım. oyun için kullanıcam. bu parçaları hemen almicam zamanla indirim kovalicam. parçaların birbiriyle uyumlu olması lazım. biraz marka takıntım var, asus msi parçaları severim.
oynicam oyun 3-5 ay içinde çıkacak ve rtx ya da nvvidia şart değil, oyun gücü işlemciden alıyor. parçalar illa bu bütcede olmak zorunda değil.
kasa 8k (asus hyperion 701 düşünüyorum
psu 8k (asus 1000w gold ya da plat düşünüyorum)
anakart 12k x870 e bi anakart düşünüyorum
soğutucu 8k fikrim yok
ssd 8k (990 pro büyük ihtimal 2tb)
ram 8k corsair vengeance 6000 mhz 32 ya da 64 (değişebilir)
işlemci: 9800x3rd olacak. (bu kesin değişmez)
ekran kartı:50k sapphire nitro viper rx 7900 xtx düşünüyorum.