UYGUNA 2X8 DDR5 RAM ARIYORUM

sen bence yapay zeka'ya sor :D Burada herkes bir yerinden birşeyler sallıyor :D yok 2x8 de dual channel çalışmaz diyen bile var :D
Yav cidden kanka en nefret ettiğim şey bilen de konuşuyor bilmeyen de konuşuyor bu yüzden forumlardan uzak durmaya çalışıyorum zaten yapay zekadan onay aldım kendi bilgim de var biraz da olsa hadi bide forumlara sorayım ne zarar gelecek, belki bilen birisi çıkarda bi yardımı dokunur diyorum da yok arkadaş bide özellikle o tech ile baslayan forumdan uzak durdum rezil bir forum olduğu için fakat yok burası da sarmadı yine en iyisi pc hocasının forumu gibi şuanda orada millet takır takır

Öyle değil 8GB modüllerin hızı 16GB ve üstünden çok daha düşük çünkü tek taraflı bellek var, DDR5 normalde 16GB den başlayan bir yapıya sahip. O yüzden Dual yapınca bile tek 16GB den öyle çok fazla hızlı kalmıyor. Ben zaten o mesajda da çift kanal kullanamaz demedim yapmanın anlamı olmaz dedim.
Abo 😂 öyleyse daha kötü hocam. Tek taraflı dediğiniz single rank oluyor ve 48gb ve üstü bellekleri single rank yapmak için çalışılıyor şu anda. Single rank olması kötü yavaş çalışacak anlamına gelmiyor. Single rank dezavantaj değil avantajdır.

Örnek olarak, 8gb 6000mhz cl30 kingston beast ile 16gb 6000mhz cl30 kingston beast arasında hız açısından zerre fark yok.

Yav cidden kanka en nefret ettiğim şey bilen de konuşuyor bilmeyen de konuşuyor bu yüzden forumlardan uzak durmaya çalışıyorum zaten yapay zekadan onay aldım kendi bilgim de var biraz da olsa hadi bide forumlara sorayım ne zarar gelecek, belki bilen birisi çıkarda bi yardımı dokunur diyorum da yok arkadaş bide özellikle o tech ile baslayan forumdan uzak durdum rezil bir forum olduğu için fakat yok burası da sarmadı yine en iyisi pc hocasının forumu gibi şuanda orada millet takır takır
2x8 fazla üretilmez ddr5lerde ama bulunursa alınır . Kingston 2x8 ler vardı 6000 mhz cl30 exposu ancak şuan dram piyasası çok kötü .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,162
Üyeler
185,229
Son üye
Father
Geri