Neler Yeni

Uykuya dalamıyorum dalsam bile sorunlar var

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
yok
Instagram
@Zerkavizs
Saat 8 buçuk gibi kafayı vurdum yastığa yattım ama şimdi saat 11:30 gibi tekrar kalktım unuttuğum bir şey vardı hocam ben çok az uyuyan bir insanım nasıl yapacam uyku düzenini. Neyse bu arada nefes tekniği epey iş görüyor direkt dindiriyor en az 5 kez kurtarmıştır beni djfdjckjc yani tam patlayacak adrenalin nefes alıp veriyorum derinden geri düzeliyor bu sefer kalktığımda ise adrenalin patlaması filan yaşamadım düzeliyor yavaş yavaş. Ama dediğim gibi gene uykuya dalana kadar en az 5 kez adrenalin seviyem yükselmiştir önceki verilere göre daha iyi en azından çok sürmeden daldım uykuya ve en son kalktığımda herhangi bir bozukluk olmadı tek sıkıntı uyku düzenim her türlü bka saracak benim çünkü dediğim gibi 3-5 saat arasında anca yatıyorum ben şöyle diyorum ki 1 tane uyku şurubu alsam bir kaç gün kullansam herhalde bir şey olmaz gibi en azından uzun süreler boyunca yatabilmek için
Dediğim gibi "kendi vücudunu sen anlarsın" fakat kesinlikle bir "Uzmana Görünmen" lazım. Yoksa sorunun geçebileceğini düşünmüyorum, anca belirtiler azalır. Fakat sorundan kurtulmak için doktora gitmen gerekecek.

GetR

80+
Dediğim gibi "kendi vücudunu sen anlarsın" fakat kesinlikle bir "Uzmana Görünmen" lazım. Yoksa sorunun geçebileceğini düşünmüyorum, anca belirtiler azalır. Fakat sorundan kurtulmak için doktora gitmen gerekecek.
Nerdeyse kesin geçti şu anda müzik kullanmadan yattım sürekli düzeldi 2 günde ana desteği tabii ki nefes kontrolü ve pasif savunma mekanızmasını güçlendirmek oldu. Belirtileri nerdeyse %95 gibi kayboldu diyebilirim birde yatakta uzun süre gözlerim kapalı durmadım eskiden durmayı severdim şimdi kestim. Benim gözler epey bozuk hocam böyle nasıl desem hem karanlıkta hemde aydınlıkta görüş alanımın her yerini kaplayan milyonlarca renkli nokta var sen biliyor musun ne olduğunu

Son düzenleme:

Zerkavizs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
129
İsim
yok
Instagram
@Zerkavizs
Nerdeyse kesin geçti şu anda müzik kullanmadan yattım sürekli düzeldi 2 günde ana desteği tabii ki nefes kontrolü ve pasif savunma mekanızmasını güçlendirmek oldu. Belirtileri nerdeyse %95 gibi kayboldu diyebilirim birde yatakta uzun süre gözlerim kapalı durmadım eskiden durmayı severdim şimdi kestim. Benim gözler epey bozuk hocam böyle nasıl desem hem karanlıkta hemde aydınlıkta görüş alanımın her yerini kaplayan milyonlarca renkli nokta var sen biliyor musun ne olduğunu
Tarif ettiğin durum eğer çok ciddiyse görsel karıncalanma (visual snow) sendromuna işaret ediyor olabilir. Görsel karıncalanma, kişinin görüş alanında sürekli olarak küçük, renkli veya siyah-beyaz noktalar görmesiyle karakterizedir. Genellikle şu belirtilerle birlikte olabilir:

Karanlıkta ve aydınlıkta sürekli görünen noktalar
Işığa duyarlılık (fotofobi)
Gece görme sorunları
Gözlerin önünde sürekli hareket eden şekiller (floaters)
Baş ağrısı veya migren geçmişi

Görsel karıncalanma, migren, sinir sistemi bozuklukları veya göz hastalıkları ile ilişkili olabilir. Ancak bazen nedeni tam olarak bilinmez ve nörolojik bir durum olarak değerlendirilir.

Bu tür belirtiler yaşıyorsan nörolog veya göz doktoruna gitmen önemlidir. Görme problemlerinin altında ciddi bir neden olup olmadığını anlamak için profesyonel bir muayene yaptırman gerekir. Doktora gitmemekte niye bu kadar ısrarlısın anlamadım. Doktor fobin mi var acaba?

GetR

80+
Tarif ettiğin durum eğer çok ciddiyse görsel karıncalanma (visual snow) sendromuna işaret ediyor olabilir. Görsel karıncalanma, kişinin görüş alanında sürekli olarak küçük, renkli veya siyah-beyaz noktalar görmesiyle karakterizedir. Genellikle şu belirtilerle birlikte olabilir:

Karanlıkta ve aydınlıkta sürekli görünen noktalar
Işığa duyarlılık (fotofobi)
Gece görme sorunları
Gözlerin önünde sürekli hareket eden şekiller (floaters)
Baş ağrısı veya migren geçmişi

Görsel karıncalanma, migren, sinir sistemi bozuklukları veya göz hastalıkları ile ilişkili olabilir. Ancak bazen nedeni tam olarak bilinmez ve nörolojik bir durum olarak değerlendirilir.

Bu tür belirtiler yaşıyorsan nörolog veya göz doktoruna gitmen önemlidir. Görme problemlerinin altında ciddi bir neden olup olmadığını anlamak için profesyonel bir muayene yaptırman gerekir. Doktora gitmemekte niye bu kadar ısrarlısın anlamadım. Doktor fobin mi var acaba?
Olabilir doktor fobim, tam olarak nokta değil bu arada nasıl desem şekilleri farklı gibi hepsinin yani beni çok rahatsız etmiyor yaklaşık 6-8 yıldır vardır sanırım daha eskidende olabilir hatırlamıyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,114
Üyeler
167,253
Son üye
Faho01
Top Bottom