Kendini hiç mi rahat hissetmiyorsun ? Yalnızlığı da öğrenmen gerek ama bu kadar çabuk pes etmek olmaz ki? Dur tahmin edeyim önceden hıpır hıpır enerjik bir çocuktun otura otura otura artık kaslar da kendini dinlenme modunda hissediyor ve hep oturasın yatasın geliyor / Veya Depresyondasın.
Beyler eskiden concerta kullanıyordum deli gibi çalışıyordum kolay kolay tükenip bıkmıyordum ama şimdi hemen bıkıyorum sıkılıyorum.
Bunalıyorum.
Ne yapmam gerek?
Duygusal olarak çöküntüdeyim.
Kafama sürekli düşünceler geçiyor kafayı yiyorum.
Çok fazla düşünmek yoruyor.(çok fazla düşünmek yine iyi ama saçma şeyler düşünüyorum)
(Negatif düşünceler mesala)
Şey gibi Ferrarisini satan bilgedeki ünlü avukat gibiyim gid gide yaşlanıyorum.
Beynim artık genç beyini değil.
Şuanda zaten o kitaptakı bazı aktiviteleri yapıyorum ama bir şey eksik.
Lütfen yardım eder misiniz?
Teşekkürler.
17 yaşındayım, çalışmam gereken çok fazla dersim var ama üşeniyorum. Motivasyon videoları izliyorum, gazı 1 hafta sürüyor sonra yine 1 ay uyuşuklanıyorum.
Ben de bugün vaktini çalan herşeyden tamamen uzaklaşma kararı aldım. Çünkü kendi irademle kendimi sınırlayamıyorum.
Örneğin yarından itibaren beni forumda pek göremeyeceksiniz. Bilgisayarımı da garantiye gönderdim. Pek acelesi yoktu garanti olayının ancak vaktini çalıyordu benden uzak olması iyi olacak bir müddet.
Sana tavsiyem de vaktini çalan herşeyden kendini izole edip hedeflerine odaklanman.
Birkaç sene sonra "Hukuk Fakültesi Kazandım" diye konu açmak umuduyla yaşıyorum.
Beyler eskiden concerta kullanıyordum deli gibi çalışıyordum kolay kolay tükenip bıkmıyordum ama şimdi hemen bıkıyorum sıkılıyorum.
Bunalıyorum.
Ne yapmam gerek?
Duygusal olarak çöküntüdeyim.
Kafama sürekli düşünceler geçiyor kafayı yiyorum.
Çok fazla düşünmek yoruyor.(çok fazla düşünmek yine iyi ama saçma şeyler düşünüyorum)
(Negatif düşünceler mesala)
Şey gibi Ferrarisini satan bilgedeki ünlü avukat gibiyim gid gide yaşlanıyorum.
Beynim artık genç beyini değil.
Şuanda zaten o kitaptakı bazı aktiviteleri yapıyorum ama bir şey eksik.
Lütfen yardım eder misiniz?
Teşekkürler.
Dostum bilmem senin davranış ve hareketlerini ama insan kendi halinde yaşadığı zaman bir süre sonra mutsuz oluyor.
Çünkü mutluluk kaynağı elindeki imkanlara alet edevatlara bağlı kalıyor.
Sana tavsiyelerim şunlar.
Yardıma muhtaç bir hayvan sahiplen.
Buna imkanın yoksa bir yardıma muhtaç insana veya hayvana en azından yardım et.
Eğer ki dini inancın varsa bol bol dua et.
Veya arkadaş çevreni genişlet.
Hergün bilgisayar başında oturuyorsun öncelikle bu senin kaslarını olumsuz etkiliyor kaslar dinlenme modunda olduğu için yerinden kalkasın gelmiyor.Öncelikle dışarıya çıkıp spor yapman lazım ama yürüyüş haricinde çünkü yürüyüş spor değildir.Bisiklet binebilirsin ,parkur yapabilirsin ,en basitinden futbol oynayabilirsin ; ama fark ediceksin ki eskisi kadar performanslı değilsin peki bunun için ne yapacaksın?
:3-4 yaşında nasıl koşmayı öğrendin değil mi? O zamanlar teknolojik alet çok fazla yoktu ve aşağıya inip arkadaşlarla mahallede futbol oynuyordun ve o zamanki enerjini şimdi de yakalamak istiyorsun. Bunun için formuna geri dönmen lazım:
1-Her gün spor yapmalısın.
2-Beslenmeni ne fazla yap ne az dengeli ve tutarlı ye herşeyden.
3-Bunları yapmana rağmen her zaman bir yorgunluk varsa kanın eksik bunun için
her sabah 1 yemek kaşığı pekmez içmeni öneririm.(İsteğe bağlı daha çok da içebilirsin bu enerjini fazlasıyla arttıran bir kan yapıcıdır)
4-Bilgisayara ara ver ; yani en sevdiğin oyunu bir süreliğine olsa da kaldır bu dediklerimi yaparken zaten forma dönünce tekrar indirir oynarsın.(Zaten bu karantina döneminde seni en çok bilgisayar etkilemiş olmalı)
5-Dengeli beslendikten ,Sporunu yaptıktan , her sabah pekmez içtikten ve bilgisayara ara verdikten sonra formuna çok kolay bir şekilde dönebilirsin.
6-Hangi sporu yapacağına karar mı veremedin? Öncelikle o yapacağın spor kendini motive eden bir şey olsun ki hemen bırakma yani youtubeden videolarını izleyince canın çeksin bu dönemde motive çok önemli ;Motive olmayacağın bir spora başlarsan 2 günde bırakırsın ve şuanki haline geri dönersin.
Dostum bilmem senin davranış ve hareketlerini ama insan kendi halinde yaşadığı zaman bir süre sonra mutsuz oluyor.
Çünkü mutluluk kaynağı elindeki imkanlara alet edevatlara bağlı kalıyor.
Sana tavsiyelerim şunlar.
Yardıma muhtaç bir hayvan sahiplen.
Buna imkanın yoksa bir yardıma muhtaç insana veya hayvana en azından yardım et.
Eğer ki dini inancın varsa bol bol dua et.
Veya arkadaş çevreni genişlet.