Neler Yeni

Uzun ömürlü intelmi amdmi

T.P.G.

80+ Titanium
onu bunu bilmem ben işlemcide amd ekran kartında nvidiacıyım arkadaş !
Bence donanım arşivinin de dediği gibi gelecek çoklu çekirdekte. Bu yzüden Ryzen 5 serisi bir amd işlemci almak uzun kulanım açısından çok yararlı olacaktır. Çoğu r5 işlemci 6 core 12 thread. Oc de yaparsın (ben önermem gerek yok) Uzun uzun kullanırsın :)
Paran varsa İntel AMD den daha iyi işlemciler üretiyor bunu yalanlayamazsınız.

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Sizce 3 yıl sonra amdmi intelmi önde sadece oyun performansında bence intel
Amd nin soketi değisecek diye biliyorum bunu şimdi bilemeyiz hangisi daha uzun ömürlü diye

pbkalfa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Poyraz Büyükkalfa
1- Ekran kartı olarak amd yi kastettim
2- Amd daha uzun ömürlü çünkü çekirdekleri yüksek
Mesaj otomatik birleştirildi:

fazla yani sjsjsjs

Blue

80+ Silver
En İyi Cevap
8
@Poyraz_YT 9 serisi hariç öyle bir şey yok. Diğerlerinde de Intel eşit çekirdek sayısına sahip.

Tolga Samet

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
3 sene mi kullanacaksın, 3 sene sonrayı mı soruyorsun? Gelecek olarak bakarsak, 3 seneyi bilmem ama yakın zamanda Zen 3 ile AMD tahttaki yerini pekiştirecek, 11. nesil ise umutsuz vaka. Ben Intel'den özellikle 12. nesil ile güzel bir sıçrayış bekliyorum. Mimari ve büyük-küçük olayı iyi gözüküyor. Şu an bekleyip Zen 3 işlemci almak en mantıklısı. 4600X veya 5600X (artık ismi ne olacaksa), multiple işlemlerde üstün olan Zen 2 işlemcilere minimum %15-20 performans ekleyip aynı fiyatta (deniliyor) gelecek. %17 IPC artışı var, gecikmeyi de minimuma indirmişler. Her CCD'de 8 çekirdekli tek CCX bulunacak. Bellek kontrolcüsü tarafında da ciddi iyileştirmeler var. Intel ise litografisi yüzünden takılı kaldı ve bir şeyler başarmak istese bile önüne engeller çıkıyor. 12. nesille bu sorun ortadan kalkacak neyse ki. Kısacası önümüzdeki uzun zaman içerisinde AMD tercih etmek daha mantıklı.

• Beğen
Reaksiyonlar: Blue
Top Bottom