Arkadaşlar gruba yeni geldim, AM5 sistem toplamak istiyorum uzun ömürlü olması açısından.
Kendim böyle bir sistem dizdim, buna benzer hazır sistem bulamadım, bulduklarımda buna yakın fiyattalar,
Benim topladığımda anakart, kasa, PSU, daha iyi ayrıca 7 borulu soğutucu ekledim.
"Ekran kartı zayıf kalmış anakarttan kısıp daha iyi bir ekran kartı takılabilir" diyebilirsiniz ancak benim amacım bu anakarta sadece işlemci ve ekran kartı güncelleyerek 10 yıl belki daha fazla kullanmak. Sırf bu yüzden sıvı soğutma değil bozulmayan 7 borulu soğutma blok koydum.
Şimdi benim gözüme en lüzumsuz gözüken parça anakart oldu, anakarta bu kadar bütçe ayırmaya ihtiyaç var mı sizce? Bu anakarta bu sokete çıkacak en son ve en güçlü işlemiyi takacağımı hatırlatmak isterim.
Örneğin AM5'e ilk çıktığında 2025'e kadar destek sunulacağı söylendi, zaten 7000 serisi ile geldi 8000'de geldi daha yeni.
9000 de gelecek muhtemelen, hadi 10000 gelmese ben bu anakarta 9000 serisinin en güçlü işlemcisini de takacağım bunu hesaba katarsanız sevinirim.
Bu arada bu anakartı VRM desteğinin ve soğutmasının iyi olması sebebi ile çektim, M2 portları sayısı chipset vs benim için çok önemli değil.
Ekran kartını o yüzden bütçem kaldığı kadar ayırabildim.
Sizce bu sistem bu parçalar ile mantıklı mı?
Ayrıca bu anakarta takabileceğim Raml'ler neler DDR5 RAM'lerde problem yaşandığı biliniyor, ASUS'un desteklediği ve Türkiye'de satın alabildiğim RAM 6000MHz, ancak ben burada belirttiğim 6400MHz RAM'i takmak istiyorum problem yaşar mıyım?
Sistem bu şekilde 40k küsur.
Başka öneriniz varsa açığım.
Bahsettiğim sistem:
www.akakce.com
www.akakce.com
www.akakce.com
www.akakce.com
www.akakce.com
www.akakce.com
www.akakce.com
Kendim böyle bir sistem dizdim, buna benzer hazır sistem bulamadım, bulduklarımda buna yakın fiyattalar,
Benim topladığımda anakart, kasa, PSU, daha iyi ayrıca 7 borulu soğutucu ekledim.
"Ekran kartı zayıf kalmış anakarttan kısıp daha iyi bir ekran kartı takılabilir" diyebilirsiniz ancak benim amacım bu anakarta sadece işlemci ve ekran kartı güncelleyerek 10 yıl belki daha fazla kullanmak. Sırf bu yüzden sıvı soğutma değil bozulmayan 7 borulu soğutma blok koydum.
Şimdi benim gözüme en lüzumsuz gözüken parça anakart oldu, anakarta bu kadar bütçe ayırmaya ihtiyaç var mı sizce? Bu anakarta bu sokete çıkacak en son ve en güçlü işlemiyi takacağımı hatırlatmak isterim.
Örneğin AM5'e ilk çıktığında 2025'e kadar destek sunulacağı söylendi, zaten 7000 serisi ile geldi 8000'de geldi daha yeni.
9000 de gelecek muhtemelen, hadi 10000 gelmese ben bu anakarta 9000 serisinin en güçlü işlemcisini de takacağım bunu hesaba katarsanız sevinirim.
Bu arada bu anakartı VRM desteğinin ve soğutmasının iyi olması sebebi ile çektim, M2 portları sayısı chipset vs benim için çok önemli değil.
Ekran kartını o yüzden bütçem kaldığı kadar ayırabildim.
Sizce bu sistem bu parçalar ile mantıklı mı?
Ayrıca bu anakarta takabileceğim Raml'ler neler DDR5 RAM'lerde problem yaşandığı biliniyor, ASUS'un desteklediği ve Türkiye'de satın alabildiğim RAM 6000MHz, ancak ben burada belirttiğim 6400MHz RAM'i takmak istiyorum problem yaşar mıyım?
Sistem bu şekilde 40k küsur.
Başka öneriniz varsa açığım.
Bahsettiğim sistem:

DeepCool CC560 Siyah 750 W ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz DeepCool CC560 Siyah 750 W ATX Oyuncu Kasası fiyatlarını Akakçe ile takip et! DeepCool CC560 Siyah 750 W ATX Oyuncu Kasası özelliklerini incele, fırsatları kaçırma!

AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutulu İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutulu İşlemci fiyatlarını Akakçe ile takip et! AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz Kutulu İşlemci özelliklerini incele, fırsatları kaçırma!

Thermalright Peerless Assassin 120 SE İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Thermalright Peerless Assassin 120 SE İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Thermalright Peerless Assassin 120 SE İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 1.499,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!

Asus Tuf Gaming A620-PRO Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus Tuf Gaming A620-PRO Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Tuf Gaming A620-PRO Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 6.914,94 TL'den başlayan fırsatları yakala!

XPG Lancer 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 DDR5 AX5U6400C3216G-DCLABK Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz XPG Lancer 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 DDR5 AX5U6400C3216G-DCLABK Ram fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! XPG Lancer 32 GB (2x16) 6400 MHz CL32 DDR5 AX5U6400C3216G-DCLABK Ram özelliklerini incele, 5.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!

Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 2.201,97 TL'den başlayan fırsatları yakala!

Gigabyte RX 7700 XT Gaming OC Edition GV-R77XTGAMING OC-12GD 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Gigabyte RX 7700 XT Gaming OC Edition GV-R77XTGAMING OC-12GD 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Gigabyte RX 7700 XT Gaming OC Edition GV-R77XTGAMING OC-12GD 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 17.999,00 TL'den başlayan...