Neler Yeni

Uzun pil ömürlü notebook önerisi

nevoria

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mustafa Çakır
Bütçe
60000
Öncelikle merhaba, çok güçlü olmasa da yeterince güçlü olduğunu düşündüğüm 7500F ve RX 7700 XT'li bir bilgisayarım var. Neredeyse çoğu işimi görüyor ancak gündelik işlerimi yaparken bu bilgisayarın başına geçmek bazen zor olabiliyor. Küçük bir işlem için bile bu bilgisayara bağlı kalmak beni yoruyor.

Notebook olarak, 2022 yılında RTX 3050'li bir cihaz almıştım. Ancak bu cihaz, oyuncu Notebook'u olduğu için dışarıda pile bağlı olmadan kullanamıyorum. Ayrıca cihazın kendisi de ağır. Bu durumda taşıması hem ağır oluyor hem de performans açısından bataryaya bağımlı kalıyorum ve pilde olmadığı zaman resmen performans sorunları yaşıyorum. Pili 1.5 saat anca dayanıyor.

Yaptığım işler yazılım geliştirme, webde gezinme ve ofis programları üzerine olduğu için bataryası uzun süre dayanacak, pile bağlı olmadığı zaman da performansını koruyacak bir ürün arıyorum.

Apple ekosistemini sevmesem de MacBook ilgimi çekti ancak fiyatları çok yüksek. M3 Pro buluyorum örnek olarak 8 GB RAM'a sahip 8 GB yetersiz olduğundan 16 GB yapıyorum fiyatı M4 fiyatıyla eşit oluyor. Ayrıca MacBook'ların isimlendirmede yaptığı seçim kafamı daha da karıştırıyor. Mesela MacBook Pro serisinde de Air serisinde de M3 çipli işlemci var, ama Pro'ya geçtiğinizde M3 Pro'ya geçmiyorsunuz, M3, M3 Pro ve M3 Max şeklinde üç isimlendirme var. Öğrendiğim kadarıyla Pro'da işlemcilere fan geliyormuş ama zaten Pro almak isteyen kişiler zaten işlemci olarak da Pro geleceğini düşünerek alıyorlar. Bu durumu fark edince durum kafamda daha da karışık hal almaya başladı. Air'de ısınma performansı ciddi etkilerken MacBook Pro gibi seçeneklerde fiyatlar birbirine oldukça yakın olduğundan bir türlü karar veremedim. Windows elzem değil, gerekirse Linux de kullanabilirim ancak işlemci mimarısınden mi artık bilmiyorum; Mac harici, pil ömrü yüksek olup pile bağlı olmadan beni idare edebilecek ürünler aradım; ancak MacBook'a rakip bir ürün bulamadım.

Bu konuda deneyimleri ve önerisi olan varsa benimle paylaşırsa çok sevinirim, herkese iyi günler dilerim.

Top Bottom