Neler Yeni

Uzun Soluklu Sistem İçin Anakart Önerisi

melih06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
melih
Bütçe
12000
Arkadaşlar 4070 super, amd ryzen 7 9700x ,32gb ramli am5 sistem toplıcam ama anakart konusunda kafam çok karışık.Bir kesim fazla para vermeye gerek yok diyor.Bir kesim de anakart candır gerisi heyecan diyor.Sistemi toplarsam en az 5 yıl kullanırım çünkü okuldan mezun olmama 2 sene var ve sonrasında kyk borcu askerlik borcu bekar evi dizme borcu derken bilgisayar almam sanırım imkansız hale geliyor.Bilgisayar ihtiyacım var çünkü bilgisayar mühendisliği okuyorum :D.Bir tane ana bilgisayarım olsun istiyorum.Belki de ben abartıyordum ama bunları düşünerekten uzun soluklu olmasını istedim :(

Bu anakartlar nasıl ?

1738107877126.png
1738107894029.png
1738107927060.png
1738107949757.png

OrnFox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Berkant Mercan
ben şahsen hep giriş seviyesi anakartlar kullandım bir sorununu görmedim. am5 soketine geçsem yine en ucuz anakartı alır geçerim.

melih06

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
melih
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben şahsen hep giriş seviyesi anakartlar kullandım bir sorununu görmedim. am5 soketine geçsem yine en ucuz anakartı alır geçerim.
Bu kartlarla giriş seviyesi kart farkı ne ? Yani ikisi de aynı sekilde am5 için yapılmış ve ikisi de görüntü veriyor.Kullandığımız ekran kartı ya da işlemciye göre mi değişiyor tam anlamadım.

OrnFox

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Berkant Mercan
RAM MHz destek farkları en önemli farklardan biri. Bunun dışında RAM slotu farkı ve fazladan bir M.2 yuvası olması gibi farklılıklar bulunuyor. Giriş seviyesinde Wi-Fi genellikle bulunmuyor; bu durumda USB aparatı alıp kullanmak gerekiyor. Aynı şekilde Bluetooth da bulunmuyor ve onu da yine USB aparatı ile sonradan eklemek gerekiyor. Bunların dışında genelde çok da önemli olmayan farklar mevcut.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şahsen alacak olsam şu ürünü tercih ederdim: Link. Eğer biraz daha dolu olsun, Wi-Fi vb. özellikler de bulunsun dersen, bu ürünü tercih ederdim: Link.

SamiPRE

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Sami Yusuf Aksu
RAM MHz destek farkları en önemli farklardan biri. Bunun dışında RAM slotu farkı ve fazladan bir M.2 yuvası olması gibi farklılıklar bulunuyor. Giriş seviyesinde Wi-Fi genellikle bulunmuyor; bu durumda USB aparatı alıp kullanmak gerekiyor. Aynı şekilde Bluetooth da bulunmuyor ve onu da yine USB aparatı ile sonradan eklemek gerekiyor. Bunların dışında genelde çok da önemli olmayan farklar mevcut.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şahsen alacak olsam şu ürünü tercih ederdim: Link. Eğer biraz daha dolu olsun, Wi-Fi vb. özellikler de bulunsun dersen, bu ürünü tercih ederdim: Link.
ATX ve mATX'in farkı ney

SamiPRE

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Sami Yusuf Aksu
sadece boyut farkı var, fazladan ram slotu veya m2 yuvası olduğu için ATX daha büyük oluyor ve daha büyük kasalar için uygun oluyor. mATX daha küçük oluyor her kasaya uyuyor.
mATX kartlara 4080 4090 gibi kartlar takılıyormu

Kratos2008

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,078
İsim
Ömer
Steam
1316142768
Arkadaşlar 4070 super, amd ryzen 7 9700x ,32gb ramli am5 sistem toplıcam ama anakart konusunda kafam çok karışık.Bir kesim fazla para vermeye gerek yok diyor.Bir kesim de anakart candır gerisi heyecan diyor.Sistemi toplarsam en az 5 yıl kullanırım çünkü okuldan mezun olmama 2 sene var ve sonrasında kyk borcu askerlik borcu bekar evi dizme borcu derken bilgisayar almam sanırım imkansız hale geliyor.Bilgisayar ihtiyacım var çünkü bilgisayar mühendisliği okuyorum :D.Bir tane ana bilgisayarım olsun istiyorum.Belki de ben abartıyordum ama bunları düşünerekten uzun soluklu olmasını istedim :(

Bu anakartlar nasıl ?

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
şu sağ üstteki baya güzelmiş anlamadığım çok ucuz geldi

KAwie

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Kaan Karan
bb850 ile x870 den birini alabilirsiniz özellik olarak yakınlar bence x870 daha iyi

Top Bottom