V-SYNC kapatamıyorum? (DA-2 Sistem)

Yazılımsal kaynaklı bir sorun olduğunu düşüyorum daha önceki kullandınız yazılımda böyle bir sorun ile karşılaşıyor muydunuz ?
Daha önceki derken, Radeon Software'ın diğer sürümlerini kastediyorsan evet.
20.4.2'den itibaren 20.11.2'ye kadar ki tüm driverları kullandım sorun hala aynı.

Daha önceki derken, Radeon Software'ın diğer sürümlerini kastediyorsan evet.
20.4.2'den itibaren 20.11.2'ye kadar ki tüm driverları kullandım sorun hala aynı.
Herhangi oyunda tam ekran degilde Çerçevesiz pencereye alırmısınız değerler değişicekmi mi bir gözlemler misiniz ?

Dostum V-Sync açıp dener misin bir de?
Benim sorunum 75 FPS ile 300 FPS arasında ki fark değil, V-Sync'in açılması.
Gecikme olmasın FPS'im 75 olsun sıkıntı yok ama V-Sync açık olduğu için oyun oynayamıyorum bile..
Dostum oyun ayarlarindan vs biryerden oyunun fps ini sabitliyor ya da indirdiğin bir programdan fps i sabitliyor olabilirmisin?

Şu tür videolara hiç baktınız mı?

İsterseniz yöntemleri sıra ile deneyip bir şey değişip değişmediğine bakın.

Bu sorunu DA-2 sistemi aldıktan beri yaşıyorum.
İlk başlarda fark etmedim ancak Radeon Software'dan ortalama FPS'i gördüğümde fark ettim.
Radeon Software'da sıkıntı olabilir diyen arkadaşlar için, PC'yi yeniden başlattığımda bu sorun çözülüyor ve arada ki farkı bariz şekilde anlayabiliyorum.
FPS oyunlarını oynamasam bu soruna pek takmazdım ama bıktım cidden artık.

Hem Radeon Software'dan hem de oyundan V-SYNC'i kapatıyorum ama hiçbir şey değişmiyor.(Bu sorunun V-Sync'den kaynaklı olduğuna da emin değilim)
Radeon Software "Graphics" ayarlarım;
Alıntıyı görüntüle
"Display"
Alıntıyı görüntüle
Şu an 20.11.2'yi kullanıyorum.
Bu hata 20.4.2 ve ondan sonra gelen tüm driverlarda oldu.
Acaba yapacağım başka bir ayar var mı farklı bir uygulama veya Radeon Software üzerinden?
Alıntıyı görüntüle
Sistemim imzada yazıyor teşekkür ederim zamanınızı ayırdığınız için.
Fps'in sabit olması herzaman iyidir ekran yırtılmalarını engeller bence kafana takma.

Fps'in sabit olması herzaman iyidir ekran yırtılmalarını engeller bence kafana takma.
genelde oyunlarda o şekilde ama csgo gibi oyunlarda dikey eşitleme açılınca ufak bir lag oluyor. oyunda her milisaniye önemliyken de çok göze batıyor. ben de eşitleme açıkken oynayamıyorum oyunu. fpsin akması gerkiyor. csgo dışındaki bütün oyunlarımı sabitlerim.

genelde oyunlarda o şekilde ama csgo gibi oyunlarda dikey eşitleme açılınca ufak bir lag oluyor. oyunda her milisaniye önemliyken de çok göze batıyor. ben de eşitleme açıkken oynayamıyorum oyunu. fpsin akması gerkiyor. csgo dışındaki bütün oyunlarımı sabitlerim.
Hocam kartınızda sorun olduğunu düşünmüyorum eminim yazılımsaldır, ama daha önce hiç böyle bir sorun görmedim.

Hocam kartınızda sorun olduğunu düşünmüyorum eminim yazılımsaldır, ama daha önce hiç böyle bir sorun görmedim.
kartımda sorun yok zaten. bütün bilgisayarlarımda dikey eşitleme kapalı olarak oynadım csgoyu. daha önce 1050 vardı, ondan önce r9 280x, ondan önce hd8570. şimdi de 5600xt var. dikey eşitleme açılınca input lag gibi bir gecikme oluyor. csgo gibi bir oyunda hissediliyor. onun dışında hiç bir oyunda hissetmedim ve sürekli freesync açık kullanıyorum.
Post automatically merged:

VSync delays frames until your monitor is ready to display them fully. VSync has a side effect of a framerate locked at your monitor's refresh rate, or a dividend. It also means that it holds a frame and creates latency while it waits.

bunu şimdi yabancı bir kaynakta buldum. kabaca çevirmem gerekirse, vsync görüntüyü, monitör göstermeye hazır olana kadar bekletir. vsync'in yan etkisi fpsi monitörün yenileme hızına kilitlemesidir. bu da görüntüyü bekletirken gecikme olması anlamına gelir.

yani özetle vsync açıksa input lag olur.

Son düzenleme:
kartımda sorun yok zaten. bütün bilgisayarlarımda dikey eşitleme kapalı olarak oynadım csgoyu. daha önce 1050 vardı, ondan önce r9 280x, ondan önce hd8570. şimdi de 5600xt var. dikey eşitleme açılınca input lag gibi bir gecikme oluyor. csgo gibi bir oyunda hissediliyor. onun dışında hiç bir oyunda hissetmedim ve sürekli freesync açık kullanıyorum.
Hocam free sync oyunlardaki gecikmeyi arttırıyor, herzaman açmak iyi değil.

Geri