V-SYNC kapatamıyorum? (DA-2 Sistem)

Hocam free sync oyunlardaki gecikmeyi arttırıyor, herzaman açmak iyi değil.
dikey eşitleme, vsync, gsync, freesync. aynı teknolojinin farklı isimleri. hepsi aynı işi yapıyor. birisi türkçe, birisi nvidiadaki adı, birisi amddeki adı. sonuç olarak dikey eşitleme gecikme yaratıyor ve rekabetçi oyunda kullanılması iyi değil.

dikey eşitleme, vsync, gsync, freesync. aynı teknolojinin farklı isimleri. hepsi aynı işi yapıyor. birisi türkçe, birisi nvidiadaki adı, birisi amddeki adı. sonuç olarak dikey eşitleme gecikme yaratıyor ve rekabetçi oyunda kullanılması iyi değil.
Hocam bende free sync premium-gsync destekli monitor var ama açmıyorum 1ms monitoru adeta 5ms yapıyor hiç hoş olmuyor.

Hocam bende free sync premium-gsync destekli monitor var ama açmıyorum 1ms monitoru adeta 5ms yapıyor hiç hoş olmuyor.
rekabetçi olmayan oyunlarda farketmiyor açıkçası. hatta bazı oyunlarda açmadığın zaman görüntüde takılmalar oluyor. mesela fifa 20 ve forza horizon 4 gibi. ben csgo harici rekabetçi oyun oynamıyorum. onu da artık çok oynamıyorum. o yüzden bende sürekli açık. hikayeli oyunların oynanışını güzelleştiriyor.

rekabetçi olmayan oyunlarda farketmiyor açıkçası. hatta bazı oyunlarda açmadığın zaman görüntüde takılmalar oluyor. mesela fifa 20 ve forza horizon 4 gibi. ben csgo harici rekabetçi oyun oynamıyorum. onu da artık çok oynamıyorum. o yüzden bende sürekli açık. hikayeli oyunların oynanışını güzelleştiriyor.
Hocam ben forzada gsync açmadan sorun yaşamıyorum ama her ekran kartında aynı değildir tabi bilemem.

Fps'in sabit olması herzaman iyidir ekran yırtılmalarını engeller bence kafana takma.
Arkadaş cevabı vermiş, CSGO, Valorant gibi FPS oyunlarında bu fark çok bariz şekilde anlaşılıyor.
Dİğer oyunları oynarken farketmiyorum bile ancak FPS oyunlarında dezavantaj sağlıyor bana.
Çözümü araştırdım ama bulamadım anladığım kadarıyla donanımsal.
@Psyduck @radasamara Herhangi bir fikriniz var mı acaba bu konu hakkında ?

Arkadaş cevabı vermiş, CSGO, Valorant gibi FPS oyunlarında bu fark çok bariz şekilde anlaşılıyor.
Dİğer oyunları oynarken farketmiyorum bile ancak FPS oyunlarında dezavantaj sağlıyor bana.
Çözümü araştırdım ama bulamadım anladığım kadarıyla donanımsal.
@Psyduck @radasamara Herhangi bir fikriniz var mı acaba bu konu hakkında ?
Dostum bendede sabit fps sorunu sadece csgoda var ama hiç sorun olmuyor çünkü monitorum 165hz, fps 165'e sabit sabitlikten çıkarmayı denemiştim ama olmamıştı, belki oyunla alakalıdır.

Dostum bendede sabit fps sorunu sadece csgoda var ama hiç sorun olmuyor çünkü monitorum 165hz, fps 165'e sabit sabitlikten çıkarmayı denemiştim ama olmamıştı, belki oyunla alakalıdır.
Oyunla alakalı değil.
Hem cs de hemde valorantda oluyor. Çözümü maalesef hala bulamadım arada konuyu hortlatıyorum ama nafile.

"Radeon Software'da sıkıntı olabilir diyen arkadaşlar için, PC'yi yeniden başlattığımda bu sorun çözülüyor ve arada ki farkı bariz şekilde anlayabiliyorum."

V-Sync açık olduğu için arada ki farkı bariz şekilde anlayabiliyorum.
MSI afterburner ile bak birde.

Oyunla alakalı değil.
Hem cs de hemde valorantda oluyor. Çözümü maalesef hala bulamadım arada konuyu hortlatıyorum ama nafile.
Oyunun Steam kütüphanesinden girebildiğin kod bölümü gibi bir yer var,oradan FPS sınırlamasını kaldırabiliyordun yanlış hatırlamıyorsan.Bir de CS:GO'ya girdikten konsola FPS Max 0 gibi bir şey yazdın mı hiç?O da FPS sabitliyor.
Post automatically merged:

Hayır,V-SYNC ile G-SYNC - FreeSync aynı şeyi yapmaz.V-SYNC FPS sınırlarken diğerleri herhangi bir FPS kısıtlaması yapmaz.

Oyunun Steam kütüphanesinden girebildiğin kod bölümü gibi bir yer var,oradan FPS sınırlamasını kaldırabiliyordun yanlış hatırlamıyorsan.Bir de CS:GO'ya girdikten konsola FPS Max 0 gibi bir şey yazdın mı hiç?O da FPS sabitliyor.
Post automatically merged:

Hayır,V-SYNC ile G-SYNC - FreeSync aynı şeyi yapmaz.V-SYNC FPS sınırlarken diğerleri herhangi bir FPS kısıtlaması yapmaz.
Sorun onunla kaynaklı değil, yazılımsal veya bir ayarla ilgili.
Yapabileceğim tüm herşeyi denedim lakin bir sonuca varamadım hala.

Sorun onunla kaynaklı değil, yazılımsal veya bir ayarla ilgili.
Yapabileceğim tüm herşeyi denedim lakin bir sonuca varamadım hala.
Ben senin sorununu tam anlayamadım sanırım,nasıl bir gecikme hissediyorsun yani onu anlamadım.
Bi de o dediklerimi yaptın mı sen?

Ben senin sorununu tam anlayamadım sanırım,nasıl bir gecikme hissediyorsun yani onu anlamadım.
Bi de o dediklerimi yaptın mı sen?
Hayır yapmadım çünkü sorun dediğin şey ile alakalı değil.
Her oyunda oluyor yani steam oyununa bağlı değil sadece.
Sorunu anlayamadıysanda kısa özet geçeyim, V-Sync kendi kendine açılıyor.
Bilgisayarı yeniden başlattığımda sorun çözülüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,201,200
Üyeler
190,874
Son üye
sevahil
Geri