VA Panel mi IPS panel mi

Ips panel sizin için daha doğru.
Bu en f/p monitör şuanda.
Bunu alacaktım hatta sipariş bile verdim ama emin olamadım 200 300 tl daha fazla verip daha kaliteli bir şey alabilir miyim diye düşündüm. Bu monitör gerçekten f/p ise bunu alabilirim

Bilip bilmeden uydurma kardeşim va ile ips arasında az fark var.
Az fark derken? Bu renk olayı panelden panale ve markaların kulllandığı teknolojiye göre değişir. Yani samsungun va paneli ile acerin va paneli bir değil.

ıps panel ile diğer panel tiplerin farkı nedir ?
kaç çeşit panel tipi vardır ?

Bunu alacaktım hatta sipariş bile verdim ama emin olamadım 200 300 TL daha fazla verip daha kaliteli bir şey alabilir miyim diye düşündüm. Bu monitör gerçekten f/p ise bunu alabilirim
Evet f/p bir monitör bunun yerine alabileceğiniz asus vg249q bulunuyor 1800tlye.Diğer alternatifleri 2bin tl şuan

FAST IPS paneller var şu an, yüksek bütçelerde asla TN panel tercih edilmez.
Fast İPS te kullandım TN de. Arkadaşım Benim monitörüme bütcesi yetmediği için vatandan 240hz Fast İPS olan bir monitör aldı. Bu yaz Satıp 2.el Benim monitörümü alacak. İkisinide yan yana koyup test ettim. Şunu çok net sölyürum ki İps panelde ne kadar fast olursa olsun bir tokluk ve o ips nin verdiği bir ağırlık var.

Az fark derken? Bu renk olayı panelden panale ve markaların kulllandığı teknolojiye göre değişir. Yani samsungun va paneli ile acerin va paneli bir değil.
Arkadaşımda va panel var bende ips var karşılaştırdık az fark var. En çok fark tn panelde belirgin oluyor.

IPS>VA>TN

IPS daha iyi olur. Fakat VA alırsan da neden IPS almadım diye başın ağrımaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,583
Üyeler
190,768
Son üye
Riwi
Geri