VA panellere neden ön yargı var?

Va panel aşırı hızlı bir paneldir bu yüzden 500 hz gibi monitörleri yapabilirler renk değiştirme yani senin gönderdiğin renklleri işlemesi en hızlıdır eksisi görüntü kalitesi iyi değildir yandan baktığında veriyi kaybeder görüş açısı kisitlidir ışık sızması azdır

IPS panel va göre daha yavaştır bu yüzden ms olarak biraz daha yüksektir ama renk olarak daha geniştir göze daha fazla hitap eder bakış açısı daha geniştir yandan bakınca rahatsiz etmez ışık sızması va göre fazladır

Oled ışık sızması söz konusu bile değildir sorunu aşırı ısınmaktır renkleri en doğru ve kararli verir

Bunlar genel bir panel olaydir

bazi va lar bazi ipslerin icinden bile geçer arkasina bakmaz ama bu model model değişir

Bu yüzden insanalr genel kullanım olarak ips tercih eder bende ips ciyim

(Eğer rekabetçi bir oyun oynuyor olsaydım va alirdim renk menk umurumda değil adam lazım bana) gibi

Ama genel kullanım ve özellikle çözünürlük arttığında 2k 4k vs ips panel tercih ederim sonuçta 1 tek oyun oynamıyoruz

Film oyun genel kullanimda orta yolu bulduğu için ips daha fazla tercih edilir

Bunlarin hepsi geneldir model model değişir tekrar ediyorum model model değişir
Va'lar "ortalama olarak" "pixel switch" anlamında IPS'den daha yavaş. Zaten black smearingin VA da popüler olmasının sebebi bu. Samsungun VA'ları hızlı olabilir, ortalama olarak diyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu tüm monitörler için geçerli aslında. Profesyonel cihazlarla testi olmayan hiçbir monitör alınmamalı.
IPSde belirli bi minimum var evet kötü çıkabilir ama kötü bi VA kadar can sıkmaz.

Va panel aşırı hızlı bir paneldir bu yüzden 500 hz gibi monitörleri yapabilirler renk değiştirme yani senin gönderdiğin renklleri işlemesi en hızlıdır eksisi görüntü kalitesi iyi değildir yandan baktığında veriyi kaybeder görüş açısı kisitlidir ışık sızması azdır

IPS panel va göre daha yavaştır bu yüzden ms olarak biraz daha yüksektir ama renk olarak daha geniştir göze daha fazla hitap eder bakış açısı daha geniştir yandan bakınca rahatsiz etmez ışık sızması va göre fazladır

Oled ışık sızması söz konusu bile değildir sorunu aşırı ısınmaktır renkleri en doğru ve kararli verir

Bunlar genel bir panel olaydir

bazi va lar bazi ipslerin icinden bile geçer arkasina bakmaz ama bu model model değişir

Bu yüzden insanalr genel kullanım olarak ips tercih eder bende ips ciyim

(Eğer rekabetçi bir oyun oynuyor olsaydım va alirdim renk menk umurumda değil adam lazım bana) gibi

Ama genel kullanım ve özellikle çözünürlük arttığında 2k 4k vs ips panel tercih ederim sonuçta 1 tek oyun oynamıyoruz

Film oyun genel kullanimda orta yolu bulduğu için ips daha fazla tercih edilir

Bunlarin hepsi geneldir model model değişir tekrar ediyorum model model değişir
Va panel aşırı hızlı dedikten sonrasını okumadım bile.

Yanlışlarınızı temizlemek için şu videoyu izleyebilirsiniz:

Monitöre bağlı. Bazı IPS ekranlar TN gibi de olabiliyor. Sızmadan rahatsız oluyorsan OLED dışında düzgün alternatifin yok. VA panelin tercih edilecek yanı yok.

Monitöre bağlı. Bazı IPS ekranlar TN gibi de olabiliyor. Sızmadan rahatsız oluyorsan OLED dışında düzgün alternatifin yok. VA panelin tercih edilecek yanı yok.
Jill Valentine her zamanki gibi yine haklı, zamanında va aldığıma çok pişmanım

giriş ve orta seviye VA panellerin hemen hemen hepsinde ghosting var. O sebeple önerilmiyor

Kaliteli ips lere göre inanılmaz bir renk ve canlılık farkı var arkadaşımın monitörünü görünce şok olmuştum

Asus Tuf VG27VQ
Ciddi ghosting ve gecikme sorunları olan model. Taa 2020 yılında incelemesi yapılmış keşke araştırarak alsaymışsınız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kaliteli ips lere göre inanılmaz bir renk ve canlılık farkı var arkadaşımın monitörünü görünce şok olmuştum
Düşük seviye VA monitörü kaliteli IPS ile karşılaştırmak yanlış. Kaliteli VA ile kaliteli IPS'i karşılaştırmak gerekir. Samsung Odyssey Neo G7 VA pek çok üst seviye IPS monitörü geçiyor.

Giriş orta seviye iyi bir ips bulabilirsin fakat iyi bir VA panele denk gelmen çok zor ve sıkıntı renk doğrulu veya kontrast değil VA panellerin en büyük sorunu black smearing özellikle siyah üstüne renkli görselde çok rahatsız edici bir durum o yüzden genelde ips tercih edilir. Çok iyi üretilmiş bunu mümkünce azaltan VA paneller tabii ki mevcut fakat giriş orta seviyede mutlaka black smearing olacaktır. Aşağıda 2 panel arasındaki farkı belirgin bir şekilde görebilirsin şahsen asla bu şekilde oyun oynamak istemem.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,945
Üyeler
183,360
Son üye
JonesJameson
Geri