VA panellere neden ön yargı var?

Ciddi ghosting ve gecikme sorunları olan model. Taa 2020 yılında incelemesi yapılmış keşke araştırarak alsaymışsınız.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Düşük seviye VA monitörü kaliteli IPS ile karşılaştırmak yanlış. Kaliteli VA ile kaliteli IPS'i karşılaştırmak gerekir. Samsung Odyssey Neo G7 VA pek çok üst seviye IPS monitörü geçiyor.
Evet hocam dediğim gibi o zamanki bilgisizliğim yüzünden benim hatam zaten kavisli ve 1080p için 27 inç almak da yanlıştı.

giriş ve orta seviye VA panellerin hemen hemen hepsinde ghosting var. O sebeple önerilmiyor
Giriş orta seviye iyi bir ips bulabilirsin fakat iyi bir VA panele denk gelmen çok zor ve sıkıntı renk doğrulu veya kontrast değil VA panellerin en büyük sorunu black smearing özellikle siyah üstüne renkli görselde çok rahatsız edici bir durum o yüzden genelde ips tercih edilir. Çok iyi üretilmiş bunu mümkünce azaltan VA paneller tabii ki mevcut fakat giriş orta seviyede mutlaka black smearing olacaktır şahsen asla bu şekilde oyun oyanmak istemem.

Düşük bütçede bile iyi VA monitör var aslında. Philips Evnia 25M2N3200W geçenlerde 4.999 TL'e satıldı ve kaliteli bir VA'ya sahip:

Ghosting olduğunu biliyoruz lakin kaliteli bir va panel çok daha yüksek kontrast oranı sunup gecikmeyide gözle görülmeyecek değerlere indiriyor. Ben hikayeli oyun için kullanacağımı belirttim FPS oynayacak olsam TN alırım orta yol isteyen ips alır.
Hacı yazdığım şeyin aynısını neden yazdın anlamadım. Acaba başka birine mi cevap yazacaktın bilmiyorum. Fps demedim akıcılık isteyen oyun dedim. Racing oyunlar da dahil benim dediğime. Şahsen tn panelle yarış oyunları oynamak istemem.

Hacı yazdığım şeyin aynısını neden yazdın anlamadım. Acaba başka birine mi cevap yazacaktın bilmiyorum. Fps demedim akıcılık isteyen oyun dedim. Racing oyunlar da dahil benim dediğime. Şahsen tn panelle yarış oyunları oynamak istemem.
Hocam bilgisayarı sattım satalı telefondan kullanıyorum siteyi ara ara yanlış kişilere yazdığım doğrudur pek etik çalışmıyor bende

Ben de hissediyorum o ön yargıyı, parasını verince IPS'te de VA'da da güzel ürünler alınabiliyor ama genelde forumda bütçeler kısıtlı olduğu için çokça IPS öneriliyor, oldukça da haklılar, ucuz fiyata VA'lar aşırı kötü, IPS'ler biraz daha bütçe dostu. Kullanımınıza göre istediğiniz monitörü tercih edebilirsiniz, ben de VA panel kullanıyorum, Huawei Mateview GT 34 modeline sahibim ve çok memnunum. Her şey bütçe ve kullanım çerçevesinde değerlendirildiğinde güzel oluyor, ön yargıya da gerek yok.

Ben de hissediyorum o ön yargıyı, parasını verince IPS'te de VA'da da güzel ürünler alınabiliyor ama genelde forumda bütçeler kısıtlı olduğu için çokça IPS öneriliyor, oldukça da haklılar, ucuz fiyata VA'lar aşırı kötü, IPS'ler biraz daha bütçe dostu. Kullanımınıza göre istediğiniz monitörü tercih edebilirsiniz, ben de VA panel kullanıyorum, Huawei Mateview GT 34 modeline sahibim ve çok memnunum. Her şey bütçe ve kullanım çerçevesinde değerlendirildiğinde güzel oluyor, ön yargıya da gerek yok.
Düşük bütçede de iyi VA var. Philips Evnia 25M2N3200W geçenlerde 4.999 TL'e satıldı ve kaliteli bir VA'ya sahip:

Bunlarda ucuz ve kaliteli VA:

Son düzenleme:
Düşük bütçe de iyi VA var. Philips Evnia 25M2N3200W geçenlerde 4.999 TL'e satıldı ve kaliteli bir VA'ya sahip:

Bunlarda ucuz ve kaliteli VA:
Attığınız curved va paneller alınır mı hocam gecikme süresi ve kalite olarak

Dostlar 2k alacağım haliyle 27 inç olacak, kavisli olması ve hikayeli oyun oynadığım için aslında olabilir gibi kaliteli bir va panel

Bende benzer düşünüyorum. ips daha güzel renk vermez ips daha gerçekçi renk verir. Güzellik görecedir ama gerçeklik kavramı görece değildir. Bende va renklerini daha çok beğeniyorum orası ayrı ama ips renklerini beğenenler de olabilir zevk işi. Va lar daha canlı daha pastel. Va ların br diğer avantajı ise ölü pixel yada stock pixel oranının çok düşük olması.
Senin gibi zengin biri VA mı kullanmış olamaz ya bu şaka olmalı.

"Daima nâil olamadığı pahalı eşyâya vuslatı mümkün görmeyen kimse, havf ile gizlenmeyi ihtiyâr eder."

Attığınız curved va paneller alınır mı hocam gecikme süresi ve kalite olarak

Dostlar 2k alacağım haliyle 27 inç olacak, kavisli olması ve hikayeli oyun oynadığım için aslında olabilir gibi kaliteli bir va panel
Bütçeyi en fazla nereye çıkarabilirsin kral? 2 monitörüm var yan yana. AOC IPS ve Samsung VA. Samsung VA 2k bir monitör olmasıyla birlikte renk canlılık vs. konularında tekliyor IPS panel monitörümü. Oyun oynamak çok daha keyifli oluyor ne yalan söyliyim

Bütçeyi en fazla nereye çıkarabilirsin kral? 2 monitörüm var yan yana. AOC IPS ve Samsung VA. Samsung VA 2k bir monitör olmasıyla birlikte renk canlılık vs. konularında tekliyor IPS panel monitörümü. Oyun oynamak çok daha keyifli oluyor ne yalan söyliyim
Hocam konu bir aylık neden patladı bir anda monitör ihtiyacım yok şuanda

Hocam konu bir aylık neden patladı bir anda monitör ihtiyacım yok şuanda
Ha pardon hocam tarihe dikkat etmemişim konunu ana sayfada görüp merak edip girdim takip ettim ona istinaden yazdım kusura bakma bakmamışım tarihe

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,980
Üyeler
183,366
Son üye
yalcino07
Geri