Neler Yeni

Validated BIOS Ne Demek?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,957
İsim
Emre Zengin
Anladım hocam teşekkürler diğer konu hakkında da yardımlarını bekliyorum 😊
Ryzen 5 5600 ile tek egzoz fan ile kule soğutucu ile 70 derecenin üstünü görmedim. Kasamı geçen hafta değiştirdim. 3 ön fan bir tane de egzoz fanı var. Sıcaklık olarak testlerine hiç bakmadım ama. 3 fan kesinlikle yeterli olacaktır sana. M2'ye de dokunmana gerek yok.

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Kerem Özbey
Ryzen 5 5600 ile tek egzoz fan ile kule soğutucu ile 70 derecenin üstünü görmedim. Kasamı geçen hafta değiştirdim. 3 ön fan bir tane de egzoz fanı var. Sıcaklık olarak testlerine hiç bakmadım ama. 3 fan kesinlikle yeterli olacaktır sana. M2'ye de dokunmana gerek yok.
Anladım benim iki ön fan ama ikisi de 140mm başka ön fan yeri yok zaten. Bi de tam anakartın üstüne gelecek şekilde bir çıkış fanı almayı düşünüyorum

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Kerem Özbey
Anakart kutusunun içine koymuş olabilirler ama onlar normalde kasayla beraber geliyor. Kontrol et sen tekrardan.
Hocam vatan çalışanı pek iyi yapmamış işini vidalar ramlar anakart kutusunun içinden rastgele çıkıyoe işlemci olduğu plastiği bile anakart kutusuna koymuş insan kendi kutusuna koyar. Ondan sonra ekran kartını takarken kasadan iki tane plakayı çıkarıyoruz ya yanlış iki plakayı çıkarmış ben de hazır çıkarmış takmaya çalışayım dedim bi baktım plakanın üstüne geliyor display portların bulunduğu zımbırtı ekran kartı tam oturmuyor sonra hallettim ondan sonra display port tam girmiyor sandım o gene zaten biraz aralık kalıyormuş
Mesaj otomatik birleştirildi:

IMG20240906195511.jpg

İçinden çıkanlar. Güç kablosu parça kutuları falan

IMG20240906195752.jpg

Sata kablosu da çıkt 2 tane tam benim istediğim 😄. Diğer güç kablosu zımbırtısı da kasanın kablolamasının olduğu tarafta olmalı

IMG20240906200221.jpg

Böyle bir şey çıktı anlamadım ne olduğunu?

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,957
İsim
Emre Zengin
Hocam vatan çalışanı pek iyi yapmamış işini vidalar ramlar anakart kutusunun içinden rastgele çıkıyoe işlemci olduğu plastiği bile anakart kutusuna koymuş insan kendi kutusuna koyar. Ondan sonra ekran kartını takarken kasadan iki tane plakayı çıkarıyoruz ya yanlış iki plakayı çıkarmış ben de hazır çıkarmış takmaya çalışayım dedim bi baktım plakanın üstüne geliyor display portların bulunduğu zımbırtı ekran kartı tam oturmuyor sonra hallettim ondan sonra display port tam girmiyor sandım o gene zaten biraz aralık kalıyormuş

Alıntıyı görüntüle
İçinden çıkanlar. Güç kablosu parça kutuları falan

Alıntıyı görüntüle
Sata kablosu da çıkt 2 tane tam benim istediğim 😄. Diğer güç kablosu zımbırtısı da kasanın kablolamasının olduğu tarafta olmalı

Alıntıyı görüntüle
Böyle bir şey çıktı anlamadım ne olduğunu?
Aynen 2 SATA kablosunu sen takacaksın. Diğer 2 SATA Power'da PSU'dan gelen kablo. 3. fotoğraftaki de sanki kasanın ekran kartını vidaladığın yere benziyor tam emin değilim ama ondan. O kenarda kalabilir.

Şu ikisini takacaksın HDD ve SSD'ye. HDD çok eskiyse onun güç girişi farklı olabilir. HDD'yi söktükten sonra giriş kısmının fotoğrafını çekip atar mısın?
1725643747998.jpeg

Harddiski buraya takacaksın. SSD'yi kasaya monte edeceksin.
1725643851477.jpeg

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Kerem Özbey
Aynen 2 SATA kablosunu sen takacaksın. Diğer 2 SATA Power'da PSU'dan gelen kablo. 3. fotoğraftaki de sanki kasanın ekran kartını vidaladığın yere benziyor tam emin değilim ama ondan. O kenarda kalabilir.

Şu ikisini takacaksın HDD ve SSD'ye. HDD çok eskiyse onun güç girişi farklı olabilir. HDD'yi söktükten sonra giriş kısmının fotoğrafını çekip atar mısın?
Alıntıyı görüntüle
Yok HDD girişi de aynı biliyorum. İlk başta şaşırdım ben farklı farklı kablolar bekliyordum aynı kabloya bir sürü güç girişi bağlanmış.

IMG20240906203356.jpg

Buraya da Sata SSD gelicek herhalde

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,957
İsim
Emre Zengin
Yok HDD girişi de aynı biliyorum. İlk başta şaşırdım ben farklı farklı kablolar bekliyordum aynı kabloya bir sürü güç girişi bağlanmış.

Alıntıyı görüntüle

Buraya da Sata SSD gelicek herhalde
Aynen onun girişi. Normalde Sata SSD kasanın ön tarafından monte edilip arkasından vidalanır. O vidayı çıkarınca sanırım senin o kapak direkt çıkıyor. Bir kontrol edebilir misin?

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Kerem Özbey
IMG20240906204402.jpg

Valla öyle bir yer yok gibi
IMG20240906204126.jpg

Burada şimdi bir RGB fanlık giriş mi kalmış

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,957
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,957
İsim
Emre Zengin

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Kerem Özbey
IMG20240906224441.jpg

PCI girişini de böyle ikili yapmışlar ilginç birisini bağladım

IMG20240906231040.jpg

Böyle bir not yazıyor instant flasha bastığımda ne demek bu

Lütfen BitLocker'ı ve TPM'ye dayalı her türlü şifrelemeyi veya güvenliği askıya alın. Kurtarma anahtarını önceden sakladığınızdan ve yedeklediğinizden emin olun. Şifreleme etkinken kurtarma anahtarı eksikse veriler şifreli kalır ve sistem, işletim sistemine önyükleme yapmaz.

BIOS'u güncellemeden önce fTPM'yi devre dışı bırakmanız önerilir. Aksi takdirde öngörülemeyen bir arıza meydana gelebilir.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,850
Üyeler
164,571
Son üye
AYISAKIR
Top Bottom