Standartta kalsın.Fan hızları customize, silent, standart, performans ve full speed modları var şu an standartta kalsın mı öyle
Sadece Windows'tan değilde aşırı hızlı F2 tuşuna basman gerekiyorPBO'yu açtım Secure Boot'u daha açamadım Windows yüklemediğim için bir de Fast Boot var ama onu aktif edince sadece Windows'tan girebiliyormuşun.
O zaman açayım ben 2 parmak yöntemiyle basarım F2'ye CSM'yi de kapattım bu arada sistem daha hızlı açılıyormuş.Standartta kalsın.
Sadece Windows'tan değilde aşırı hızlı F2 tuşuna basman gerekiyor
MSI Afterburnerdan bahsediyorsun sanırım. PBO benim anakartta stabil çalışmıyor nedense. CPB açman yeterli olur sadece zaten o da açık olarak gelmesi gerek. Zaten Fast Boot'u açman için UEFI şart olması lazım.O zaman açayım ben 2 parmak yöntemiyle basarım F2'ye CSM'yi de kapattım bu arada sistem daha hızlı açılıyormuş.
Bir de şunu soracam arka planda ekran kartı işlemci ssd gibi parçaların sıcaklığını takip eden bir uygulama var sıcaklık değerlerini anlamam için gerçi zaten stres testi yapınca ortalama sıcaklık değerleri ortaya çıkar
Precision Boost Overdrive (PBO)'yu da açtım bu arada daha iyi performans için PC hocasının kanalında gördüm
Yok şöyle Afterburner anlık olarak göstermiyor mu? Ben total olarak sistem sıcaklığını takip eden en yüksek hangi sıcaklığı görmüş gösteren o tarz bir şey sordum.CPB'yi bilmiyordum bakarım.MSI Afterburnerdan bahsediyorsun sanırım. PBO benim anakartta stabil çalışmıyor nedense. CPB açman yeterli olur sadece zaten o da açık olarak gelmesi gerek. Zaten Fast Boot'u açman için UEFI şart olması lazım.
Klavye ile kulaklık tarafında çok bilgili değilim. 60 tuş klavyeyi kendim kullandım ama 75 tuş daha iyi geldi. Alacaksan 75 tuş Red Switch öneririm.Hocam bir de bana gaming kulaklık ile klavye lazım kompakt klavyeler var ama onları hiç kullanmadım normal klavyeye göre biraz daha küçük oluyorlar, alışabilir miyim bilmiyorum. Fiyatı çok pahalı olmasın böyle fiyat performans 1.000 lira civarı bir şey olursa daha iyi olur
AIDA64'te sistem kararlılık testine sokabilirsin 10-15 dakika. Orada tam yükte en yüksek sıcaklığı gösterir.Yok şöyle Afterburner anlık olarak göstermiyor mu? Ben total olarak sistem sıcaklığını takip eden en yüksek hangi sıcaklığı görmüş gösteren o tarz bir şey sordum.CPB'yi bilmiyordum bakarım.
Heh aynen bu da olur sağolAIDA64'te sistem kararlılık testine sokabilirsin 10-15 dakika. Orada tam yükte en yüksek sıcaklığı gösterir.
Hocam tekrardan merhaba şu an yeni aldığım Dareu EK871 GTR klavyeden yazıyorum eski klavyeme göre farklı daha az tuşu var ve türkçe harfler yok o yüzden yazım hataları olabilir baştan söyliyim bir de ekstra olarak Havit h2002P kulaklık aldım sistemim hazır- Anakart: https://www.amd.com/en/support/downloads/drivers.html/chipsets/am4/b450.html AMD Chipset Drivers yazanı indirip kur.
Chipset olarak direkt geçiyor. Marka veya modelin bir önemi yok. Daha doğrusu B450'nin öncesinde ya da sonrasında yazanın önemi yok. AMD'nin sitesi her zaman daha güncel. Oradan indirip kur. Başka sürücü kurmana gerek yok.Hocam tekrardan merhaba şu an yeni aldığım Dareu EK871 GTR klavyeden yazıyorum eski klavyeme göre farklı daha az tuşu var ve türkçe harfler yok o yüzden yazım hataları olabilir baştan söyliyim bir de ekstra olarak Havit h2002P kulaklık aldım sistemim hazır
Şunu soracaktım hocam şimdi
ASRock B450M-HDV R4.0
Supports AMD AM4 Socket Ryzen™ 2000, 3000, 4000 G-Series, 5000 and 5000 G-Series Desktop Processors; 2 DIMMs, Supports DDR4 3200+(OC)<span style=color:red;>*</span>; 1 PCIe 3.0 x16, 1 PCIe 2.0 x1; Graphics Output : HDMI, DVI-D, D-Sub; 7.1 CH HD Audio (Realtek ALC887/897 Audio Codec); 4 SATA3, 1...www.asrock.com
bir burada AMD Chipset Driver'ı gözüküyor bir de sizin attığınız linkteki var. Sizin attığınızdan mı indireyim çünkü anakartın kendi sitesindeki sürücü eski gibi duruyor saçma bir şekilde 2021'e ait oysa sizin attığınızda 2024 chipset'in tarihi. Aynı kartın chipseti değil mi bir yanlışlık yok? B450'den sonra gelen M-HDR R4.0 ifadesinin bir önemi yok? Anakartın markası önemli değil mi ASRock olması chipset driver'ı için?
ASRock B450M-HDV R4.0
Supports AMD AM4 Socket Ryzen™ 2000, 3000, 4000 G-Series, 5000 and 5000 G-Series Desktop Processors; 2 DIMMs, Supports DDR4 3200+(OC)<span style=color:red;>*</span>; 1 PCIe 3.0 x16, 1 PCIe 2.0 x1; Graphics Output : HDMI, DVI-D, D-Sub; 7.1 CH HD Audio (Realtek ALC887/897 Audio Codec); 4 SATA3, 1...www.asrock.com
Buradan başka hangi sürücüleri kurayım hepsini kurayım mı mesela Realtek sürücüsü var ama eğer o da bu sitede eski başka yerde daha günceli varsa oradan indiririm
Hocam bir sorum da şu olacak numlock tuşları olmayan ve F tuşları da sıra sayıların içine gömülmüş olan bir klavye oyunlarda sıkıntı çıkarır mıChipset olarak direkt geçiyor. Marka veya modelin bir önemi yok. Daha doğrusu B450'nin öncesinde ya da sonrasında yazanın önemi yok. AMD'nin sitesi her zaman daha güncel. Oradan indirip kur. Başka sürücü kurmana gerek yok.
Sanırım sadece GTA da sorun çıkarır. Çok fazla farklı tür oyun oynamıyorum ama sadece Numlock GTA da lazım oluyor.Hocam bir sorum da şu olacak numlock tuşları olmayan ve F tuşları da sıra sayıların içine gömülmüş olan bir klavye oyunlarda sıkıntı çıkarır mı