Neler Yeni

Validated BIOS Ne Demek?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
Alıntıyı görüntüle

PCI girişini de böyle ikili yapmışlar ilginç birisini bağladım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle

Böyle bir not yazıyor instant flasha bastığımda ne demek bu

Lütfen BitLocker'ı ve TPM'ye dayalı her türlü şifrelemeyi veya güvenliği askıya alın. Kurtarma anahtarını önceden sakladığınızdan ve yedeklediğinizden emin olun. Şifreleme etkinken kurtarma anahtarı eksikse veriler şifreli kalır ve sistem, işletim sistemine önyükleme yapmaz.

BIOS'u güncellemeden önce fTPM'yi devre dışı bırakmanız önerilir. Aksi takdirde öngörülemeyen bir arıza meydana gelebilir.
Bitlockerla işin yok bir sorun olmaz. PCIe Güç Kablosunun pinleri artabilir daha fazla pin isteyen ekran kartları da var çünkü.

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Kerem Özbey
Hocam şu anda hâli hazırda 7.40 sürümü yüklü ve bu sürüm hakkında

Screenshot_2024-09-06-23-17-58-48_df198e732186825c8df26e3c5a10d7cd.jpg

Diyor zaten en iyisi ben belamı aramıyım BIOS'u güncellemeyim.

Bu BitLocker ve TPM ne oluyor ki? Neyin şifresi neyin kurtarma anahtarı bu uyarıdan hiçbir şey anlamadım

Screenshot_2024-09-06-23-17-58-48_df198e732186825c8df26e3c5a10d7cd.jpg

Bu BitLocker ve TPM ne oluyor ki? Neyin şifresi neyin kurtarma anahtarı bu uyarıdan hiçbir şey anlamadım

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Bitlocker ile TPM'ye takılma onlarla işin yok. Direkt güncelleyebilirdin BIOS'u.

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Kerem Özbey
Bitlocker ile TPM'ye takılma onlarla işin yok. Direkt güncelleyebilirdin BIOS'u.
Hocam çok soru sordum ama sebebini de açıklayabilir misiniz bu cevabınızın? Bitlocker'dan ve TPM'den biraz bahsedebilir misiniz? Niye bu uyarıyı veriyor? Hangi durum için önemli bu uyarı? Ben daha hiç windows kurmadığım için mi Bitlocker şifrem yok? yoksa bu işlemciyle mi alakalı?

BIOS'u güncellemeden önce fTPM'yi devre dışı bırakmanız önerilir. Aksi takdirde öngörülemeyen bir arıza meydana gelebilir.
Son olarak ben fTPM'i devre dışı bırakıp 10.10'a güncelliyim o zaman

Diyelim ki yanlış bir BIOS güncellemesi yaptık bunu downgrade ile düzeltebiliyor muyuz

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
Hocam çok soru sordum ama sebebini de açıklayabilir misiniz bu cevabınızın? Bitlocker'dan ve TPM'den biraz bahsedebilir misiniz? Niye bu uyarıyı veriyor? Hangi durum için önemli bu uyarı? Ben daha hiç windows kurmadığım için mi Bitlocker şifrem yok? yoksa bu işlemciyle mi alakalı?

Son olarak ben fTPM'i devre dışı bırakıp 10.10'a güncelliyim o zaman

Diyelim ki yanlış bir BIOS güncellemesi yaptık bunu downgrade ile düzeltebiliyor muyuz
- Bu disklerle ilgili bir şey Bitlocker. Sen normal bir kullanıcısın. Bitlocker uyarısı vermesinin sebebi eğer disk şifreliyse BIOS güncellemesi sonrası senden o diskin kurtarma anahtarını isteyecek. fTPM de Bitlocker'dan dolayı uyarı veriyor gene. Seni ilgilendirmiyor ikisi dediğim gibi. Direkt BIOS'u güncelleyebilirsin. BIOS'u güncelledikten sonra fTPM ile ilgili bir ekran gelirse fTPM sıfırlama ile ilgili olanı seç.
- Yanlış BIOS güncellemesi yapamazsın. Anakart modelin doğru olması lazım. Doğru olmasa bile çoğu anakart üreticisi BIOS'u güncelleştirmiyor çünkü BIOS dosyası flash belleğin içinde görünmüyor.

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Kerem Özbey
- Bu disklerle ilgili bir şey Bitlocker. Sen normal bir kullanıcısın. Bitlocker uyarısı vermesinin sebebi eğer disk şifreliyse BIOS güncellemesi sonrası senden o diskin kurtarma anahtarını isteyecek. fTPM de Bitlocker'dan dolayı uyarı veriyor gene. Seni ilgilendirmiyor ikisi dediğim gibi. Direkt BIOS'u güncelleyebilirsin. BIOS'u güncelledikten sonra fTPM ile ilgili bir ekran gelirse fTPM sıfırlama ile ilgili olanı seç.
- Yanlış BIOS güncellemesi yapamazsın. Anakart modelin doğru olması lazım. Doğru olmasa bile çoğu anakart üreticisi BIOS'u güncelleştirmiyor çünkü BIOS dosyası flash belleğin içinde görünmüyor.
Anladım çok teşekkürler Allah razı olsun aklımda soru işareti kalmadı

Hocam vatan çalışanı pek iyi yapmamış işini vidalar ramlar anakart kutusunun içinden rastgele çıkıyoe işlemci olduğu plastiği bile anakart kutusuna koymuş insan kendi kutusuna koyar. Ondan sonra ekran kartını takarken kasadan iki tane plakayı çıkarıyoruz ya yanlış iki plakayı çıkarmış ben de hazır çıkarmış takmaya çalışayım dedim bi baktım plakanın üstüne geliyor display portların bulunduğu zımbırtı ekran kartı tam oturmuyor sonra hallettim ondan sonra display port tam girmiyor sandım o gene zaten biraz aralık kalıyormuş

Alıntıyı görüntüle
İçinden çıkanlar. Güç kablosu parça kutuları falan

Alıntıyı görüntüle
Sata kablosu da çıkt 2 tane tam benim istediğim 😄. Diğer güç kablosu zımbırtısı da kasanın kablolamasının olduğu tarafta olmalı

Alıntıyı görüntüle
Böyle bir şey çıktı anlamadım ne olduğunu?
Bu arada bu son resimdeki parça büyük ihtimal aşağıdaki resimdeki boşluğa denk gelicek nedense takmamışlar 😅

IMG20240907171832.jpg

Başka sorum olursa yazarım

Çözümleri recep ivedik kadar güzel anlatıyorsunuz 😂😁

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin
Anladım çok teşekkürler Allah razı olsun aklımda soru işareti kalmadı

Bu arada bu son resimdeki parça büyük ihtimal aşağıdaki resimdeki boşluğa denk gelicek nedense takmamışlar 😅

Alıntıyı görüntüle

Başka sorum olursa yazarım

Çözümleri recep ivedik kadar güzel anlatıyorsunuz 😂😁
Önemli değil 😂😂. O parçayı oraya takabilirsin.

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Kerem Özbey
Hocam bu disk şifreleme Windows u yüklediğimde otomatik mi oluşturuluyor yoksa ben kendim yaparsam mı oluyor

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,877
İsim
Emre Zengin

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Kerem Özbey
IMG20240907203922.jpgIMG20240907203940.jpgIMG20240907203927.jpg

Hocam bu kartı dikey takmak için bir aparat galiba takmasam da olur ama boşluk kalıyor öyle takmayı da beceremedim 😅

MeReKGs67

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
Kerem Özbey
IMG20240907221504.jpg

Hallettim bunu zor olsa da yanlarından biraz kanırtmak lazımmış vatan çalışanları bunu neden takılı olmadan göndermişler ilginç gerçekten beceremediler mi acaba ne 😅

IMG20240907223401.jpg

Hocam burada elektrik giderse ne olur 😅😬😁

IMG20240907223803.jpg

👄

Son düzenleme:
Top Bottom