Neler Yeni

Rehber Valorant RANKED ve Eşleştirme mantığı

J4rvisM

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,185
İsim
Jarvis-M

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

Furkan SıRR

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,335
İsim
Furkan Sır

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Valorant klubu kuruldu mu yani Mehmet yılmaz onay verdi mi
Kulüpten kastın ne? Açılan 160 sayfalık konuyu diyorsan evet onaylandı o. Ama donanım arşivi Valorant Espor kulübü falan yok. Valorant kulübu sadece sohbet etmek yardımlaşmak eğlenmek için falan. Espor kulübü açılmaz.

Furkan SıRR

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,335
İsim
Furkan Sır
Kulüpten kastın ne? Açılan 160 sayfalık konuyu diyorsan evet onaylandı o. Ama donanım arşivi Valorant Espor kulübü falan yok. Valorant kulübu sadece sohbet etmek yardımlaşmak eğlenmek için falan. Espor kulübü açılmaz.
tm anladım okey

4101995

80+ Gold
En İyi Cevap
24
Merhaba arkadaşlar oyunu betadan beri oynamaktayım ve 1000 saati doldurdum. Bu rehberde size ranked tecrübelerimi ve herkesin yakındığı rank atlama olayından bahsedeceğim.

1)RANK VE MMR
Oyunda mmr ve rank diye ayrılan iki kol vardır. Yeni sezonda daha çok tecrübe ettiğim olay mmr dan başlayacağım. MMR başlı başına rankı önemsemeyen ve karşına kimin geleceğini belirleyen gizli elo sistemidir. Neredeyse her sezonda bir kademeden diğer kademeye çıkarken yada win streakte mmr iniz hayli yükselir. Plat 2 sizin diyelim mmr ınız dia 3 olabilir ve dia 3lerle oynarsınız. Bu bir eksi gibi gelebilir ve bence eksi ama bir maç kaybettiğinizde -17 gibi bir lp miktarı alırsınız ama kazandığınızda ise 35-40 civarı lp alırsınız. MMR çok kanser bir durumdur ve esporcular eski sezonda dia 1 plat 3 stuck gibi mevzuları yaşamışlardı. Bir çok plat elo platlarla oynayıp dia ya . Dialar immolarla oynayıp plata düştü ve ben onlardan biriydim.

Ranked ise size her rekabetçi oyun gibi bir rank verir ve o seviye insanlarla eşleştirmeye çalışır. Aslında rankın içinde bir rank daha vardır valorantta. Toxiclik rankı. Bir gün çok şüphelendim ve rapor sayısına göre deney yaptım. Bir hesapta çok toxictim ve diğer hesapta saygılıydım. Toxic olan hesabımdaki maçlarda adamlar çok kavgacı toxic ve küfürbazdı. Saygılı olduğum hesabın maçlarında ise bu yoktu.

Takımla 5 kişi girerek rank atlama. Kolsuzlarin dia esporcularin bile plata düştüğü mantik. İnsanlarin mmr larina göre değil ranklarina gore birlikte girdiği insanlar var ve düşük mmr li arkadaslar rakibin mmr ini düşürüyor ve saçmalık burda başlıyor. Dia eloda ve plat eloda bu takimlar kolayca immo oluyor. İnfo bolluğu birbirini tanıma hero kavgası olmaması ve en önemlisi kordine olma gibi etkenlere göre bence karşıya bir tık üst mmr veyahut bir üst rank gelmeli. Hem mmr düşüyor hem de 5 kişi beleşe rank atlıyor. Riot rank sistemini bu kadar batiracagi aklima gelmezdi. Beni oyundan soğutan olaylardan biriside budur

Bu yüzden asıl amacınız saygılı olmak olmalı. Biraz önce anlattığım mmr olayı ise boosting den dolayı çok yükselebilir ve boostingi önelemeye yönelik olarak geçen sezon coşturulmuştu. Boosting yaptırırsanız gold hesabınız plat olsa bile sonra siz mmr dan silvere düşüttürürsünüz. Uzun lafın kısası VALORANT kendi oyuncularının ranklarına dikkat etmemesini mmr dan dolayı kendileriyle eşit insanlarla oynadığına inandırıp oyuncuları böyle memnun etme yönünde. Bir esporcu bu olaydan yakınıp dia 1 rankını paylaşmıştı ve üst düzey riot çalışanı rankını dert etme ne güzel işte kendi seviyenle eşleşiyorsun demişti.(bu arada fpx 100t gibi takımların oyuncularıyla eşleşiyordu).

Rehberimi okuduğunuz için teşekkürler yorumda tavsiye verebilirim isteyene. Şuanda ranked kasmıyorum turnuvalara odaklandım İmmortal takım sahipleri yazabilir
Takımım yok ama doğrudur, Valorant'ta toxicseniz üst liglere çıkmanız çok zor, MMR diye bahsettiğin sistem neredeyse tamamen saçmalık, bazen maçıma gelen Dia 3-2'ler güzel oynayabiliyor ama geneli kıyasla çok kötü oynayanlardı (özellikle geçen sezon), Plat-Immo eşleştirme saçmalığından bahsetmiyorum bile.

Oyun takım olarak kazanılabilecek bir oyun ancak bireysel yeteneğiniz yoksa yine üst liglere çıkması zor. Karakter ayrımı yapanlar var düşük liglerde, onlardan olmayın sonuç yine aynı olur; sage, kj, omen gibi herolarla da maç taşınır. Entry alan arkadaşlar aimine ekstradan güveniyorsa alsın.

Immo-Radiant liglerinde zaten 2 kişiden fazla giremezsiniz, solo kasmak mantıklı kısacası. Yani esktra tavsiye isterseniz yazabilirsiniz, konudaki birçok şeye de katılıyorum belirteyim.

Shown

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
60
İsim
Egemen Şevik
Takımım yok ama doğrudur, Valorant'ta toxicseniz üst liglere çıkmanız çok zor, MMR diye bahsettiğin sistem neredeyse tamamen saçmalık, bazen maçıma gelen Dia 3-2'ler güzel oynayabiliyor ama geneli kıyasla çok kötü oynayanlardı (özellikle geçen sezon), Plat-Immo eşleştirme saçmalığından bahsetmiyorum bile.

Oyun takım olarak kazanılabilecek bir oyun ancak bireysel yeteneğiniz yoksa yine üst liglere çıkması zor. Karakter ayrımı yapanlar var düşük liglerde, onlardan olmayın sonuç yine aynı olur; sage, kj, omen gibi herolarla da maç taşınır. Entry alan arkadaşlar aimine ekstradan güveniyorsa alsın.

Immo-Radiant liglerinde zaten 2 kişiden fazla giremezsiniz, solo kasmak mantıklı kısacası. Yani esktra tavsiye isterseniz yazabilirsiniz, konudaki birçok şeye de katılıyorum belirteyim.
sağol evet immo radiantta takım olarak girilmiyor ama kolsuz bir altın için plat ve dia olmak çok üst geliyor ya da bir plat in dia olması gibi. Teşekkür ederim yorumun için

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
MMR başlı başına rankı önemsemeyen ve karşına kimin geleceğini belirleyen gizli elo sistemidir. Neredeyse her sezonda bir kademeden diğer kademeye çıkarken yada win streakte mmr iniz hayli yükselir. Plat 2 sizin diyelim mmr ınız dia 3 olabilir ve dia 3lerle oynarsınız.
Demir 1'ken bronz 3 veya gümüş 1'lerin gelmesinin sebebi buymuş güzel rehber 👍

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,020,738
Üyeler
161,743
Son üye
kadbrprm
Top Bottom