Neler Yeni

Valorant'da fps düşüşü

Murat G

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Murat
Sistem
RX6650 XT
R5 3600
Asus A 520 M K
16 GB Ram

Oyun içerisinde 3 ay önce fps 180 altına düşmezken şuan 1 2 duman gördüğüm zaman 140 150 lere düşüyor, oyun içerisinde de sürekli stabil değil. Monitör 180 hz olduğu için sıkıntı yaşıyorum. Eskiden 180 altına düşmüyordu. Bunu nasıl çözebilirim? En son sürüm AMD sürücüsünü kullanıyorum ve en stabil hangi sürüm ise onu kullanabilirim yardımcı olursanız

Suprağ

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
sss sss
Sistem
RX6650 XT
R5 3600
Asus A 520 M K
16 GB Ram

Oyun içerisinde 3 ay önce fps 180 altına düşmezken şuan 1 2 duman gördüğüm zaman 140 150 lere düşüyor, oyun içerisinde de sürekli stabil değil. Monitör 180 hz olduğu için sıkıntı yaşıyorum. Eskiden 180 altına düşmüyordu. Bunu nasıl çözebilirim? En son sürüm AMD sürücüsünü kullanıyorum ve en stabil hangi sürüm ise onu kullanabilirim yardımcı olursanız
reis sen valorantı en yuksek grafiklerdemi kullanıyorsun kullanıyorsan kullanma

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Umut Yıldız
Sistem
RX6650 XT
R5 3600
Asus A 520 M K
16 GB Ram

Kral çözümü kolay
1.Volarantı çok yüksek grafik ayarlardandan çekmek ortaya düşürmek sorunu çözcektir
2.çözürlüğü düşürmek
Oyunun ayarlarından oyuna uygun çözürlüğü düşürmek FPS artırmanıza sağlar
3.İşlemci sıcaklığını kontor etmek
Eyer CPU oyunda çok ısınıyorsa FPS düşüsleri olması norlmal dır eyer CPU çok ısınıyorsa PC bakım yapıp macunu değiştirek ve fanları temizliyerek ısınma sorunu çözersin

Murat G

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Murat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran bölümünde 3840x2160 diyor 4k mı oynuyor şuan oyunu ve değiştiremiyorum
1731794788100.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Umut Yıldız
Ekran bölümünde 3840x2160 diyor 4k mı oynuyor şuan oyunu ve değiştiremiyorumAlıntıyı görüntüle
Evet kral FPS düşüş nedeni bulduk bak grafik 4k da buda FPS düşüş neden oldunu açıklıyor peki nasıl kapata bilirsin hemen adımlarla anlatıyorum
1. Oyun Ayarlarından Çözünürlüğü Kontrol Et

Oyun içindeki grafik ayarlarında çözünürlük seçeneklerini kontrol et:

Çözünürlük ayarını 1920x1080 (Full HD) veya ekran kartınızın rahatlıkla çalışabileceği bir seviyeye düşürmeye çalış.

Ekran Modu seçeneği varsa (Full Screen, Windowed, Borderless), Full Screen seçeneğini seçin. Bu bazen çözünürlük değiştirilememe sorununu
çözer.
2. AMD Radeon Yazılımı Üzerinden Kontrol

AMD Radeon Software'i açın.

Display (Ekran) bölümüne gidin ve Scaling Mode ayarını kontrol edin.

"Virtual Super Resolution" açık ise bunu kapatın. Bu özellik, oyunun çözünürlüğünü otomatik olarak yükseltebilir.
3. Oyun Dosyalarını Sıfırla

Bazı oyunlar, çözünürlük gibi ayarları bir konfigürasyon dosyasına kaydeder. Bu dosyayı manuel olarak düzenleyebilirsin:

Oyunun kurulu olduğu klasörde bir settings/config dosyası ara.

Bu dosyada "resolution" veya "screen size" ile ilgili bir ayar varsa, bunu 1920x1080 olarak değiştir.
4. Windows Ekran Ayarlarını Kontrol Et

Masaüstüne sağ tıklayın ve Görüntü Ayarları (Display Settings) seçeneğini seç.

Ekran çözünürlüğü, 3840x2160 ise bunu 1920x1080 olarak değiştir.

Oyuna tekrar giriş yaparak değişikliğin etkili olup olmadığını kontrol et.

Murat G

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
41
İsim
Murat
Evet kral FPS düşüş nedeni bulduk bak grafik 4k da buda FPS düşüş neden oldunu açıklıyor peki nasıl kapata bilirsin hemen adımlarla anlatıyorum
1. Oyun Ayarlarından Çözünürlüğü Kontrol Et

Oyun içindeki grafik ayarlarında çözünürlük seçeneklerini kontrol et:

Çözünürlük ayarını 1920x1080 (Full HD) veya ekran kartınızın rahatlıkla çalışabileceği bir seviyeye düşürmeye çalış.

Ekran Modu seçeneği varsa (Full Screen, Windowed, Borderless), Full Screen seçeneğini seçin. Bu bazen çözünürlük değiştirilememe sorununu
çözer.
2. AMD Radeon Yazılımı Üzerinden Kontrol

AMD Radeon Software'i açın.

Display (Ekran) bölümüne gidin ve Scaling Mode ayarını kontrol edin.

"Virtual Super Resolution" açık ise bunu kapatın. Bu özellik, oyunun çözünürlüğünü otomatik olarak yükseltebilir.
3. Oyun Dosyalarını Sıfırla

Bazı oyunlar, çözünürlük gibi ayarları bir konfigürasyon dosyasına kaydeder. Bu dosyayı manuel olarak düzenleyebilirsin:

Oyunun kurulu olduğu klasörde bir settings/config dosyası ara.

Bu dosyada "resolution" veya "screen size" ile ilgili bir ayar varsa, bunu 1920x1080 olarak değiştir.
4. Windows Ekran Ayarlarını Kontrol Et

Masaüstüne sağ tıklayın ve Görüntü Ayarları (Display Settings) seçeneğini seç.

Ekran çözünürlüğü, 3840x2160 ise bunu 1920x1080 olarak değiştir.

Oyuna tekrar giriş yaparak değişikliğin etkili olup olmadığını kontrol et.
Hocam amd ayarlarında sıkıntı yok, oyun dosyalarında settings tarzı bir dosya bulamadım. Aynı zamanda Belgelerde de Valorant'la alakalı bir dosya bulamadım. Oyun içerisinden de resimdeki ayarı değiştiremiyorum ve üstte de çözünürlüğüm 1920x1080 yani normal oynadığım çözünürlük
1731796703958.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
53
İsim
Umut Yıldız
Hocam amd ayarlarında sıkıntı yok, oyun dosyalarında settings tarzı bir dosya bulamadım. Aynı zamanda Belgelerde de Valorant'la alakalı bir dosya bulamadım. Oyun içerisinden de resimdeki ayarı değiştiremiyorum ve üstte de çözünürlüğüm 1920x1080 yani normal oynadığım çözünürlükAlıntıyı görüntüle
Kral ozman sorun oyundan çünkü ayarı değiştiremiyorsun bide belgelerde volarant la alakalı belge olması lazım kral neyse bu adımları dene bakalım ihşalla bu adımlarda çözeceğiz
1.Oyun Dosyalarını Doğrulama

Riot Client üzerinden eksik veya bozuk dosyaları doğrula:

1. Riot Client’ı açın.

2. Valorant’a tıklayın.

3. Ayarlar simgesine tıklayıp “Dosyaları Doğrula” seçeneğini çalıştırın.
Eyer bu adım çözmez ise son ve mecbur adım adım ise
2.Oyunu Yeniden Yüklemek

Eğer yukardaki yöntem işe yaramaz ise oyunu tamamen kaldırıp yeniden yükleyin Bu işlem, bozuk dosyaları ve ayarları sıfırlar ve sorunuz %99 çözmenize sağlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,029,910
Üyeler
163,234
Son üye
latos
Top Bottom