Valorantta ping düşürme

TayyipEFE

80+
Reaksiyon skoru
22
Eski wifim ttelekom 50 mbps wifi ile 20 ms oluyordu valorantta. Yeni eve taşınınca Düşer umuduyla 200 mbps kablonet bağlattım ama pingim hep 35 civarında. Bunun bir çözümü var mı neden oluyor bu? Birde bu wifi bağlanalı 2 ay oluyor, geçen günlerde ttlekom 1000 mbps fiber getirdi binaya. Tarife fiyatlarında pek fark yok ama cayma bedeli 4000 tl istiyorlar.
Geçmeye değer mi?

Eski wifim ttelekom 50 mbps wifi ile 20 ms oluyordu valorantta. Yeni eve taşınınca Düşer umuduyla 200 mbps kablonet bağlattım ama pingim hep 35 civarında. Bunun bir çözümü var mı neden oluyor bu? Birde bu wifi bağlanalı 2 ay oluyor, geçen günlerde ttlekom 1000 mbps fiber getirdi binaya. Tarife fiyatlarında pek fark yok ama cayma bedeli 4000 tl istiyorlar.
Geçmeye değer mi?
Hız artınca ping düşmez hocam ama ekstra olarak Bufferbloat olayına bakabilirsin. Bir de modem nedir?

Geçmeye değer mi?
sunucuya yakın oturursan pingin düşük olur ben doğudayım 27 sabit ne düşüyor ne yükseliyor 50 mbps internetim var

Geçmeye değer mi?

şu videoyu izle eğer modemin destekliyorsa işimiz basit desteklemiyorsa manuel ayar şart.

Geçmeye değer mi?
QOS ayarı yapman lazım

Nasıl yapabilirim hocam örnek bir video falan var mı

Hocam baktımda videoda ki söylenen ayarlar yok galiba modem arayüzünde bulamadım
QoS ayarı yapman gerek o zaman internet hızını hafiften limitleyeceksin benim 8mbps internette yaptım 200-300 pingden 70 lere düştüm modemin ayar sayfasına girip QoS bulman lazım.

Nasıl yapabilirim hocam örnek bir video falan var mı

Hocam baktımda videoda ki söylenen ayarlar yok galiba modem arayüzünde bulamadım
Modem arayüzünden resim at hocam. Hız sınırlandırma veya bant genişliği kontrolü adı altında olması lazım o ayarın.

evet oyunı yıllardır oynuyorum hep 3-8ms oynayan lavukları kıskanmışımdır

Modem arayüzünden resim at hocam. Hız sınırlandırma veya bant genişliği kontrolü adı altında olması lazım o ayarın.
QoS ayarı yapman gerek o zaman internet hızını hafiften limitleyeceksin benim 8mbps internette yaptım 200-300 pingden 70 lere düştüm modemin ayar sayfasına girip QoS bulman lazım.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-10-28 151424.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-28 151424.webp
    36.4 KB · Hit: 12
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,780
Üyeler
184,052
Son üye