Neler Yeni

Çözüldü✓ Vatan 3070 Si̇stem 2 Adet Var Ne Yapmalıyım?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

longinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Emrullah YAZICI
Seninkinin ne olduğu çok mu belli sen de içinden parça değiştirip satma ihtimalin var sonuçta 2. El? Bu adamların en azından adı sanı belli günde onlarca kart satan sonuna kadar da garanti veren insanlar. Açıkçası sıfır diye tabir edilen 2. El bir sistemi alacağına çok daha uyguna bu şekilde toplarım kafam daha rahat olur. Kullanıcılar biraz daha bilinçli olsa zaten senin sistemini de almazlar. Dolayısıyla fazla söze gerek yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca 2. El ekran kartı alınacak son yer sahibindendir yani evet bilmiyorlar. Forumda GPU World grubunda alışveriş yapan onlarca insan var hepsini ben yönlendirdim hepsi de çok memnun. 1 2 defa iade durumu da oldu hiç soruşturmadan iadelwrini gerçekleştirdiler. Grupta referans sistemi de mevcut. Bilmediğin için bu şekilde kendi malını övmeye çalışıyorsun fırsatçılık yaptığın halde aldığın sistemin 2. Ele düştüğünü bile idrak edememişsin. Ayrıca fb deki satıcıların aksine sen sistemde ufak bir sorun çıktığı zaman (senden kaynaklı olmasa da ) geri iade alır mısın? Almazsın ben satarken yoktu kardeşim dersin karşındaki insan da çaresiz kalır.

Ayrıca alım satım da yaptım fazlasıyla sıkıntı yapma. Fırsatçılıktan daha çok para var öneririm dostum. Gerekirse buraya gpu world grubundan kart alanları da etiketlerim 10 kişi devam ederiz konuşmaya kendilerine de sorarsın:)
İnan bana itopya, vatan bilgisayar gibi köklü firmalardan alınan sıfır kapalı kolisinde, garantili ürün almak ile ikinci el kart satan bir adamın garantisi arasında herkes ilkini tercih eder.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,089
İsim
Murat Orhan
Hocam yanlış anlama ama boş yapmışsın. Ben 6 aydır bunun gibi SIFIR hazır sistemleri al-sat yapıyorum. Piyasa talebi özellikle KOMPLE SIFIR hazır sistemden yana. İtopta, vatan bilgisayar gibi yerlerden alınan kampanyalı hazır sistemler geldiğinde sıfır kapalı kolisinde hiç açmadam alıcısı gelip alıyor. Elbette test ediyor, bakıyor öyle alıyor. Herhangi bir parça değişimi söz konusu olamaz çünkü faturada ekran kartının seri numarası yazar. O seri numarası ile kutuya ve gpuya bakarak ekran kartının sıfır olduğunu anlar zaten.

Ayrıca sizin bahsettiğiniz rakamlar ikinci el ekran kartlı sıfır hazır sistemler için geçerli. Sahibindende her Allah'ın günü adamın biri 6-7 ilanına birden her gün doping yapıp 3070-3080 Yurtdışı ekran kartlı sıfır hazır sistem satıyor. Bende geçen itopyadan aldığım sıfır 3070ti li hazır sistemi o ilanların arasında duracak şekilde açıyorum. Ve o adamın ilanı hâlâ aylarca dururken benim ilan bir günde satılıyor.

Millet keriz değil. İkinci el kfg'siz ekran kartlı sisteme 3-4 k az vereceğine sıfır 3 yıl garantili ilk kullanıcısı olarak hazır sistem alır daha iyi.

Dün 20kya aldığım Teknopanda karakız 3070ti sistemi kargodan geldi ve akşamına alıcısı 22kdan aldı.
Hocam teker teker söyleyeyim

1. Urun elinize geçtiğinde sıfır dahi olsa garantisi başlamış oluyor. Dolayısıyla 2. El kategorisine giriyor

2. Fırsat ürünlerini alıp üstüne kar koyup satmak benim için etik bir olay değil ticaret olarak bile bakmıyorum fakat yapan yapsın yine de.

3.yurtdisi kart ayrı bir olay. Yurtdisi kartlar 2. Elde normal 2. Ellerinin altında satılıyor bunun nedeni de garantilerinin trde geçerli olmaması.

4.sahibindenden zaten ekran kartı almak mantıklı bir davranış değil. Modart veya GPU World gruplarni baz aldım ben konuşmamda.

5. Kfgsiz kart ile 0 kart arasında 3 4 bin tl fiyat farkı yok. En ucuz sıfır rx 3080 ile 2. El kfgli 3080 arasında 10 bin lira fiyat farkı oynuyor. Tam tamına 10 bin tl.

anlamıyor işte hocam Allah göstermesin 2 ay sonra yada 1 yıl sonra bi arıza çıkarsa ozmaan anlar Allah bilir kaçıncı el
Öyle bisey yaşanmıyor Hocam merak etmeyin tecrübe konuşuyor burada.

İnan bana itopya, vatan bilgisayar gibi köklü firmalardan alınan sıfır kapalı kolisinde, garantili ürün almak ile ikinci el kart satan bir adamın garantisi arasında herkes ilkini tercih eder.
Aralarında 10 bin lira fiyat farkı varsa ve satıcının yüzlerce referansı/müşterisi varsa kusura bakmayın ama %90i 2.yi tercih eder ki siz bile 2.yi seçerdiniz bu durumda.

bak gene anlamadı knk aynı şeyleri yazıyor boşver cevap yazma

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,089
İsim
Murat Orhan
bak gene anlamadı knk aynı şeyleri yazıyor boşver cevap yazma
Fırsatçılığa devam kanka işine gelmeyen herseyi karalamaya devam et :d ben nedenlerimi güzelce anlattım sonrasi beni ilgilendirmez okuyanların yarisindan fazlası söylediğim şeylere hak verir zaten merak etme.

Fırsatçılığa devam kanka işine gelmeyen herseyi karalamaya devam et :d ben nedenlerimi güzelce anlattım sonrasi beni ilgilendirmez okuyanların yarisindan fazlası söylediğim şeylere hak verir zaten merak etme.
o yüzden mi 10larca kasa sattım senin dediğin iş mantıklı olsa tamam mı sıfır kasa alınıp ekran kartı 2.el alınıp dizilip deli gibi satılırdı bi sen akıllsıın

longinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Emrullah YAZICI
Hocam teker teker söyleyeyim

1. Urun elinize geçtiğinde sıfır dahi olsa garantisi başlamış oluyor. Dolayısıyla 2. El kategorisine giriyor

2. Fırsat ürünlerini alıp üstüne kar koyup satmak benim için etik bir olay değil ticaret olarak bile bakmıyorum fakat yapan yapsın yine de.

3.yurtdisi kart ayrı bir olay. Yurtdisi kartlar 2. Elde normal 2. Ellerinin altında satılıyor bunun nedeni de garantilerinin trde geçerli olmaması.

4.sahibindenden zaten ekran kartı almak mantıklı bir davranış değil. Modart veya GPU World gruplarni baz aldım ben konuşmamda.

5. Kfgsiz kart ile 0 kart arasında 3 4 bin TL fiyat farkı yok. En ucuz sıfır rx 3080 ile 2. El kfgli 3080 arasında 10 bin lira fiyat farkı oynuyor. Tam tamına 10 bin TL.

Öyle bisey yaşanmıyor Hocam merak etmeyin tecrübe konuşuyor burada.

Aralarında 10 bin lira fiyat farkı varsa ve satıcının yüzlerce referansı/müşterisi varsa kusura bakmayın ama %90i 2.yi tercih eder ki siz bile 2.yi seçerdiniz bu durumda.
Hocam mesajlarınızda bir söylediğiniz bir söylediğinizi tutmuyor. Elinde iki adet vatan 3070 olan arkadaşın aldığı fiyattan daha ucuza satması gerektiği yönünde yorumlar yapıyorsunuz. Sonra bunun sebebini gruplardaki ekran kartları satışlarına, referanslara, 10k'ya satılan 3080 alıp aynı paraya daha iyi sistem toplamalara vs. bağlıyorsunuz.

Bizde size diyoruz ki aynı şey değil.

Siz diyorsunuz ki fatura siizn adınıza aldığınız anda ürün ikinci el kategorisine girer.

Bizde diyoruz ki sıfır kapalı kolisinde firma tarafından kargoyla gelmiş. Yani fiziksel olarak o koli açılmadan öylece duruyor. Sıfır almak isteyen kişi o kolideki sistemi o fiyata web sitesinde bulamıyor. O yüzden burda bu konuyu açan arkadaş devreye giriyor. Yani buradaki alıcının talebi sıfır kapalı kolisinde firma ürünü. Arz, talep bu konuyu açan arkadaşı gösteriyor.

Ama siz diyorsunuz ki o kişi bunu alacağına 10k'ya gruptan kfg olmayan ekran kartı alsın, üzerine diğerlerini sıfır alsın, hem daha ucuza gelir hem daha iyi ekran kartı olur.

Ama sizin söylediğiniz alıcının talebini karşılamıyor. Çünkü siz sıfır kapalı kolisinde gelen ve web sitesinden bile alacak olsa aynı şekilde gelecek olan hazır sistemin ekran kartı ile daha üst modelinin kfgsi olmayan (olsa dahi garanti süresi az olan, ve alan kişinin üzerinde ne yaptığı belli olmayan) ekran kartını aynı kefeye koyuyorsunuz.

Hocam mesajlarınızda bir söylediğiniz bir söylediğinizi tutmuyor. Elinde iki adet vatan 3070 olan arkadaşın aldığı fiyattan daha ucuza satması gerektiği yönünde yorumlar yapıyorsunuz. Sonra bunun sebebini gruplardaki ekran kartları satışlarına, referanslara, 10k'ya satılan 3080 alıp aynı paraya daha iyi sistem toplamalara vs. bağlıyorsunuz.

Siz diyorsunuz ki fatura siizn adınıza aldığınız anda ürün ikinci el kategorisine girer.

Bizde diyoruz ki sıfır kapalı kolisinde firma tarafından kargoyla gelmiş. Yani fiziksel olarak o koli açılmadan öylece duruyor. Sıfır almak isteyen kişi o kolideki sistemi o fiyata web sitesinde bulamıyor. O yüzden burda bu konuyu açan arkadaş devreye giriyor. Yani buradaki alıcının talebi sıfır kapalı kolisinde firma ürünü. Arz, talep bu konuyu açan arkadaşı gösteriyor.

Ama siz diyorsunuz ki o kişi bunu alacağına 10k'ya gruptan kfg olmayan ekran kartı alsın, üzerine diğerlerini sıfır alsın, hem daha ucuza gelir hem daha iyi ekran kartı olur.

Ama sizin söylediğiniz alıcının talebini karşılamıyor. Çünkü siz sıfır kapalı kolisinde gelen ve web sitesinden bile alacak olsa aynı şekilde gelecek olan hazır sistemin ekran kartı ile daha üst modelinin kfgsi olmayan (olsa dahi garanti süresi az olan, ve alan kişinin üzerinde ne yaptığı belli olmayan) ekran kartını aynı kefeye koyuyorsunuz.
ki reis şöyle diyim 2.el mining yapılmamış bence çünkü hazır sistem olarak verdi --sistemin 1 tanesini takas ettim 4250 tl + 3060 ti lı kasa ile İ5 12400f + h610 anakart + 3060ti + d30 8x8 ram+ gt301 kasa 750w psu+500gb m2 yani bana 11750ye gelmiş oldu 3060tilı kasa hemde 2 yıl geçkin garantili bu takas senin dediğin olayı anlatıyor bence

milenix

80+ Gold

Kapalı kolide olsada aldıktan sonra satışta 2. eldir 2. elini 0ın üzerine koyarak satılıyorsa bu alenen dolandırıcılıktır

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,089
İsim
Murat Orhan
o yüzden mi 10larca kasa sattım senin dediğin iş mantıklı olsa tamam mı sıfır kasa alınıp ekran kartı 2.el alınıp dizilip deli gibi satılırdı bi sen akıllsıın
Zaten deli gibi satılıyor sıfır sistem günde 20 tane gidiyorsa bu şekilde 50 60 tane gidiyor.

Kapalı kolide olsada aldıktan sonra satışta 2. eldir 2. elini 0ın üzerine koyarak satılıyorsa bu alenen dolandırıcılıktır
+

longinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
756
İsim
Emrullah YAZICI
Maalesef bu konuda size katılmıyorum. Bir firma sınırlı stokla kampanya yaptığınızda üyelik başına sipariş bir adet ile sınırlıdır. Alan kişi al/sat amacıyla alabilir. İsterse eş dostun adına da alıp yapabilir. Bunda bir sakınca yok. Nasıl ki aldığınız daire, araba, telefon 2. El kategorisinde değerlendirilmiyorsa, bu da aynıdır. Ürünü 2. El kategorisine sınıflandırıp değerini düşürtmeye çalışmak dolandırıcılıktır bence. Sonuçta ortada değerini düşürtecek fiziksel bir şey yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,089
İsim
Murat Orhan

Dostum benim geçmiş yazdıklarımı okursan başta aleyhine birseu demediğimi anlarsın. Ayrıca benim bahsettiğim saticilar sahibindendeki insanlar gibi değiller anlatmak istediğim şey bu. Benim en başta yazdığım şey bu sistemler 0 olarak alınıp açılmasa bile garantisini başlaması dolayısıyla 2. Ele düşmesi ve hala sıfır diye üstünde durularak satılması sen kendi ağzınla dedin kfgsi olsa bile garanti süresi az kalmış kart alırsın anca diye aynı şekilde bu durumda da 5 ay elinde kalsa 5 ay garantisi düşmüş oluyor sizin yaptığınızda da. Postu açan arkadaş sert çıkış yapınca ben de ona çıkış yaptım. Benim posta gelip kötüleme amacım yoktu ama söylediğimi kaldıramadı arkadaş.

Dostum benim geçmiş yazdıklarımı okursan başta aleyhine birseu demediğimi anlarsın. Ayrıca benim bahsettiğim saticilar sahibindendeki insanlar gibi değiller anlatmak istediğim şey bu. Benim en başta yazdığım şey bu sistemler 0 olarak alınıp açılmasa bile garantisini başlaması dolayısıyla 2. Ele düşmesi ve hala sıfır diye üstünde durularak satılması sen kendi ağzınla dedin kfgsi olsa bile garanti süresi az kalmış kart alırsın anca diye aynı şekilde bu durumda da 5 ay elinde kalsa 5 ay garantisi düşmüş oluyor sizin yaptığınızda da. Postu açan arkadaş sert çıkış yapınca ben de ona çıkış yaptım. Benim posta gelip kötüleme amacım yoktu ama söylediğimi kaldıramadı arkadaş.
dostum o kadar mantıksızlık üzerine gidiyorsun ki ispatlamaya çalışıyorsun bide 5 yaşındaki çocuk bile ayırt edebilir sıfır olup olmadığını yada sıfır demeeyip senin gibi diyip almamak ister ben zaten zorla satmıyorumki sen ben zor la satıyormuşum gibi davranıyorsun ki satıldı zaten günde 20 kişi yazıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,089
İsim
Murat Orhan
Maalesef bu konuda size katılmıyorum. Bir firma sınırlı stokla kampanya yaptığınızda üyelik başına sipariş bir adet ile sınırlıdır. Alan kişi al/sat amacıyla alabilir. İsterse eş dostun adına da alıp yapabilir. Bunda bir sakınca yok. Nasıl ki aldığınız daire, araba, telefon 2. El kategorisinde değerlendirilmiyorsa, bu da aynıdır. Ürünü 2. El kategorisine sınıflandırıp değerini düşürtmeye çalışmak dolandırıcılıktır bence. Sonuçta ortada değerini düşürtecek fiziksel bir şey yok.
Hocam cidden şu yazınız çok boş. Üyelik başına bir adet alınan birseyi eşiniz dostumuzun hesabından alıp satabilir diyorsun bu da hem kul hakkına girmek oluyor birnevi. Ayrıca etik bir davranış değil. Ayrıca diyorsun ki sıfır fiyatı 15 binden ürünü alıp elde 5 6 ay bekletip sonra 6 ay garantisi düşmüş şekilde aldığın fiyatın 3 5 bin üstüne satmak dolandırıcılık değil de bunun fiyatını düşürmek dolandırıcılık :D yaptığın tek şey meslektaşını korumak şuan

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,026,167
Üyeler
162,638
Son üye
mustafakincii
Top Bottom