Neler Yeni

Çözüldü✓ Vatan-BF3 4070 Super'li Hazır Sistem ARGB Sorunu*

kjeorbye

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
mehmet yaman

Sistem bu arkadaşlar,

XIGMATEK GAMING X II SİYAH ODIN II 4x120mm ARGB FANLI 750W 80PLUS MidT ATX GAMING KASA

Kasa ise bu arkadaşlar, sıvı soğutma, fanlar vs. random bir şekilde yanıyor, içerisinde kontroller da olmadığı için bir tek reset tuşu var oda işe yaramadı.

Anakart'ta ise böyle bir control center var ama yaptığım değişiklikler bir işe yaramadı.

1733057623023.png

Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim,

İyi forumlar.

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
300
İsim
Uğur Çam
Hocam argb kontrolcüsü yoksa olmaz diye biliyorum

kjeorbye

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
mehmet yaman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

IMG_1207.jpeg

böyle bir kontrolcü var ama işe yaramıyor sanırım?

Son düzenleme:

kjeorbye

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
mehmet yaman
ayarladım arkadaşlar, montaj yapan arkadaş argb kablosunu anakarta takmamış, ilerde aratıp bu konuya bakacak olan olursa eğer controller’a bağladığınız kabloyu anakart’ın argb girişine bağlanmanız lazım, ardından gigabayt control center üzerinden ayar yapabilirsiniz

Ysuflix

80+ Gold
tamamen montajcının hatası. montajcıların bu konularda çok daha bilgisi olması gerekli. bende çalıştığım yerde her gün 15-20 montaj yapıyorum ama her argb kablosunu anakarta takıyorum. es geçilmemesi gereken bir konu.

kjeorbye

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
mehmet yaman
tamamen montajcının hatası. montajcıların bu konularda çok daha bilgisi olması gerekli. bende çalıştığım yerde her gün 15-20 montaj yapıyorum ama her argb kablosunu anakarta takıyorum. es geçilmemesi gereken bir konu.

Eline emeğine sağlık gerçekten, işini hakkı ile senin gibi yapan insanlar gerçekten çok az ülkede.

Ysuflix

80+ Gold
Eline emeğine sağlık gerçekten, işini hakkı ile senin gibi yapan insanlar gerçekten çok az ülkede.
eyvallah hocam. elimden gelen en iyisini çıkarmaya çalışıyorum.

Radiohead

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mert
Ben de bu sistemden aldım ama kasa konusunda xigmatek markasını pek bilmediğimden tereddütlerim vardı, nasıl memnun musunuz kasanın kalitesinden?

kjeorbye

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
mehmet yaman
Ben daha önce de Xigmatek kasa kullanmıştım, bir sorunum olmamıştı açıkçası ama bir lian değil tabi ki. Görsel anlamda da gayet yeterli, kasa arkasında çoğu kabloyu 0.25cm siyah klipsler ile ördüm, tertemiz oldu, kablolaları gizleme konusunda iyi. Kasanın içi gerçekten serin bu arada, onu da test ettim. Ek olarak farklı merak ettiğin konular olursa destek olabilirim.

Ben de bu sistemden aldım ama kasa konusunda xigmatek markasını pek bilmediğimden tereddütlerim vardı, nasıl memnun musunuz kasanın kalitesinden?

Radiohead

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mert
Teşekkürler cevap için, kasayı beğenmene sevindim, güç kaynağı da umarım sorunsuz götürür bizi en azından bronz olsun istiyordum ama 80+ da idare eder herhalde.. sıvı soğutma olarak ne kullandın, Vatan'dan satın almışsın sanırım. Benim mevcut sistemdeki Noctua yı takmalarını isteyeceğim bakalım kabul edecekler mi..

kjeorbye

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
mehmet yaman
Eğer anakart ve kasana uygunsa eğer tabi ki taktırabilirsin. Sana tavsiyem bu noktada yanında mx termal macunda götürmen, çünkü gerçekten çok kötü bir macun kullanıyorlar, tekrar söküp takmakla uğraşmamak adına bu kolay ama kritik bir öneme sahip.

Bunlar dışında ambalajlara dikkat et, örneğin ekran kartında sökülmesi gereken ambalajlar oluyor, onların söküldüğünden emin ol lütfen, yanma etme olmasın.

En son kasan toplandığında geçici bir psu ile test etsinler kasaya güç gidiyor mu diye, yedek bir monitör ile görüntü geliyor mu diye de kontrol etsinler. Eğer ikisinde de sorun yoksa alabilirsin.

Ek olarak ben kasaya controller aldım xigmatek, kumanda ile kontrol ediyorum şuan dilersen öyle bir sistemde kurgulatabilirsin. Öyle bir ayar için alacağın kontrolcüyü, kasaya monte olan kontrolcünün altına, kalın kabloların altına sıkıştırabiliyorsun. Fan bağlantılar için bu kontrolcüyü kullanacaksın neticede eğer yapmayı düşünürsen tabi.

Ek olarak 0.25m siyah klipslerden alıp, daha güzel bir görüntü verebilirsin kasana, şimdiden hayırlı olması dileğimle.

Cihaz'ı aldıktan sonra ilk işin Bios update, ardından win 11 pro format, ardından ddu ile ekran kartı güncellemesini patlat. Win updatelerini al tamamen. win defender dışında antivirüs kullanmamaya çalış. :)

İyi forumlar.

Teşekkürler cevap için, kasayı beğenmene sevindim, güç kaynağı da umarım sorunsuz götürür bizi en azından bronz olsun istiyordum ama 80+ da idare eder herhalde.. sıvı soğutma olarak ne kullandın, Vatan'dan satın almışsın sanırım. Benim mevcut sistemdeki Noctua yı takmalarını isteyeceğim bakalım kabul edecekler mi..

Radiohead

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Mert
Eğer anakart ve kasana uygunsa eğer tabi ki taktırabilirsin. Sana tavsiyem bu noktada yanında mx termal macunda götürmen, çünkü gerçekten çok kötü bir macun kullanıyorlar, tekrar söküp takmakla uğraşmamak adına bu kolay ama kritik bir öneme sahip.

Bunlar dışında ambalajlara dikkat et, örneğin ekran kartında sökülmesi gereken ambalajlar oluyor, onların söküldüğünden emin ol lütfen, yanma etme olmasın.

En son kasan toplandığında geçici bir psu ile test etsinler kasaya güç gidiyor mu diye, yedek bir monitör ile görüntü geliyor mu diye de kontrol etsinler. Eğer ikisinde de sorun yoksa alabilirsin.

Ek olarak ben kasaya controller aldım xigmatek, kumanda ile kontrol ediyorum şuan dilersen öyle bir sistemde kurgulatabilirsin. Öyle bir ayar için alacağın kontrolcüyü, kasaya monte olan kontrolcünün altına, kalın kabloların altına sıkıştırabiliyorsun. Fan bağlantılar için bu kontrolcüyü kullanacaksın neticede eğer yapmayı düşünürsen tabi.

Ek olarak 0.25m siyah klipslerden alıp, daha güzel bir görüntü verebilirsin kasana, şimdiden hayırlı olması dileğimle.

Cihaz'ı aldıktan sonra ilk işin Bios update, ardından win 11 pro format, ardından ddu ile ekran kartı güncellemesini patlat. Win updatelerini al tamamen. win defender dışında antivirüs kullanmamaya çalış. :)

İyi forumlar.
"Toplanmayı bekleyen çok pc olduğundan bırakmanız lazım daha sonra gelip alabilirsiniz." dediler İzmir/Bornova şubesinde. Başında bekleyip bu dediklerini kontrol etmeye izin vermiyorlar yani.. Belki de mağazadan almadığım için bu şekil davranıyorlar, bilemedim.. Bir de Karşıyaka şubesiyle konuşacağım bakalım ne diyecekler.. Olmadı bir arkadaş toplatırken başına bunlar gelmiş şunlara dikkat edin diye uyarırım :cool:

kjeorbye

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
mehmet yaman
"Toplanmayı bekleyen çok pc olduğundan bırakmanız lazım daha sonra gelip alabilirsiniz." dediler İzmir/Bornova şubesinde. Başında bekleyip bu dediklerini kontrol etmeye izin vermiyorlar yani.. Belki de mağazadan almadığım için bu şekil davranıyorlar, bilemedim.. Bir de Karşıyaka şubesiyle konuşacağım bakalım ne diyecekler.. Olmadı bir arkadaş toplatırken başına bunlar gelmiş şunlara dikkat edin diye uyarırım :cool:

Göremiyorsan bile aynen öyle, bu şekilde kendilerine bilgi verirsen eğer dikkat edeceklerdir diye umuyorum. İstanbul'da olsaydın destek olmak isterdim gerçekten. Umarım kazasız belasız alırsın kasanı. :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,641
Üyeler
168,470
Son üye
Atakan Emir
Top Bottom