AvengedSevenfold
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 134
- İsim
- Kaan
Vatan Bilgisayar internet sitesi üzerinden 29.03.2024 tarihinde HP Omen laptop satın aldım. 4 ay sonra ekran kararma sorunu başladı. 6. Aya yaklaşırken çok sık olmaya başladı ve laptop kullanılmaz hale geldi. En son 25 eylülde tamamen açılmadı. 26.09.2024 tarihinde HP nin yetkili servisi BDH'a sorun tespiti için götürdüm. BDH dan yalnızca arıza tespiti istedim, arıza onarımı istemedim. Kendileri arıza tespit raporunu çıkardı ve laptopu tekrar teslim aldım. HP yi arayarak iade raporu (doa raporu olduğu söylendi) aldım ve bana mail atıldı. Mailde bir ek yoktu ve ek iletilmediğini mailin iade için yeterli olduğunu ilettiler. 1 hafta içinde laptopu Vatan Bilgisayar'a teslim etmem söylendi. 1 Ekim 2024 tarihinde Vatan Bilgisayar Buyaka ya her şeyi teslim ettim. Bana söylenen iade için distribütör firmaya (Arena Bilgisayar) gönderileceğiydi. 11 Ekim tarihinde BDH tarafından arandım ve laptopumun tamir edildiğini sensör board arızasının giderildiğini kargoya verildiğini söylediler. BDH laptopun onlara tekrar nasıl geldiğini sorduğumda bilgi veremediler. Tamir edilip kargolandığını ilettiler. Vatan Bilgisayar'ın müşteri hizmetlerini aradığımda ise tamir kararını distribütörün verdiğini kendilerinin böyle bir karar vermediğini, distribütöre gönderilip distribütör firmanın tamire gönderdiğini iletti. Buyaka şubesi öncelikle bana HP yi arayarak mail yolu ile aldığım raporun doa raporu olmadığını bu sebeple distribütör firmanın onaylamadığını ilettiler. Tekrar HP yi arayarak bu doa raporu değilmiş iade edemiyorum diyerek yardımcı olmalarını istedim. Ancak HP bunun doa raporu olduğunu iadede bunu kullanmam gerektiğini farklı bir formatta yazı veya ek göndermediklerini söyledi. Tekrar Vatan Bilgisayar Buyaka şubesini aradım, bu seferde belki 6 ay iade süresi dolmuştur siz ay bazında 6 ay dolmadığını düşünüyorsunuz ama gün bazında satın alınan 29.032024 - 29.09.2024 180 değil 182 gün olduğunu, bu sebeple distribütör firmanın iade almamış olabileceğini ilettiler. Son çare olarak distribütör firmayı aradım, durumu anlattım, öncelikle 180 günü 2 gün geçmesinde bir sakınca olmadığını birkaç günü sorun etmediklerini ilettiler, daha sonra laptopun kaydına baktıklarında ise laptopun hiç onlara gelmediğini ilettiler. Vatan Bilgisayar'ın genel merkezi kafasına göre iade olacak laptopu 1 ay 11 gündür beni oyalayarak ve distribütör tamir ettirdi biz değil diyerek oyaladı. Hala laptop distribütör firmaya gitmesini incelenmesini bekliyorum.
Cihaz Tam 1 Ay 21 gündür onlarda ve ne süreç hakkında bilgi veriliyor ne de geçici bilgisayar temin ediyorlar. Para iadesi zaten yok. Bugün itibariyle cihazın iade durumunun reddedildiğini telefonla binbir zahmete girerek öğrendik. 6 aydan önce bozulup 6 ay olmadan bozulduğunun servis raporu/kanıtı olan bir cihazı ısrarla iade almıyorlar, distribütör firmaya yollamıyorlar bir de üstüne KENDİ KAFALARINA GÖRE TAMİR ETTİRİYORLAR.
Süreç boyunca konuyu güncelleyeceğim arkadaşlar ki, herkes görsün.
Edit1: Tüketici hakem heyetine başvuruldu.
Cihaz Tam 1 Ay 21 gündür onlarda ve ne süreç hakkında bilgi veriliyor ne de geçici bilgisayar temin ediyorlar. Para iadesi zaten yok. Bugün itibariyle cihazın iade durumunun reddedildiğini telefonla binbir zahmete girerek öğrendik. 6 aydan önce bozulup 6 ay olmadan bozulduğunun servis raporu/kanıtı olan bir cihazı ısrarla iade almıyorlar, distribütör firmaya yollamıyorlar bir de üstüne KENDİ KAFALARINA GÖRE TAMİR ETTİRİYORLAR.
Süreç boyunca konuyu güncelleyeceğim arkadaşlar ki, herkes görsün.
Edit1: Tüketici hakem heyetine başvuruldu.