Neler Yeni

Vatan Bilgisayardan Topladığım Sistem

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Batuhan
@tunahanozler Abi 7 tane siteye baktım. Monitör'e dokunmadan sistem bulayım dedim, öyle bakındım bu yüzden 30-35 civarı aradım. Öncelikle bu fiyat bandına genellikle 4060-4060ti(16gb olan dahil)/7600/7700XT var. Aralarında oyundardaki fps perfonmans olarak en iyisi RX 7700 XT. En kötü(en ağır oyunlarda) 10 fps fark, ortalama 20, bir tık hafif oyunlarda 50 fps fark koyuyor. Bunu temel alarak bu gpulu sisteme odaklandım, link attırmadı xD

Asus.png

Bu sistem Asus marka odaklı. SSD Adata adlı markanın, hava soğutucu koyulmuş bu hava soğutucu baya bilindik en iyilerden pek çok üst düzey işlemciyi soğutabiliyor. Bu yüzden sorun olacağını düşünmüyorum, en kötü siz daha iyisini alana kadar idare eder. PSU ise FSP'nin baya sağlam markadır, modele de bakar bu işler ama gördüğüm diğer bitfenix psulardan daha iyidir herhalde xD Kasa 360mm destekliyor fakat kasa micro ATX anakartlar için, ileriye yönelik değil, ilerde ATX anakart alırsanız sığmayacak. 800 lira fark ile özelleştirmelerden Corsair iCUE 3000D yapabilirsiniz fakat bu kez de üste radyatör desteği 280'ne düşüyor. Sanırım burada tercih size kalıyor.
Normal fiyat 33.599,00 ₺ kasa değişimi ile 34.406,45 ₺ Bunun dışında bazı Adata SSD'lerin sıkıntılı olduğun duydum belki +60 lira daha verip WD markasınınkini alabilirsiniz ve bunu yaparken 1TB yapmak daha iyi olacaktır. WD ve Samsung benim gözümde en iyisi, uygulamalarının da daha iyi olduğunu düşünüyorum. Bu arada sanırım o standart kasa da fanları rgb değil, biri öyle değerlendirmiş, aklınızda bulunsun.

Başka eş değer seçenek (şahsen değmez diye düşünüyorum): DA-G11
DAG11.png

Bu seçenekte 7700XT Gigabyte'in 3 fanlı versiyonu ve fiyatının 2-3k daha az olması ilgilimi çekti fakat görünüşe göre soğutma yok, en azından görünmüyor eğer stock fan gibi bir şey takıyorlarsa bilemiyorum. Fakat kötü tarafıda var, kasası bitfenix dahili psu ile açıkçası ben pek bitfenixi bilmiyorum ve güvenemiyorum. Kasasının üstüne en fazla 280mm radyatör takılabiliyor, kasaların ömürlük olarak bakılmasını gerektiğini düşünüyorum her ne kadar bazı 280mm sıvı soğutucular kendi çağında 360 veya 420 kadar iyi perfonmans verse de gene de kasanın büyük olmasında fayda var en kötü ilerde 360 takarsınız bu kötü bir durum. Kasayı ve psuyu değiştirdiğiniz an fiyatı altaki sisteme yetişiyor ve soğutma yok. Sıvı soğutucu da eklerseniz +3k ve 37k ya ulaşıyor.
Bir tık daha pahalı ama fiyata değer sistemler;

3) Kyashe Ryzen 5 7600 16GB
Sinerji.png

Fiyatı 35.737 biraz daha pahalı ama gpusu 7800XT 2k da bile en az 20 fps fark atıyor. Oyuna göre fark gittikçe artıyor ve sizin için önemliyse 7700XT 12 GB, 7800XT 16 GB. Kasa ve psu deepcool, DeepCool oldukça iyi bir markadır sıvı soğutucuları, kasaları fln gerçi yine üst radyatöre 360mm desteği yok... güç kaynağını hiç bilemiyorum. İsmini de bulamadım. Anakart MSI PRO B650M-B, diğer 620'lerden daha iyidir. Sıvı soğutucuyu AMD wraith prism yani stock fan koymuş, yetmeyebilir, sıvı soğutucuya 3k dersek, kabaca 39k tutar. Baya aşıyor. Birkaç site sıvı soğutucuda baya cimri xD

4070'li 33k civarı sistemler var fakat sıvı soğutucu yine yok ve AM4 sistemler. Attığım 3'ü AM5 sistem. Büyük ihtimalle en üstekini seçersiniz. Ya da seçmezsiniz, ama lütfen yeni başlık oluşturun(oluşturmadıysanız) ben daha çok tekli fiyatları biliyorum. xD

Vatandan fiyat çıkarmak için gittim sistem dizecektim aşağı bırakıyorum 60-65k arasında söylediydi bana pahalı geldi sizce?
SAKIN VERME DOSTUM ŞUAN KENDİM TOPLUYORUM TEK TEK 60k veya max 65k BU YANINDAN GEÇEMEZ
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam hadi 10k monitöre diyelim 55k ya 4070 super ve 7800x3d alınır herhalde daha iyi öneriler yapılacaktır.
ben diziyorum şuan hocam msi rtx 4070 3x ventus ekran kartı—- amd ryzen7 7800x3d işlemci—- msi mag b650 tomahawk wi-fi ve niceleri maç 65 k

Vatandan fiyat çıkarmak için gittim sistem dizecektim aşağı bırakıyorum 60-65k arasında söylediydi bana pahalı geldi sizce?
PSU sistem patlasın diye, diğer şeylerde çöp. Bu fiyata 4070 super 7800x3d dizilir yanına da attığınızdaki gibi 240hz 2k ips monitör alınır.

ben diziyorum şuan hocam msi rtx 4070 3x ventus ekran kartı—- amd ryzen7 7800x3d işlemci—- msi mag b650 tomahawk wi-fi ve niceleri maç 65 k
MSI Ventus almayın, Palit Gainward gibi dandik diye bilinen markalar bile B tier seçilirken Ventus serisi F tier seçildi. Her adı MSI olan ürün iyi olmuyor, hatta en üst seviye ürünleri dışında MSI ürünleri aşırı kalitesiz ve yüksek fiyatlı.

PSU sistem patlasın diye, diğer şeylerde çöp. Bu fiyata 4070 super 7800x3d dizilir yanına da attığınızdaki gibi 240hz 2k ips monitör alınır.

MSI Ventus almayın, Palit Gainward gibi dandik diye bilinen markalar bile B tier seçilirken Ventus serisi F tier seçildi. Her adı MSI olan ürün iyi olmuyor, hatta en üst seviye ürünleri dışında MSI ürünleri aşırı kalitesiz ve yüksek fiyatlı.
F tiber seçildiğine dair kaynak yönlendirir misin bana incelemek istiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,011,324
Üyeler
160,224
Son üye
eymenkanburzxc
Top Bottom