Vatan indiriminde topladığım sistem nasıl?

enesjow1

80+
Reaksiyon skoru
11

Ürünlerim

https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-7500f-rx-9060-xt-8g-b650m-r-1tb-ssd-16gb-ram.html
AMD Ryzen™ 5 7500F Soket AM5 5.0GHZ 32MB 65W 5nm Tray Kutusuz İşlemci

SAPPHIRE RADEON RX 9060 XT PULSE 16GB GDDR6 128Bit AMD Ekran Kartı

ASUS PRIME B650M-R AMD B650M Soket AM5 mATX DDR5 7000MHz (OC) M.2 Anakart

Crucial Pro 16GB DDR5-6000 UDIMM CL36 (16Gbit) Soğutuculu PC RAM x2

Crucial 1TB
P3 Plus Serisi NVMe M.2 SSD (Okuma 5000MB/ Yazma 3600MB)

FAZEON
A1120LRA 120MM RGB İŞLEMCİ SOĞUTUCU

FAZEON F9 650W 80PLUS BRONZE Mesh 4x120mm RGB Fanlı E-ATX Bilgisayar Kasası

Fiyat: 36.514

Parçalar için ne diyorsunuz? İncehesapta gaming gecesinde falan daha uyguna çözebilir miyim?

düşüncesi olan var mı? indirim sabah bittiği için karar vermem gerekiyor

Psu 750w yapılıp alındı. Umarım pişman olmam hayırlı olsun

36k ya böyle hazır sistem hiç fena değil gibi geldi. 1TB SSD, standart gecikme ve hıza sahip 32 GB Ram, 16 GB ekran kartı. Yine psuyu bilmiyoruz ve soğutucu saçma sapan nitelediğim tek fanlı bir şey. Anakart m-r VRM soğutuculu bir şey olmaz üstüne 650. Sorun yok ancak ilerde sadece psu ve sıvı soğutucu veya daha güçlü bir hava soğutucu takarsan iyi olur. 7500f şimdi çok ısınmıyor diyen olacaktır ancak bütçeniz dahilinde ne kadar iyi soğutucu alırsanız o kadar iyi olur. O 120mm şimdilik yeterse ilk psuyu değiştirin.

36k ya böyle hazır sistem hiç fena değil gibi geldi. 1TB SSD, standart gecikme ve hıza sahip 32 GB Ram, 16 GB ekran kartı. Yine psuyu bilmiyoruz ve soğutucu saçma sapan nitelediğim tek fanlı bir şey. Ancak sorun yok ilerde sadece psu ve sıvı soğutucu veya daha güçlü bir hava soğutucu takarsan sorun olmaz. 7500f şimdi çok ısınmıyor diyen olacaktır ancak bütçeniz dahilinde ne kadar iyi soğutucu alırsanız o kadar iyi olur. O 120mm şimdilik yeterse ilk psuyu değiştirin.
7500F isiniyor ya, isinmiyor diyen yalan soyluyor. Birde arkadas 8 gb secmis karti, 16 degil.

36k ya böyle hazır sistem hiç fena değil gibi geldi. 1TB SSD, standart gecikme ve hıza sahip 32 GB Ram, 16 GB ekran kartı. Yine psuyu bilmiyoruz ve soğutucu saçma sapan nitelediğim tek fanlı bir şey. Anakart m-r VRM soğutuculu bir şey olmaz üstüne 650. Sorun yok ancak ilerde sadece psu ve sıvı soğutucu veya daha güçlü bir hava soğutucu takarsan iyi olur. 7500f şimdi çok ısınmıyor diyen olacaktır ancak bütçeniz dahilinde ne kadar iyi soğutucu alırsanız o kadar iyi olur. O 120mm şimdilik yeterse ilk psuyu değiştirin.
İşlemci soğutucu yetmezse ilerde değiştirebilirim. Seçenekler pek iyi değildi, biri fena değildi ancak stokta yoktu bende pahalı olanlara girmedim bilmediğim için. Zamanı gelince forumdaki önerilerden güzel bir soğutucu çekerim. Psunun sorunu nedir markası falan mı yoksa bronze olması mı? Ve kötü olması me gibi sorunlar yaratır bu konuda pek bildim yok.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

7500F isiniyor ya, isinmiyor diyen yalan soyluyor. Birde arkadas 8 gb secmis karti, 16 degil.
16 seçtim özelleştirme olarak

Tebilonda benzer sistem 30.000 tl. İncehesapta 32.000
Link alabilir miyim? Benzer sistemler 35bin civarıydı ve yükseltmelerle birlikte bu sisteme verdiğim miktarı geçiyordu tebilonda. İncehesapta meder gold vardı ancak zam yatıpar ve özelleştirmede b650 yok(var ama baya pahalı bir versiyon farkı bilmiyorum)

Bu arada ekran kartım 8gb değil 16gb, linke tıklayınca özelleştirilmemiş hali çıkıyor. Özelleştirmelerimi yazdım konuda

İşlemci soğutucu yetmezse ilerde değiştirebilirim. Seçenekler pek iyi değildi, biri fena değildi ancak stokta yoktu bende pahalı olanlara girmedim bilmediğim için. Zamanı gelince forumdaki önerilerden güzel bir soğutucu çekerim. Psunun sorunu nedir markası falan mı yoksa bronze olması mı? Ve kötü olması me gibi sorunlar yaratır bu konuda pek bildim yok.

16 seçtim özelleştirme olarak
Özellikle psu seçiminize bakmadım ancak içindeki genellikle iyi bir şey koymuyorlar. Bronze fln olması verimlilik hocam tamamen doğrudan etkisi olmasa da her zaman kullanılan teknoloji veya malzeme verimliliği etkiler. Bir nevi evet bronze olması kötü denilebilir ancak 80 plus bronze sertifikası olmayan psular bile var. Onlardan iyi sayılabilir ancak dediğim gibi malzeme kalitesi önemli kapasitörler köprüler fln stabil güç vermezse bazı konularda sorun yaşarsınız mesela sistem o anda atıyorum 400w çekti bunu destekleyemez kapanır fln yine bu dengesizlik bileşenleri bozabilir, ülkemizin tesisatı 10-15 yıla öncesi kayda değer ilerleme gösterse de (elektrik gidip gelmesiyle bozulan ev aletleri) hala güvenilir değil. Marka= teknoloji+korumalar+ malzeme kalitesi. Tabi aralarında iyi olan var mıdır? Vardır ama biz tüketici olarak her psuyu açıp bakamayacağız için bu konuda özellikle çalışanlar oluyor açıo bakıyorlar ve yayınlıyorlar. Bu kasanın güç kaynağının incelemesini veya içindeki malzemeleri bilemeyiz, marka olunca incelenme ihtimali oluyor buluyoruz bakıyoruz.

Baya uzun yazdım umarım anlaşılır olmuştur. Bronze da olsa incelenmiş, parça kalitesi belli olan psuları tercih etmek en güvenlisimolacaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,021
Üyeler
183,046
Son üye
emrylcn9
Geri