Vatandaşlık seçmem gerekiyor(avusturya veya türkiye)

Jeeareen

80+
Reaksiyon skoru
67
merhaba arkadaşlar. ben avusturyada doğdum orada büyüdüm 12 sene orada yaşadım 6 senedir de türkiyede yaşıyorum. avusturya vatandaşlığım var, tcm felan da var. babam 1 ay önce bana 18 e girdiğimde vatandaşlık seşmem gerektiğini söyledi. benim tercihim de avusturya vatandaşlığından yana. fen lisesinde okuyorum gayret gösteriyorum. benim avst vatandaşlığı seçmem sonucu eğitimimde veya yaşamımda nasıl sıkıntılarla karşılaşabilirm. lütfen bana bu konu hakkında bildiklerinizi paylaşabilirmisiniz

Hangisini seçmen gerektiği açık ara belli değil mi? :D
Sıkıntı yaşamazsın merak etme. Hatta bazen avantajların olur.
evet belli fakat çıkabilecek sıkıntılar hakkında bilgi almak için yazdım😉
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Avusturyayı seçersen türkiyede daha iyi imkanlarla yaşayabilirsin mesela😂
derken? oraya gitsem anca amelelik yapacam. ayrıca o kadar eğitimime emek verdikten sonra çekip gitmek de zor geliyor.

derken hocam? düşündüğüm şey mi. sap bir erkek olarak?
Avantajlarından birkaçı.
1656183077149.png

derken hocam? düşündüğüm şey mi. sap bir erkek olarak?
hayır hocam :/
Şöyle anlatayım Ben TR de yaşıyorum ve gezilebilecek yerlerin hiçbirini gezemedim fakat almanyada oturan arkadaşım euro kazandığı için TR nin her yerini gezdi

Avusturya seçip de türk vatandaşlığından çıkabilirsin fakat devletimiz bu konudaki vatandaşlara mağdur olmasın diye mavi kart çıkarıyor zaten baban da bunları biliyordur
Onun dışında bu konuları bilen biri olduğunu sanmıyorum ne gibi destek istysn bilgilendirme için orda yaşayan biri bu soruyu cevaplaması gerekiyor

Avusturyayı seçersen türkiyede daha iyi imkanlarla yaşayabilirsin mesela😂

hayır hocam :/
Şöyle anlatayım Ben TR de yaşıyorum ve gezilebilecek yerlerin hiçbirini gezemedim fakat almanyada oturan arkadaşım euro kazandığı için TR nin her yerini gezdi
ya işte avusturya vatandaşlığı seçip türkiyede kalma ihtimalim de var. orada iyi iş sahibi olmak kolay değil ayrımcılık yapılıyor. kendim şahsen yaşadım gördüm.

ya işte avusturya vatandaşlığı seçip türkiyede kalma ihtimalim de var. orada iyi iş sahibi olmak kolay değil ayrımcılık yapılıyor. kendim şahsen yaşadım gördüm.
Çok düşünmeye gerek yok seç avusturya vatandaşlığını. gerisine sonra bakarısn :D

merhaba arkadaşlar. ben avusturyada doğdum orada büyüdüm 12 sene orada yaşadım 6 senedir de türkiyede yaşıyorum. avusturya vatandaşlığım var, tcm felan da var. babam 1 ay önce bana 18 e girdiğimde vatandaşlık seşmem gerektiğini söyledi. benim tercihim de avusturya vatandaşlığından yana. fen lisesinde okuyorum gayret gösteriyorum. benim avst vatandaşlığı seçmem sonucu eğitimimde veya yaşamımda nasıl sıkıntılarla karşılaşabilirm. lütfen bana bu konu hakkında bildiklerinizi paylaşabilirmisiniz
Çifte vatandaş olunmuyor mu ?

O sırada bu seçimi yapabilen insanları gören ben. :PeepoLeave:

Bir arkadasım hem Romanya hemde Türkiye vatandası sende de olmuyormu istersen bildigim kadarıyla yardımcı olurum ikisi de olur dersen öğrenip

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,518
Üyeler
185,276
Son üye
Emirlannister
Geri