VDSL Sağlayıcı Alternatifi Önerisi

Reaksiyon skoru
17
Merhaba arkadaşlar,

Evimde Superonline 50 Mbps VDSL internet kullanıyorum ve aylık 450 TL ödüyorum. Ancak Superonline'ın yeni tarifesiyle birlikte bu ücret 690 TL'ye yükseliyor. Açıkçası, VDSL bir bağlantı için bu kadar yüksek bir fiyat ödemek bana anlamsız geliyor.
Taahhüdüm 4 Temmuz'da bitiyor. Bu nedenle yeni bir sağlayıcıya geçiş veya farklı bir tarife arayışındayım.

Etimesgut, Ankara'da yaşıyorum ve adresimde yalnızca Türk Telekom VDSL altyapısı mevcut. Altyapı sorgulamasında maksimum 76 Mbps hız alabileceğim görünüyor. Santrale olan uzaklık ise 134 metre.

İnternet kullanımım genellikle rekabetçi olmayan oyunlar ve günlük işler üzerine. Mevcut 50 Mbps hızım bana yeterli geliyor ve bir yıldır hiç kesinti yaşamadım. Anladığım kadarıyla altyapı yavaş olsa da oldukça sağlam.

Sizlerden ricam, bu konuda bireysel tecrübelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşmanız.

• Hangi firmadan hangi tarifeyi tavsiye edersiniz? (Türk Telekom altyapısını kullanan diğer sağlayıcılar da dahil)
  • 100 Mbps bir tarifeye geçiş yapmak bana limit dahilindeki 26 Mbps kadar katkı sağlar mı? Yoksa 50 Mbps sağlıklı bir bağlantı olması açısından daha mı mantıklı?
Şimdiden değerli yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim

Modemden hat değerlerine bakmak lazım; snr- hat zayıflaması- mevcut hız yazan kısım. Altyapı sorgu değeri teorik, hat değ. iyi ise daha yüksek, kötü ise düşük hız alabilirsiniz. 100 tarife 100 e kadar, 100 alacağınız anlamına gelmez. Vdsl kullanırken, alt. yapı 72-73 çıkarken, hat değ. iyi olduğu için 95 - 100 alabiliyordum.
Yurtdışı ping önemli ise Türknet, Fixnet bakabilirsiniz. F-p olarak; Gigaspeed, Gıbırnet. Ya da Tt taahhütlü. İyi bayramlar.

Türksat kablonet nasıldır acaba

Merhaba. Arkadaş hat değeri için çok doğru noktalara değindiği için girmiyorum. Sadece
Modemden hat değerlerine bakmak lazım; snr- hat zayıflaması- mevcut hız yazan kısım. Altyapı sorgu değeri teorik, hat değ. iyi ise daha yüksek, kötü ise düşük hız alabilirsiniz. 100 tarife 100 e kadar, 100 alacağınız anlamına gelmez. Vdsl kullanırken, alt. yapı 72-73 çıkarken, hat değ. iyi olduğu için 95 - 100 alabiliyordum.
Yurtdışı ping önemli ise Türknet, Fixnet bakabilirsiniz. F-p olarak; Gigaspeed, Gıbırnet. Ya da Tt taahhütlü. İyi bayramlar.
Müthiş ve eksiksiz yorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Türksat kablonet nasıldır acaba
Kullanıcı yorumlarını okuduğum zaman Face de olsun, net de olsun pek iyi değil.

İnternet hattınızı başka bir firmaya taşıdığınızda tekrar taşıma yapabilmek için 3 ay beklemeniz gerekiyor.
Çoğu firma da ilk 3-4 ay için kampanyalı fiyattan tarife sunuyor.
Ben de bundan dolayı 3 ayda 1 firma değiştiriyorum sürekli NetSpeed ve Millenicom arasında.
Müşteri hizmetleri altyapımın en fazla 65 mbps desteklediğini söylemesine rağmen 100 lük paket kullanıyorum ve 88 mbps hız alıyorum,snr margin değerim de 12.
İnternetimde hiç kesinti olmuyor.
Türk Telekom Vdsl altyapısını kullanıyorum.
Daha dün tekrar NetSpeed e geçtim aylık 300 liraya geliyor.

İnternet hattınızı başka bir firmaya taşıdığınızda tekrar taşıma yapabilmek için 3 ay beklemeniz gerekiyor.
Ben de bundan dolayı 3 ayda 1 firma değiştiriyorum sürekli NetSpeed ve Millenicom arasında.
Müşteri hizmetleri altyapımın en fazla 65 mbps desteklediğini söylemesine rağmen 100 lük paket kullanıyorum ve 88 mbps hız alıyorum,snr margin değerim de 12.
Cayma bedeli yok mu hocam

Netspeed indirimli aylar bittikten sonra güncel tarife fiyatını baz alıyor millenicom da öyle kazık fiyata geliyor ikisi

İndirimli aylar bittikten sonra hattımı taşıyorum.
Millenicom ve NetSpeed arasında gidip geliyorum yani sürekli.
öyle bir şey imkansız ''Paket, taahhütsüz olarak sunulmakta olup yalnızca yeni başvuru yapan Netspeed müşterileri için geçerlidir. Bu müşterilerimize, ilk 3 fatura dönemi boyunca indirimli ve sabit fiyat garantisi sağlanmaktadır.''

öyle bir şey imkansız ''Paket, taahhütsüz olarak sunulmakta olup yalnızca yeni başvuru yapan Netspeed müşterileri için geçerlidir. Bu müşterilerimize, ilk 3 fatura dönemi boyunca indirimli ve sabit fiyat garantisi sağlanmaktadır.''
Farklı bir sağlayıcıdan taşıma yaptığınız için yeni müşteri sayiliyorsunuz zaten.

İndirimli aylar bittikten sonra hattımı taşıyorum.
Millenicom ve NetSpeed arasında gidip geliyorum yani sürekli.
Bu tasima işlemleri sırasında İnternette ne kadar uzun süreli bir kesinti yaşıyorsunuz? Aslında ben de bu tasima işlemini düşündüm ancak aralarda kesinti olmasını hiç istemiyorum.

Farklı bir sağlayıcıdan taşıma yaptığınız için yeni müşteri sayiliyorsunuz zaten.

Bu tasima işlemleri sırasında İnternette ne kadar uzun süreli bir kesinti yaşıyorsunuz? Aslında ben de bu tasima işlemini düşündüm ancak aralarda kesinti olmasını hiç istemiyorum.
Yeni müşteri sayılmazsın eski müşteri olarak geçer ve yani bariz belli bu maddeden farklı anlam çıkartılmamalı

Yeni müşteri sayılmazsın eski müşteri olarak geçer ve yani bariz belli bu maddeden farklı anlam çıkartılmamalı
Yanlışın var dostum daha 2 gün önce Netspeed'e tekrar geçtim.
Yeni müşteri tarifesinden yararlanıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aktif olarak kullandığınız firma taşıma işlemine onay verince internetiniz kesiliyor ve yeni firmadan bilgiler hemen gönderiliyor.
Hiç kesinti yaşamıyorum yani.

Geri