Neler Yeni

Ventus Ekran Kartları kötü mü?

By_dgn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Mehmet doğan
Soğutması aşırı iyi diyemem ama kartı 82 derecenin üstüne çıkartmayacak kadar iyi. Bir sorun yaşamazsın.

Ben o anakarta o işlemciyi seçmene şaşırdım daha çok. Millet 5600X için bile genelde daha iyi anakartlar seçiyor 😅
Sinerji teknik ekibi ile görüştüm giriş seviyesi olsa da fazlaca yeterli geleceğiniz söylediler sisteme. 850w idi psu onu 1000w a çıkardık gerisinde hiç bir sorun çıkmayacağını söylediler. Sizce bir sorun oluşturur mu anakart?
Mesaj otomatik birleştirildi:

3090 ROG Strix, Suprim X, Gaming Z/X Trio, HOF Varken bunu almak yakışmadı.

Ayrıca B550-A Pro 5950X için yeterlimi bilemedim. Tomahawk yada tuf alınabilirdi.
Teknik ekip yeterli geleceğini söyledi ama ne gibi sorun olabilir sizce?

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,079
İsim
Cicikuş
Sinerji teknik ekibi ile görüştüm giriş seviyesi olsa da fazlaca yeterli geleceğiniz söylediler sisteme. 850w idi psu onu 1000w a çıkardık gerisinde hiç bir sorun çıkmayacağını söylediler. Sizce bir sorun oluşturur mu anakart?

@FPU/CACHE ben biraz bilgisizim A-Pro modeli için ama 5950X amd nin en güçlü işlemcisi sonuçta b550a pro daha çok 5800x-5600x için iyi gider

By_dgn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Mehmet doğan
Soğutması aşırı iyi diyemem ama kartı 82 derecenin üstüne çıkartmayacak kadar iyi. Bir sorun yaşamazsın.

Ben o anakarta o işlemciyi seçmene şaşırdım daha çok. Millet 5600X için bile genelde daha iyi anakartlar seçiyor 😅

O sıvı soğutma da biraz düşük kalmış o işlemci için.
Ayrıca sıvı soğutmayı 360mm li modele çıkaracaktım teknik ekip gereksiz olduğunu fazlaca yeteceğini söyledi. Render + obs kullanımında pc yi zorlayacağımı söylesemde.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok

İşlemci tam yükteyken VRM çok ısınabilir ve bu yüzden işlemci Throttle olabilir. Anakart 5800X le falan kullansan hiçbir sorun çıkarmaz ama 5950X aşırı güçlü bir model. Aşırı güç çekiyor.

Ayrıca sıvı soğutmayı 360mm li modele çıkaracaktım teknik ekip gereksiz olduğunu fazlaca yeteceğini söyledi. Render + obs kullanımında pc yi zorlayacağımı söylesemde.
Fazlaca yetmez ama yeterli olur sanırım.

By_dgn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Mehmet doğan
İşlemci tam yükteyken VRM çok ısınabilir ve bu yüzden işlemci Throttle olabilir. Anakart 5800X le falan kullansan hiçbir sorun çıkarmaz ama 5950X aşırı güçlü bir model. Aşırı güç çekiyor.

Fazlaca yetmez ama yeterli olur sanırım.
Bilgiler için teşekkür ederim

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,126
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
3090 çok ısınan bir kart, Ventus'un yeterli olmayacağını düşünüyorum. Hatta o kart için hava soğutma yetersiz zaten.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9,947
İsim
Diyarhan
Ventus en zayıf soğutmaya sahip msi ürünü oluyor çoğunlukla ama bişi olmaz.

By_dgn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Mehmet doğan
3090 çok ısınan bir kart, Ventus'un yeterli olmayacağını düşünüyorum. Hatta o kart için hava soğutma yetersiz zaten.
Ne için yetersiz olacaktır hocam tam anlamadım. Kartı soğutması açısından mı

Ben RTX 2060 Ventus O.C kullanıyorum. İlk çıktığı zaman almıştım hala kullanıyorum. Bir sıkıntı yaşamadım.
Ventus modellere karşı inanılmaz bir ön yargı var sanırım tasarımı açısından. Çünkü araştırdığım zaman diğer modellere karşı 3 - 4 fps düşüklüğü haricinde büyük farklar göremedim oyun testlerinde vs

Ventus en zayıf soğutmaya sahip msi ürünü oluyor çoğunlukla ama bişi olmaz.
İnşallah olmaz hocam kronik sorunu olmadıkça 3-4 fps kayıpları bile olsa görmezden gelinir diye düşünüyorum

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,126
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Ne için yetersiz olacaktır hocam tam anlamadım. Kartı soğutması açısından mı
3090 ısınan bir kart kartın sıcak çalışacak bundan bahsediyorum. Sıcak çalışması dışında bi sorun yok.

Top Bottom