- Reaksiyon skoru
- 564
Vesvese değildir bu gelen sorgulama isteği, senin bildiklerini gözden geçirmen lazım.
Din veyahut iman kalpten olan şeyler
Din veyahut iman kalpten olan şeyler
Temizlik takıntısı da vardı bir dönem. 10-11 yaşında falanım o zaman. Yaz tatiliydi. Benim o yazın neredeyse 2 ayı falan böyle geçmişti. Şöyle ki; mesela kapı koluna dokunayım, anında el yıkamaya giderdim. Bir keresinde de hiç unutmam, paspasa kedi basmıştı. Ben de o zaman ekmek almaya gidecektim. Kedi oraya bastı diye ben bir saat o kapıdan geçememiştim.Benim Kuzenimde de vardı bilirim. Söyle yenmis zıt Düsünceler düsünmüs Mesela el yıkama isteği gelince elimi yıkarsam daha kötü olacak elim asınacak gibi böyle bir durun oldu mu?
Konuyla alakalı olursa Abdestli olmaya çalısınız, Bol bol Felak Nas okuyunuz. Takmayın Vesvesenin sizden değil sizin düsünceniz değil Korkmayın.
Yine o yaşlarda oturduğum koltuğu, kapı kollarını ve yorganları ıslak mendillerle sildiğimi dün gibi hatırlarım hala. Şu an da var OKB ama eskisine oranla oldukça az. Bununla baş edebildim zamanla.Benim Kuzenimde de vardı bilirim. Söyle yenmis zıt Düsünceler düsünmüs Mesela el yıkama isteği gelince elimi yıkarsam daha kötü olacak elim asınacak gibi böyle bir durun oldu mu?
Konuyla alakalı olursa Abdestli olmaya çalısınız, Bol bol Felak Nas okuyunuz. Takmayın Vesvesenin sizden değil sizin düsünceniz değil Korkmayın.
Yalnız değilmişim , bende dinden soğudum araplar yüzünden, dini kullanarak cahil kesimden oy toplamaları ve ülkeyi bu hale getirmeleri , herşeye dini katmaları beni dinden çok soğuttu , anne babamda aynı şekilde davrandıkları için herseye dini katıyorlar çok sinir oluyorum nefret etme seviyesine geldi benimkiArap kesimi görmeye devam ettikçe dini kesime karşı zerre saygım kalmıyor. Biliyorum müslümanlık araplık demek değil farkındayım ama önüne geçemiyorum.
Dostum konu hakkında biraz bilgim mevcut bu namazda akla gelen çıplak kadınlara da benziyor bunun dinen bir günahı yoktur aklına gelmesini engellemeye çalışma görmezden gel bırak aklına gelsin ama eyleme dönüştürme kendiliğinden geçecektir.5 aydır içimden bütün dini değerlere karşı kötü şeyler geçiyor artık yeter. Ne yapmam lazım bu durumdan kurtulabilmek için?
Tum sureler zaten olur da Nas ve felak surelerinin icinde vesveselerden kurtulmak gibi sozler de geciyor o yuzden demistim bende umarim sorununuz cozulurİlk zamanlarda esmaül hüsna, kelime-i şehadet, kafirun vb. ne var ne yok okuyordum. Şimdilerde tövbenin bin türlüsünü söyleyerek geçiştirmeye çalışıyorum ama illa içimde bir rahatsızlık devam ediyor.