VGA Işığı Yanıyor ve Hiç Görüntü Gelmiyor Yardım Eder Misiniz?

buğra67

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
81
Öncelikle sa ben monitörü kırdım fakat 3/4 ü çalışırdı kardeşim diyor PC yi açtım yt den video izliyordum reklamı geç dedim ekran gitti dedi kapatıp açtım VGA ışığı yanıyor gitmedi her yöntemi denedim uzay montaj denedim fakat bir şey dikkatini çekti PC yi başlattığımda CPU PSU fan çalışıyor ekran kartı fanı dönmüyor ama ekran kartsız çalıştırıyorum gene görüntü yok ne yapabilirim yardımcı olun

Sistem
Ryzen 5 5500
MSI B550m pro vdh wifi
RX 470 4gb
16 GB 3200 MHz ram
600w 80plus bronze psu

Öncelikle sa ben monitörü kırdım fakat 3/4 ü çalışırdı kardeşim diyor PC yi açtım yt den video izliyordum reklamı geç dedim ekran gitti dedi kapatıp açtım VGA ışığı yanıyor gitmedi her yöntemi denedim uzay montaj denedim fakat bir şey dikkatini çekti PC yi başlattığımda CPU PSU fan çalışıyor ekran kartı fanı dönmüyor ama ekran kartsız çalıştırıyorum gene görüntü yok ne yapabilirim yardımcı olun

Sistem
Ryzen 5 5500
MSI B550m pro vdh wifi
RX 470 4gb
16 GB 3200 MHz ram
600w 80plus bronze psu
Cevabı belli. Ekran kartın arıza yapmış.

Ramleri çıkartıp tekrar tak.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Konuyu tam okumadım kusura bakmayın, ekran kartınız arızalanmış olabilir.

Anakart ekran kartını görmüyor ekran kartının pin kısımlarını silgi ile silmeniz tavsiyemdir
Veya bios bu sorunun herhangi bir tam çözümü yok bazılarında ram sök tak sorun gitti bazılarında bios at sorun gitti bazılarında farklı farklı şeylerden tam bir çözüm bulamadım

Anakart ekran kartını görmüyor ekran kartının pin kısımlarını silgi ile silmeniz tavsiyemdir
Yok olmadı

Son düzenleme:
Monitörün ışığı yanıyor mu?

İşlemcinde dahili grafik kartı olmadığı için görüntü alakazsın.
Monitör uyku modunda yani kablodan kabloya değişiyor bazı kabloda PC kapalıyken uyku moduna giriyor VGA ışığı yanarken de uyku modunda

Monitörün ışığı yanıyor mu?

İşlemcinde dahili grafik kartı olmadığı için görüntü alakazsın.
Monitörün on off yerinde sarı ışık yanıyor

• Beğen
Reaksiyonlar: Lory
Monitör uyku modunda yani kablodan kabloya değişiyor bazı kabloda PC kapalıyken uyku moduna giriyor VGA ışığı yanarken de uyku modunda

Monitörün on off yerinde sarı ışık yanıyor
Ekran kartında fanlar da dönmüyorsa sorun monitörde değil ekran kartında dır. İstersen TV gibi birşeye takmayı dene.

Geri