Neler Yeni

Çözüldü✓ VGA to HDMI Dönüştürücü ile Monitör Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berat AKKALAY
Elimde BenQ eski monitör var VGA kablolu dönüştürücü ile laptopta kullanıyordum 2. monitör olarak laptop bozulduğu için kasa topladım bir şekilde VGA to HDMI dönüştürücü ile ekran kartına bağladım fakat ekran gelmiyor. Out of range hatası alıyorum monitör tuşlarından çözünürlük de ayarlanmıyor menü açılmıyor. TV'ye düz HDMI kablosuyla bağladığımda görüntü geldi bu monitörü kullanamaz mıyım idareten bir çözümü yok mudur yoksa direkt çözünürlüğü desteklemediği için kullanamaz mıyım?
- Ekran kartım MSI 1660 Super.

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,931
İsim
Orkun
Elimde BenQ eski monitör var VGA kablolu dönüştürücü ile laptopta kullanıyordum 2. monitör olarak laptop bozulduğu için kasa topladım bir şekilde VGA to HDMI dönüştürücü ile ekran kartına bağladım fakat ekran gelmiyor. Out of range hatası alıyorum monitör tuşlarından çözünürlük de ayarlanmıyor menü açılmıyor. TV'ye düz HDMI kablosuyla bağladığımda görüntü geldi bu monitörü kullanamaz mıyım idareten bir çözümü yok mudur yoksa direkt çözünürlüğü desteklemediği için kullanamaz mıyım?
- Ekran kartım MSI 1660 Super.
Çözünürlükten ya da yenileme hızından kaynaklı o hatayı atıyordur. Windowsu güvenli modda başlat, o şekilde çalışıyor mu monitör kontrol et. Uygun çözünürlüğü ve yenileme hızını ayarla.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berat AKKALAY
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çözünürlükten ya da yenileme hızından kaynaklı o hatayı atıyordur. Windowsu güvenli modda başlat, o şekilde çalışıyor mu monitör kontrol et. Uygun çözünürlüğü ve yenileme hızını ayarla.
güvenli modda nasıl çalıştırıcağım

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,931
İsim
Orkun

CoNKeR

80+ Bronze
Yanlış bilmiyorsam, VGA çift yönlü bir iletişim işlemi değil. Bu yüzden, [HDMI to VGA] ile [VGA to HDMI] aynı değil.
Laptoptan HDMI kablosuyla çıkıyorsan, HDMI to VGA (HDMI'dan VGA'ya) dönüştürücü alman lazım. VGA to HDMI çalışmaz.

Eğer laptoptan çıkışın VGA, monitörün ise HDMI girişli ise, elindeki cihaz işe yarar. Cihaz yanlış diye düşünüyorum. Daha önce böyle bir şey başıma gelmişti.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berat AKKALAY
güvenli modda nasıl çalıştırıcağım
güvenli mod ekranı da gelmiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yanlış bilmiyorsam, VGA çift yönlü bir iletişim işlemi değil. Bu yüzden, [HDMI to VGA] ile [VGA to HDMI] aynı değil.
Laptoptan HDMI kablosuyla çıkıyorsan, HDMI to VGA (HDMI'dan VGA'ya) dönüştürücü alman lazım. VGA to HDMI çalışmaz.

Eğer laptoptan çıkışın VGA, monitörün ise HDMI girişli ise, elindeki cihaz işe yarar. Cihaz yanlış diye düşünüyorum. Daha önce böyle bir şey başıma gelmişti.
dostum ne demek istediğini tam anlamadım ama monitörüm vga kablolu iki ucuda laptobumda vga girişi olmadığı için hdmi dönüştürücü aldım yani vga to hdmi aparatı dişi vga erkek hdmi 2. monitör ve esas monitör olarak kullanabiliyodum kasa bilgisayara geçtim ekran kartına aynı şekil bağladığımda out of range hatası alıyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Berat AKKALAY
sorunu çözdüm kasayı televizyona bağlayıp nvida ayarlarından çözünürlüğü monitörün çözünürlüğüne getirdim kaydettim diğer monitörü taktım oldu

Top Bottom