Neler Yeni

Victus laptop alacaklar dikkat!!!

YazılımKafa

80+ Silver
Laptop Link
Üstteki linkte olan Hp Victus 16 4060 ekran kartlı modeli aldım. Bugün hp destek ile iletişime geçip ssd değiştirdiğimde garanti kapsamından çıkar mı diye sordum. Destek görevlisi ise bu modelde hafıza olarak 1 tb destekleniyor. 1 tb tan yüksek taktığınızda çalışadabilir, çalışmayadabilir. Ama bunu takıp bir sorun yaşarsanız hp artık destek vermez dedi. Yani laptop 1 tb destekliyor. 512 olan modeli alsam 1 tb ssd taksam garantiden çıkmazdı. 1 tb cidden çok az. Alacak olanlar buna dikkat etsin. Farklı versiyonlarda farklı durumlar olabilir.
Konunun son durumunu alttaki resimde paylaşıyorum. İlk kez konuya girenler kısaca ona baksa yeter.
SON GÜNCELLEME: 1 tb destekliyor dediler, 2 tb taktım cidden çalışmadı. Alırken aklınızda bulunsun
Screenshot_2024-01-04-17-16-32-53_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_

xthepatates

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
Yiğit Arık
Laptop Link
Üstteki linkte olan Hp Victus 16 4060 ekran kartlı modeli aldım. Bugün hp destek ile iletişime geçip ssd değiştirdiğimde garanti kapsamından çıkar mı diye sordum. Destek görevlisi ise bu modelde hafıza olarak 1 tb destekleniyor. 1 tb tan yüksek taktığınızda çalışadabilir, çalışmayadabilir. Ama bunu takıp bir sorun yaşarsanız hp artık destek vermez dedi. Yani laptop 1 tb destekliyor. 512 olan modeli alsam 1 tb ssd taksam garantiden çıkmazdı. 1 tb cidden çok az. Alacak olanlar buna dikkat etsin. Farklı versiyonlarda farklı durumlar olabilir.
benim bildiğim böyle bişey yok. fakat 1tb hayliyle yeter diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arda yanlış bilgi veriyor olabilirim. daha bilgili arkadaşlar yazarsa daha iyi olur

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,314
İsim
Semih Boran
Laptop Link
(BU YORUMU DİKKATE ALMAYINIZ) Yanlış bilgi vermiş. Disk boyutu limiti yok, olsa da pci express 4.0 ne destekliyorsa odur ki bildiğim kadarıyla limit yok. 4 tblık m2 nvme ssdlerden herhangi birini takıp kullanabilirsiniz. Örnek tabii bu dediğim.

Son düzenleme:

YazılımKafa

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
benim bildiğim böyle bişey yok. fakat 1tb hayliyle yeter diye düşünüyorum.

bu arda yanlış bilgi veriyor olabilirim. daha bilgili arkadaşlar yazarsa daha iyi olur
Hp destek bana söyledi. Yani kesin bilgi. 1 tb ta kişiye göre. Bana yetmiyor. Aynı anda çok oyun indiriyorum. Şuan 100 gb yerim kaldı. İstesem anında doldururum

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Laptop Link
Bence sallamış gibi. 2 TB'ın bir sorun çıkartacağını düşünmüyorum.

YazılımKafa

80+ Silver
Yanlış bilgi vermiş. Disk boyutu limiti yok, olsa da pci express 4.0 ne destekliyorsa odur ki bildiğim kadarıyla limit yok. 4 tblık m2 nvme ssdlerden herhangi birini takıp kullanabilirsiniz. Örnek tabii bu dediğim.
Knk hp destek nasıl yanlış bilgi versin? Bende çok şaşırdım. Ama adam dediki 1 tb üstü ssd takınca gidipte anakartta voltaj arızası olur, bu olur şu olur . O zaman garanti maranti unut. Bu modelde 1 tb destekliyor dedi

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,314
İsim
Semih Boran
Knk hp destek nasıl yanlış bilgi versin? Bende çok şaşırdım. Ama adam dediki 1 tb üstü ssd takınca gidipte anakartta voltaj arızası olur, bu olur şu olur . O zaman garanti maranti unut. Bu modelde 1 tb destekliyor dedi
Yanlış bilgi. Öyle bir şey yok.

YazılımKafa

80+ Silver

YazılımKafa

80+ Silver
Servisle konuşmanıza gerek yok.
Konuşmadan iş yapmam dostum. Onlar bana resmi olarak tamam demeden hiçbir şey yapmam. Sonra yarın öbür gün başım ağrısın istemem. Tekrar arayıp sorucam. Burayada yazarım sonucu

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,303
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Hp destek bana söyledi. Yani kesin bilgi. 1 tb ta kişiye göre. Bana yetmiyor. Aynı anda çok oyun indiriyorum. Şuan 100 gb yerim kaldı. İstesem anında doldururum
2 tb hddde 90 gb yer kaldı :D bende aynı durumdayım yeni laptop aldığımda yapacağım ilk şey ram ve ssd arttırmak olur

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,868
İsim
Emre Zengin
Bende inanamadım da sonuçta adam hp desteğin görevlisi. Kendi sisteminden bakıyor. Yani kafadan atmadı. Hp nin kaynaklarından bakıp söyledi

Tekrar arayıp sorucam
HP'nin kaynaklarında sadece 1 TB'a kadar yazar. Diğer firmalarda da çoğu laptop için öyledir. RAM üzerinden şöyle örnek vereyim adamlar diyor ki 2x16 üzerinden test ettik sorun yok ama 2x32'yi test etmedik sorun yaşama ihtimalin var gibi anlamına getirmeye çalışıyorlar ama genelde bir sorun olmuyor. Yani 2 TB M2 SSD bir sıkıntı çıkarmayacaktır.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,314
İsim
Semih Boran
Konuşmadan iş yapmam dostum. Onlar bana resmi olarak tamam demeden hiçbir şey yapmam. Sonra yarın öbür gün başım ağrısın istemem. Tekrar arayıp sorucam. Burayada yazarım sonucu
ikna oldunuz mu?

HP'nin kaynaklarında sadece 1 TB'a kadar yazar. Diğer firmalarda da çoğu laptop için öyledir. RAM üzerinden şöyle örnek vereyim adamlar diyor ki 2x16 üzerinden test ettik sorun yok ama 2x32'yi test etmedik sorun yaşama ihtimalin var gibi anlamına getirmeye çalışıyorlar ama genelde bir sorun olmuyor. Yani 2 TB M2 SSD bir sıkıntı çıkarmayacaktır.
Onda da ihtimal düşük ve 64 gb seçeneği mevcut zaten victusların.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,817
Üyeler
160,890
Son üye
Onur. K
Top Bottom