Neler Yeni

Öneri Video Render İçin Pahalı Gpu lar Almayın Gpu lar Etkilemez

VitoScaletta

80+ Gold
Harbimi yani cidden merak ettimde render süresinin fln uzadığı ni biliyorum sadece
Mesaj otomatik birleştirildi:

Harbimi yani cidden merak ettimde render süresinin fln uzadığı ni biliyorum sadece
espri amaçlı yazmış :D kullandığınız işlemci tekli çekirdek performansı odaklı bi işlemci olduğundan render gibi işlerde çok başarılı değil dediğiniz gibi sadece render süresi uzar daha geç tamamlanır

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali Pekgöz
Arkadaşlar Eğer Video Render İçin Bi Pc Topluyorsanız Kesinlikle Ekran Kartına Para Harcamayın Tamamen Çoklu Çekirdek İşlemci Odaklı Gidin 32 GB Ram Alıp Falan da Saçma Sapan Para Harcamayın 1080P Videolar İçin 16GB İle Farkı Yok Denecek Kadar az Montaj Konusunda Çok Bilgili Gününün 6-7 Saatini Montaj a Harcayan ve Ordan Para Kazanan Kişilerin Bile Sizin Hayal Ettiğiniz Gibi Manyak Sistemleri Yok

Alıntıyı görüntüle
Si̇z sadece vi̇deo render yapicaksinizdir vi̇deo montajliycaksinizdir ama forumda render amaçli si̇stem yazinca di̇ğer ağir programlari da baz alarak si̇ze 3-4k lik ekran kartlari öneri̇yolar o yüzden eğer vi̇deo montajlari yapicaksaniz render amaçli di̇ye konu açmayin çok uygun fi̇yatli si̇stemlerle de çok i̇yi̇ renderlar yapabi̇li̇rsi̇ni̇z gerek i̇nstagram i̇çi̇n gerek youtube i̇çi̇n
Hic ekran karti almayip 2*8 16gb ram 240gb m2 ssd ve i5 10600k alsam.İşlemcinin gpusu yeterli olurmu sûre önemli değil

LaMorte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Monitör, kamera, TV
Konu zaten hortlamış ama yine ilginç bir konuya mesaj yazayım. GPU'lar video işleme, 3D modelleme konusunda oldukça önemlidir, çıktı alırken(buna render deniyor bilmeden konuşanlar için) daha da önemli hatta. Ekran kartı donanım hızlandırmada görev alır, genellikle %50-80 civarı kullanımı da olduğundan bu bilmeden konulan arkadaşlara timeline ve ön izleme kasılmasının önüne geçer, daha düşük render süresi sunar, daha büyük projeler için zibilyon kat daha iyidir. Öyle ki M1 gibi güçlü bir işlemciyi bile mobil olan i7 11800H ve RTX3060/3070 tokatlıyor. Ki bu test ısınan bir laptopta yapıldığından her türlü daha iyi sonuçlar alınabilir.

Konuyu açan üyenin hayatında hiç ilgili programlaro kullandığını düşünmüyorum.
Hic ekran karti almayip 2*8 16gb ram 240gb m2 ssd ve i5 10600k alsam.İşlemcinin gpusu yeterli olurmu sûre önemli değil
Olmaz. Yukarıda bahsettiğim sorunları yaşarsın.

predator

80+ Silver
Quad Channel performansı çok çok fazla arttırıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali Pekgöz
Konu zaten hortlamış ama yine ilginç bir konuya mesaj yazayım. GPU'lar video işleme, 3D modelleme konusunda oldukça önemlidir, çıktı alırken(buna render deniyor bilmeden konuşanlar için) daha da önemli hatta. Ekran kartı donanım hızlandırmada görev alır, genellikle %50-80 civarı kullanımı da olduğundan bu bilmeden konulan arkadaşlara timeline ve ön izleme kasılmasının önüne geçer, daha düşük render süresi sunar, daha büyük projeler için zibilyon kat daha iyidir. Öyle ki M1 gibi güçlü bir işlemciyi bile mobil olan i7 11800H ve RTX3060/3070 tokatlıyor. Ki bu test ısınan bir laptopta yapıldığından her türlü daha iyi sonuçlar alınabilir.

Konuyu açan üyenin hayatında hiç ilgili programlaro kullandığını düşünmüyorum.

Olmaz. Yukarıda bahsettiğim sorunları yaşarsın.
1080p video düzenlemesi yapicam.Adobe premier kullanicam sadece.Ya 5 1600 af + GT 1030 yada intel i5 10600k + iyi bir sogutucu sence hangisi daha iyi olur benim icin?

LaMorte

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
168
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
Monitör, kamera, TV
1080p video düzenlemesi yapicam.Adobe premier kullanicam sadece.Ya 5 1600 af + GT 1030 yada intel i5 10600k + iyi bir sogutucu sence hangisi daha iyi olur benim icin?
1030 öğk bir kart ve 11600K ve iyi bir soğutucu alınabilirken ona ihtiyaç yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Ali Pekgöz
1030 öğk bir kart ve 11600K ve iyi bir soğutucu alınabilirken ona ihtiyaç yok.
bende öyle düşünüyorum hocam ileride stok gelir ve duserse orta derece bir e.k alabilirim.Ama şuan 2 ci eller sifiri gecmis durumda.Tüm cihan cildirmis.

Top Bottom