Videolarımın seri ekran görüntüleri neden kaydediliyor?

Reaksiyon skoru
0
Merhabalar geçen hafta bazı dosyalarımı taşırken silinen videolarımı geri getirmek için birkaç kurtarma programı kullandım. Videoları geri alabildim ama dikkatimi çeken bazı videolarımdan, özellikle de avi formatındakilerden bir dizi ekran görüntüsüne denk gelmem oldu. Kurtarma programıyla birlikte göründüler, normalde sürücüde değiller yani silinmişler. Hepsi 640x480 boyutunda. Acaba bir virüs veya keylogger,rats vs. gibi bir şey videolarımın seri ekran görüntüsünü mü aldı? Jpeg formatındaki bu görüntüler sadec videolara ait ekran görüntüleri yani masaüstü veya tam ekran değil.

Yıllardır Eset kullanıyorum ve bu olaydan sonra malwarebyte indirip onunla tarattım ve bir sorun yok.

Video izlerken sadece gom player ve pot player kullanıyorum. Bunun yalnızca belirli bir klasördeki avi dosyalarında ve videolarda olması beni endişelendirdi. Bu şüphe ile o sürücüyü 3 farklı kurtarma programı ile taradım ve video seri ekran görüntülerini buldum. Sadece video alanında ve 640x480 ayarında olması ilginç, keylogger vs. olsa tüm ekranı alırdı sanırım?

Orijinal konumlarını belirleyemiyorum. Kurtardığım görseller sadece 640*480 ve kb bilgisine sahip. Hangi klasörlerde ve konumda hiçbir yerde mevcut değil. Kurtardığım videolar ve seri video görüntüleri, sistemin kurulu olmadığı bir yedek sürücüde mevcut yani windows kurulu yerede değil.

Küçük resim yani thumbnail olabileceğini düşündüm ama bu video serisinin ekran görüntülerini almak için videoyu oynatmak gerekmiyor mu? Çünkü bir videonun birçok yerinden seri ekran görüntüleri alınmış. Yani herhangi bir videonun çeşitli sahneleri kaydedilmiş jpeg olarak.

Bu konu hakkında bilgisi olan ya da daha önce yaşamış olanlar bilgilendirirse sevinirim, teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,225
Üyeler
175,006
Son üye
kakashiiiiii
Geri