Neler Yeni

Viewsonic monitör ve tavsiye

zX1ScreamofNİGht

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
247
İsim
Kutluhan bayrakcı
baktım olumlu da var, olumsuzda. 2 monitör arasında kaldım dell ve viewsonic
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kesinlikle dell diyorsunuz şimdi doğru mu algılıyorum ?
Hocam amazon yorunlarını oku kötü yorumlarda neyden bahsettiğimi anlarsın. Ben dell alırdım

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
8600 liraya 1080p mi puhahahahahahah 2k olanı bile daha ucuz. bu fiyat bandında her şey bundan daha iyi. ederi max 6.5k
Boş yapmadım, sen 1080p monitöre 8600 TL vererek paranı çöpe atabilirsin, ama başkalarının parasını çöpe atmaya çalışmak en hafif tabiriyle alçaklıktır. Engelli listemde keyifler. ^^
Bu arkadaşı tanımak için şunu okumanızı öneririm:
Anlayacağınız troll olma kapasitesine dahi sahip değil. Monitörden anladığinı sanan ama hiçbir şey bilmeyen biri.

Ben XG2431 hakkında bilgi vermek için geldim. Bu monitörün PureXP+ diye bir özelliği var. Genel adı strobe teknolojisidir. Benq buna DyAc diyor, Viewsonic PureXP, Philips MPRT, Acer VRB vb. Bu teknolojiler hareket eden nesnelerin bulanıklığinı 0'a indirmeyi hedefliyor. Bulanıkliktan kastımız şu:
(Örneğin ÇOK HIZLI bir 170Hz LCD)
IMG_20240203_181545.jpg

(Örneğin 0.3ms 240Hz OLED)
1709719779682.png

Bırakın 0.3ms OLED'i, tam 0ms bir monitör dahi olsa insan gözünün ve monitörün çalişma prensibi gereği hareket eden nesnelerde bulanıklık olacaktır. İşte strobe teknolojileri bunu yok etmeye yarıyor.
Bu teknoloji çoğu monitörde oluyor en ucuzlarda bile. Fakat pek çok pahalı monitörde dahi düzgün çalişmıyor. Monitörün parlaklığinı düşürüyor, pek çok özelliğini kitliyor ve en önemlisi kopya görüntülere neden oluyor:
1709719979960.png

İşte burada Viewsonic XG2431 ve Benq devreye giriyor. Benq bu özelliği en iyi yapanlardan biri fakat çok pahalı satıyorlar (1080P TN modelleri +20000TL). Viewsonic'in Blurbusters onaylı (Yukarıdaki testi icat edenler) bu monitörü bütçe dostu olmasına rağmen çok iyi çalisan bir strobe teknolojisi var:
1709720288730.png

Bu teknoloji çok büyük çoğunluğun ihtiyaci olmayan bir şey. Ama ihtiyacınız varsa yukarıdaki arkadaşın salladığı üzere gibi değil tam tersine çok ucuz bir monitör.

Yani çok spesifik bir kesime hitap eden bir monitör.

Son düzenleme:

anon35

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
yusuf çalış
Sadece oyun odaklı değil aynı zaman da film ve surf olarakta kullanacağım için uzaktan sağdan soldan benim için görüş açıları önemli. Kullanmadığım ve test etme imkanım olmadığı için sizlerin ve deneyim sahibi arkadaşlara danışmak istedim. İşin gari 2 monitör arasında kaldım dell ve viewsonic. dell avantajı 280 hz. viewsonicte gördüğüm ise blurbusters teknolojisi. Neticede teknolojik alet hiç birinde sorun yaşamayız denilemez ama mümkün mertebe 2 si arasından veya bunlara denk aynı fiyat aralıklarında varsa tavsiye onlara da bakabilirim

kırmızışarapp

80+ Silver
8600 liraya 1080p mi puhahahahahahah 2k olanı bile daha ucuz. bu fiyat bandında her şey bundan daha iyi. ederi max 6.5k
Dostum bazen iyi öneriler veriyorsun ama çok ukala davranıyorsun be. Büyük ihtimalle yaşın küçük veya detaylara takılmayan birisin. Bu fiyat segmentindeki benzer özelliklerdeki 1080p ips 240hz monitörlerle ortalama olarak benzer fiyatlarda. Fakat şu gibi farkları var. Diğerleri 6 bit iken bu monitör 8 bit. Srgb değeri vs. (MSI Optix MAG251RX) ile kapışıyor. Bu MSİ monitörü düzgün satan birnyer görmedim. Bir pttavmde satılıyor. Onun dışında büyük ihtimalle 6.5k dediğin monitörün srgb değeri %99 falan ve 6 bit monitör. Bu gibi farklar yan yana baktığında gerçekten çok fark yaratıyor. Hele photoshop ve premiere vs. kullanacaksa baya önemli şeyler bence bunlar.

@anon35 Onun dışında öneriye gelirsek. Bence bu fiyata çok iyi özelliklere sahip. Güzel monitöre benziyor. Yorumlara ve incelemelere bakıp alabilirsin.

Hocam reditte bozulduğuna dair birsürü konu var ama bir okadar da seveni var problemi yazılrdan ekran beyazlıyor bende alacaktım vazgeçtim aog 24g4x tercih ettim 180 hz ama. Ben o kumarı oynamadım sanada oynamamanı öneriyorum bunun yerine dell in 240 hz sini al bence. Benim pc okadar iyi değil diye 180 lik tercih ettim 240 çevirswydi pcm delli alacaktım

Aynısını önereceğim fakat viewsonicteki özellikler cezbetti açıkçası. Alınıp denenmeli bence. En kötü iade edilir.

Honigfluss

80+ Bronze
Dostum bazen iyi öneriler veriyorsun ama çok ukala davranıyorsun be. Büyük ihtimalle yaşın küçük veya detaylara takılmayan birisin. Bu fiyat segmentindeki benzer özelliklerdeki 1080p ips 240hz monitörlerle ortalama olarak benzer fiyatlarda. Fakat şu gibi farkları var. Diğerleri 6 bit iken bu monitör 8 bit. Srgb değeri vs. (MSI Optix MAG251RX) ile kapışıyor. Bu MSİ monitörü düzgün satan birnyer görmedim. Bir pttavmde satılıyor. Onun dışında büyük ihtimalle 6.5k dediğin monitörün srgb değeri %99 falan ve 6 bit monitör. Bu gibi farklar yan yana baktığında gerçekten çok fark yaratıyor. Hele photoshop ve premiere vs. kullanacaksa baya önemli şeyler bence bunlar.

@anon35 Onun dışında öneriye gelirsek. Bence bu fiyata çok iyi özelliklere sahip. Güzel monitöre benziyor. Yorumlara ve incelemelere bakıp alabilirsin.
Evet böyle troll postlar görünce ukala davrandığım oluyor arada. o 6.5k dediğin monitör 6 bittir srgb %99'dur falan demişsin de srgb %99 iken en iyi değer daha iyisi yok ve 6 bit falan değil 8 bit monitörler 5k'da başlıyor bile.

Aynısını önereceğim fakat viewsonicteki özellikler cezbetti açıkçası. Alınıp denenmeli bence. En kötü iade edilir.
aynısı 5000 tl ama bu 8500e alınır aynen.

kırmızışarapp

80+ Silver
Sadece oyun odaklı değil aynı zaman da film ve surf olarakta kullanacağım için uzaktan sağdan soldan benim için görüş açıları önemli. Kullanmadığım ve test etme imkanım olmadığı için sizlerin ve deneyim sahibi arkadaşlara danışmak istedim. İşin gari 2 monitör arasında kaldım dell ve viewsonic. dell avantajı 280 hz. viewsonicte gördüğüm ise blurbusters teknolojisi. Neticede teknolojik alet hiç birinde sorun yaşamayız denilemez ama mümkün mertebe 2 si arasından veya bunlara denk aynı fiyat aralıklarında varsa tavsiye onlara da bakabilirim
40hz için Dell'i tercih etmezdim. Viewsonic hem 8 bit hemde srgb değerleri daha iyi. Üstelik blurbuster var dediğiniz gibi.

Evet böyle troll postlar görünce ukala davrandığım oluyor arada. o 6.5k dediğin monitör 6 bittir srgb %99'dur falan demişsin de srgb %99 iken en iyi değer daha iyisi yok ve 6 bit falan değil 8 bit monitörler 5k'da başlıyor bile.

aynısı 5000 TL ama bu 8500e alınır aynen.
Ağlamaya neden devam ediyorsun ? 5k'ya önerdiğin IPS 240HZ 8bit monitörü at acilen merak ediyorum. Forumdan IP ban yemesi gerekenler diye konu açsam seni koyardım herhalde en başa. Boşuna uzatma istersen.

Donanım Arşivi Forumun tek sıkıntısı. 18 yaş altı çok var ve çok bir şey bildiğini düşünüp arada buna benzerleri çıkıyor. Araştırma yapsa anlayacak oysa ki ama araştırma yapacak kafasını kullanmıyor. Belki bir gün büyüyünce öğrenirler.

Bende arada hata yapıyorum. Eksik bilgim oluyor. Özür dileyip aradan çekiliyorum. Yada araştırıp konuya dahil olmaya devam ediyorum.

Bu kadar bencil ve kendini bilmiş olmayı acilen bırakman lazım @Honigfluss. Yoksa geleceğin pek parlak olmayabilir.

Son düzenleme:

Honigfluss

80+ Bronze
40hz için Dell'i tercih etmezdim. Viewsonic hem 8 bit hemde srgb değerleri daha iyi. Üstelik blurbuster var dediğiniz gibi.

Ağlamaya neden devam ediyorsun ? 5k'ya önerdiğin IPS 240HZ 8bit monitörü at acilen merak ediyorum. Forumdan IP ban yemesi gerekenler diye konu açsam seni koyardım herhalde en başa. Boşuna uzatma istersen.

Donanım Arşivi Forumun tek sıkıntısı. 18 yaş altı çok var ve çok bir şey bildiğini düşünüp arada buna benzerleri çıkıyor. Araştırma yapsa anlayacak oysa ki ama araştırma yapacak kafasını kullanmıyor. Belki bir gün büyüyünce öğrenirler.

Bende arada hata yapıyorum. Eksik bilgim oluyor. Özür dileyip aradan çekiliyorum. Yada araştırıp konuya dahil olmaya devam ediyorum.

Bu kadar bencil ve kendini bilmiş olmayı acilen bırakman lazım @Honigfluss. Yoksa geleceğin pek parlak olmayabilir.
R25i-30 var 165 hzden 240a geçmek için 3500 tl vermeye değer mi? değiyorsa akıl hastanesi tavsiye ederim.
2K 165 HZ 10 bit monitörler bile daha ucuz. 8500 TL'ye 1080p monitör aldırmaya çalışmak hırsızlıktan ve en düşük tabirle alçaklıktan başka bir şey değil.
240 hz isteyene samsung g4 öneriyorum zaten. 6 + frc yerine 8 bit olsun diye 2500 tl daha verip bu alınmaz.
Çok insanı hırsızlardan koruyup yardım ettim, senin gibi 1-2 sivilcenin çıkması bana batmaz, bilimsel kanıtlı tartışmalardan kaçıp tarikat hocası gibi konuşmaya başladığını sezdiğim an engeli koyuyorum zaten.

Son düzenleme:

kırmızışarapp

80+ Silver
R25i-30 var 165 hzden 240a geçmek için 3500 TL vermeye değer mi? değiyorsa akıl hastanesi tavsiye ederim.
2K 165 HZ 10 bit monitörler bile daha ucuz. 8500 TL'ye 1080p monitör aldırmaya çalışmak hırsızlıktan ve en düşük tabirle alçaklıktan başka bir şey değil.
240 hz isteyene samsung g4 öneriyorum zaten. 6 + frc yerine 8 bit olsun diye 2500 TL daha verip bu alınmaz.
Çok insanı hırsızlardan koruyup yardım ettim, senin gibi 1-2 sivilcenin çıkması bana batmaz, bilimsel kanıtlı tartışmalardan kaçıp tarikat hocası gibi konuşmaya başladığını sezdiğim an engeli koyuyorum zaten.
Çocuğum araştır öyle gel. Zaten o özellikleri daha iyi olduğu için arada öyle bir fiyat farkı var. Sana laf anlatamıyorum. Engelleyip geçiyorum bb.

Honigfluss

80+ Bronze
Çocuğum araştır öyle gel. Zaten o özellikleri daha iyi olduğu için arada öyle bir fiyat farkı var. Sana laf anlatamıyorum. Engelleyip geçiyorum bb.
renk biti dışında farkı yok. 6 + frc değil 8 bit olduğu için fiyatı artar. 6200e 1k eklersin taş çatlasın 7200 olur. bu 8500.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
R25i-30 var 165 hzden 240a geçmek için 3500 TL vermeye değer mi? değiyorsa akıl hastanesi tavsiye ederim.
240 hz isteyene samsung g4 öneriyorum zaten. 6 + frc yerine 8 bit olsun diye 2500 TL daha verip bu alınmaz.
Beni engellediği için mesajlarımi görmüyor ama önemli değil. Bu arkadaşın görmesi ile görmemesi aynı şey çünkü.

Senin mesajlarındaki yanlış bilgileri düzeltiyorum konuya girenler görsün diye ama bu mesaj düzelttiğime bile değmez.

Yine de şunu yazayım en azından: evet 165Hz'den 240Hz'e geçmeye değer. Ama bahsi geçen Viewsonic model'i PureXp+ ile kullanırken 240Hz'de kullanmıyorsun bile. 240Hz olmasına değil strobe a para veriyorsun. Kendinden kaç kat pahalı OLED'lerden bile temiz görüntü veriyor ona rağmen. Bir şey bilmeden sallayip duruyorsun çocuk.

zX1ScreamofNİGht

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
247
İsim
Kutluhan bayrakcı

Hocam 4 ay sonra bozulduları görünce korktum ben yoksa 1 hafta önce monitor aldım vievi alacaktım

kırmızışarapp

80+ Silver
Hocam 4 ay sonra bozulduları görünce korktum ben yoksa 1 hafta önce monitor aldım vievi alacaktım
Viewsonic iyi marka aslında. Herkes aynı sorunları yaşamıyorsa alınabilir bence. Fakat çok fazla bu türde yorum varsa alternatiflere bakmak lazım.

Top Bottom