Neler Yeni

Yardım ViewSonic VX2428J ölü piksel

drep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Yüşa
Bütçe
4000
Bi kaç gün önce Sn. @Abdullah Hacıgül 'ün instagram hikayesinde görüp aldığım bu üründe ölü piksel çıktı, ölü piksel denir mi buna bilmiyorum ama ekran sadece siyah arka planda iken belli olan yeşil bir nokta var. İnternette okuduğum kadarıyla IPS panelli ürünlerde bu durum biraz şans işiymiş, alırken internette araştırdım 3-5 ölü piksel çıkanda var veya ışık sızması gibi durumlarda varmış.

Uzun lafın kısası şunu sorucaktım. İnternette bazı yazılımsal uygulamalar ile bazen bu ölü pikseller düzeltilebiliyormuş. Arkadaşlarımla konuştuğumda direkt iade et diyenler oldu. Benim için çok problem değil ancak sizce bir adet nokta için peşine düşmeli miyim? Sonuç alabilir miyim? Değişse de elime gelecek üründe ilerde böyle bir şey yaşanma ihtimali yine yok mu?

(180 Hz, 1ms, pivot özelliklere sahip, IPS panelli, Maksimum 4 Bin TL'ye önerebileceğiniz monitör var ise elimdekini iade edip onu alabilirim.)

Teşekkürler.

spitfire

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Burak
Olu piksel siyah oluyor, sizdeki stuck olabilir o da zamanla bazen duzeliyor bazen duzelmiyor. Cok gozunuze batmiyorsa ve iyi bir indirimle aldiysaniz degistirmeye gerek yok. Benim bu zamana kadar aldigim 4-5 farkli IPS monitorun hepsinde 1-2 olu piksel vardi fakat ekranin kose kisimlarina yakindi ve gozume batmiyordu.

drep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Yüşa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Olu piksel siyah oluyor, sizdeki stuck olabilir o da zamanla bazen duzeliyor bazen duzelmiyor. Cok gozunuze batmiyorsa ve iyi bir indirimle aldiysaniz degistirmeye gerek yok. Benim bu zamana kadar aldigim 4-5 farkli IPS monitorun hepsinde 1-2 olu piksel vardi fakat ekranin kose kisimlarina yakindi ve gozume batmiyordu.
3.800 Tl gibi bir fiyata aldım. Bu fiyata 180hz, 0.5 ms, pivot, IPS bir ürün bulmak zor gibi düşünüyorum. Görünce bende hemen almış bulundum ama bu durum olmasaydı tabii ki daha keyifli kullanabilirdim. :)

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,851
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Belki milyonda bir, düzelmez o öyle. Değişim isteyin.

vladvlad

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
271
İsim
vladimiz putin
Bi kaç gün önce Sn. @Abdullah Hacıgül 'ün instagram hikayesinde görüp aldığım bu üründe ölü piksel çıktı, ölü piksel denir mi buna bilmiyorum ama ekran sadece siyah arka planda iken belli olan yeşil bir nokta var. İnternette okuduğum kadarıyla IPS panelli ürünlerde bu durum biraz şans işiymiş, alırken internette araştırdım 3-5 ölü piksel çıkanda var veya ışık sızması gibi durumlarda varmış.

Uzun lafın kısası şunu sorucaktım. İnternette bazı yazılımsal uygulamalar ile bazen bu ölü pikseller düzeltilebiliyormuş. Arkadaşlarımla konuştuğumda direkt iade et diyenler oldu. Benim için çok problem değil ancak sizce bir adet nokta için peşine düşmeli miyim? Sonuç alabilir miyim? Değişse de elime gelecek üründe ilerde böyle bir şey yaşanma ihtimali yine yok mu?

(180 Hz, 1ms, pivot özelliklere sahip, IPS panelli, Maksimum 4 Bin TL'ye önerebileceğiniz monitör var ise elimdekini iade edip onu alabilirim.)

Teşekkürler.
msi mag 256f alabilirsin. itopya da suan 3999 tl

drep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Yüşa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
msi mag 256f alabilirsin. itopya da suan 3999 tl
Bu üründe güzel ancak pivot tercihimdir. Yine de teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Belki milyonda bir, düzelmez o öyle. Değişim isteyin.
Bir çok yerde, tam siyah ölü pikselde 1 adedi iade ve değişim, tam beyaz ölü pikselde 1 adedi değişime imkan verirken bir renk yanma durumlarında değişim için 3-7 adet arası olması gerektiği yazmakta. Sizce ne yapmalıyım?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
68,851
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Bu üründe güzel ancak pivot tercihimdir. Yine de teşekkürler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir çok yerde, tam siyah ölü pikselde 1 adedi iade ve değişim, tam beyaz ölü pikselde 1 adedi değişime imkan verirken bir renk yanma durumlarında değişim için 3-7 adet arası olması gerektiği yazmakta. Sizce ne yapmalıyım?
Öyle bir şey yok tek ölü piksel bile kusurlu üründür değiştirmek zorundalar.

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
844
İsim
SEFA KAYA
Öyle bir şey yok tek ölü piksel bile kusurlu üründür değiştirmek zorundalar.
ViewSonic monitör almıştım 5 ölü piksel kadar marka ürünü kusurlu bulmuyormus 😀 ben zorla iade etmiştim bu markadan uzak dururum. Cook iyi indirim olmadıkça.

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
En iyisi ölü pikselden bahsetmeyip iade edip tekrar almak (tabi aynı fiyattaysa). Ölü pikselden bahsedince servis raporu vs. diye işi yokuşa sürüyorlar. Olan vaktinize oluyor. Üstüne servis 4-5 ölü pikselden fazla değilse garantiye girmiyor diyince THH'ye kadar yolu var. Tecrübeyle sabit. Amazon genellikle bu konuda daha iyi direkt değişim sağlıyor.

Top Bottom