Neler Yeni

🔥İndirim Viewsonic VX2758A-2K-PRO-3 240HZ/2K/IPS/27" 9399TL

coolsnow

80+
Şuan elimde ikinci monitör olarak kullandığım VX2780-2k var fakat ekranın sol köşesinde arada bir hafif titreme yapmaya başladı. Kutusunun üstünde Viewsonic premium garanti yazıyor ama KVK garanti bakıyor ve hiç bir şey yapmıyorlar, iki kez sorun tespit edilemedi diye döndü. Video kanıtları sunuyorum hala ilgisizler. 3. kez garantiden döndükten sonra THH'ye gidecek konu, direkt para iadesi alacağım.

Fiyatı çok güzel fakat VX2780'de yaşadığım problemleri bunda yaşar mıyım korkuyorum, o yüzden düzgün bir 2k Oled monitör bekleyeceğim.
KVK garanti bir kez daha beni hayal kırıklığına uğrattı, sırf bu yüzden almaktan vaz geçiyorum.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,765
İsim
Selim
Harika bir monitör 2k ve 240hz olması her işimizi görür 27inc olması da iyi ne büyük nede küçük her kesime hitap edebiliyor 👌

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şuan elimde ikinci monitör olarak kullandığım VX2780-2k var fakat ekranın sol köşesinde arada bir hafif titreme yapmaya başladı. Kutusunun üstünde Viewsonic premium garanti yazıyor ama KVK garanti bakıyor ve hiç bir şey yapmıyorlar, iki kez sorun tespit edilemedi diye döndü. Video kanıtları sunuyorum hala ilgisizler. 3. kez garantiden döndükten sonra THH'ye gidecek konu, direkt para iadesi alacağım.

Fiyatı çok güzel fakat VX2780'de yaşadığım problemleri bunda yaşar mıyım korkuyorum, o yüzden düzgün bir 2k Oled monitör bekleyeceğim.
KVK garanti bir kez daha beni hayal kırıklığına uğrattı, sırf bu yüzden almaktan vaz geçiyorum.
Kullanıci deneyimi monitörlerde burada devreye giriyor işte. Garantidir şudur budur. Umarım sorununuz çözülür.

VX2780 zaten bayağı da kötü bir model bu arada.

Alperen71

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
752
İsim
Alperen Çetin
İncelemesi için:

(https://forum.donanimarsivi.com/kon...ih-rehberi-240hz-mini-rehber-eklendi.1029950/)
Kısa özet:
Sistemi 2K 240Hz'e yeten ve 240Hz şart koşanlar bütçesi G274QPX'e (12.5k) yetmiyorsa tercih edebilir. Bunun dışında önermiyorum. Çünkü görüntü kalitesi ve parlaklık olarak zayıf + standı sabit. 2K 180Hz segment monitörleri daha iyi kontrasta (920vs 1300-1500) ve her türlü ergonomi ayarına sahip ve daha ucuzlar. 2K 240Hz üst modelleri daha iyi kontrast (950vs1400-1500), daha yüksek parlaklık. (380vs480) ve yine daha iyi standa sahip.

Büyük bir indirim yok. Daha önce de 9299'a düşmüş. Satıcıyı da bilmiyorum. Ama 2K 240Hz IPS için iyi fiyat.
Hocam 10k bütçeye 2k hangi monitörü önerirsiz. Yenileme hızından ziyade görüntünün canlılığına önem veririm

coolsnow

80+
Kullanıci deneyimi monitörlerde burada devreye giriyor işte. Garantidir şudur budur. Umarım sorununuz çözülür.

VX2780 zaten bayağı da kötü bir model bu arada.
Şuan havaya bakıyor, kullanmadığım sekmeleri atmak için kullanıyorum. Problem yaşamasam ana monitörüm olarak kullanırım, kötü bir monitör değil.

Bir de 2k 260hz monitör olarak bu var, bunu alıp bozuk viewsonic'i iade etmeyi planlıyorum şuan.

1734730253932.png

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Kara Kartal
⛔ Monitörün HDMI 2.1 çıkışı VRR veya PS5'i desteği yok (ya kabloda ya da monitör anakartında sorun var gibi ...)
⛔ 2025 yılına gireceğiz böyle bir ayak kabul edilemez

240Hz de 10 Bit desteği var mı
Monitör anakartında belki HDMI 2.0 çıkışı kullanmış olabilirler bu yüzden VRR desteği yoktur

HDMI 2.b ----> VRR desteği yok
HDMI 2.1 ----->VRR desteği var

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Şuan havaya bakıyor, kullanmadığım sekmeleri atmak için kullanıyorum. Problem yaşamasam ana monitörüm olarak kullanırım, kötü bir monitör değil.

Bir de 2k 260hz monitör olarak bu var, bunu alıp bozuk viewsonic'i iade etmeyi planlıyorum şuan.

Alıntıyı görüntüle
Neye göre kötü olmadığına karar verdiniz bilmiyorum am gayet kötü:
- Kontrast 850. Rakipleri 1450. Aradaki fark %70.
- Gördüğüm en yavaş IPS panellerden biri. Ghosting'in kralı var:
Screenshot_2024-12-21-06-07-46-628_com.android.chrome.png
Screenshot_2024-12-21-06-08-05-871_com.android.chrome.png

İyi olduğu tek alan renk gamutları ve renk doğruluklarıydı. 2024 modeller bunları da kolaylıkla yakalıyor ki? Viewsonic:in %95 DCI P3 gamutu var. Örneğin Lenovo R27QE'nin 94.5, Philips 27M2N5500'ün %93.5.
- Hiçbir ergonomi ayarı yok. Düz stant.
Ya fiyat? Lenovo R27QE 6500TL'ye alınabiliyor. Viewsonic'in bu durumda 5500 falan olması lazım ki alınabilsin.
Screenshot_2024-12-21-06-16-33-970_com.android.chrome.png

Ama 1 yıldır gördüğü en ucuz fiyat 7000TL.

Aşırı yavaş bir monitör olmasından dolayı eskiden önermiyordum. Çok nadir öneriyordum 2K lazım ama bütçesi çok az olan arkadaşlar 75Hz almasın falan diye zira en ucuz 2K idi. Şu anda daha ucuza çok çok daha iyileri var. Ayrıca özellik olarak daha da geri kaldı. Asla önermiyorum.
⛔ Monitörün HDMI 2.1 çıkışı VRR veya PS5'i desteği yok (ya kabloda ya da monitör anakartında sorun var gibi ...)
⛔ 2025 yılına gireceğiz böyle bir ayak kabul edilemez

240Hz de 10 Bit desteği var mı
Monitör anakartında belki HDMI 2.0 çıkışı kullanmış olabilirler bu yüzden VRR desteği yoktur

HDMI 2.b ----> VRR desteği yok
HDMI 2.1 ----->VRR desteği var
10 bit desteğinin 1 gram önemi yok:
Sana daha önce de açikladım bunu. Bir mesaj okumuyorsun.

Ama evet PS5 kullanacaklar için HDMI 2.1 önemli. Eğer PS5 kullanacaksanız 2.1 olan modellere bakın! Yoksa önemli değil zira DP ile her şeyini kullanabilirsiniz.

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Kara Kartal
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
İyi olduğu tek alan renk gamutları ve renk doğruluklarıydı. 2024 modeller bunları da kolaylıkla yakalıyor ki? Viewsonic:in %95 DCI P3 gamutu var. Örneğin Lenovo R27QE'nin 94.5, Philips 27M2N5500'ün %93.5.
Ya fiyat? Lenovo R27QE 6500TL'ye alınabiliyor. Viewsonic'in bu durumda 5500 falan olması lazım ki alınabilsin.
Alıntıyı görüntüle

Aşırı yavaş bir monitör olmasından dolayı eskiden önermiyordum. Çok nadir öneriyordum 2K lazım ama bütçesi çok az olan arkadaşlar 75Hz almasın falan diye zira en ucuz 2K idi. Şu anda daha ucuza çok çok daha iyileri var. Ayrıca özellik olarak daha da geri kaldı. Asla önermiyorum.

Ama evet PS5 kullanacaklar için HDMI 2.1 önemli. Eğer PS5 kullanacaksanız 2.1 olan modellere bakın! Yoksa önemli değil zira DP ile her şeyini kullanabilirsiniz.
Neyin ne olduğunu biliyorum konudaki bilgilerin yetersiz
Böyle ayak mı olur
10Bit benim kırmızı çizgimdir tetris türü monitörler isterse 2400000Hz olsun
1734775620261.png

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Neyin ne olduğunu biliyorum konudaki bilgilerin yetersiz
Böyle ayak mı olur
10Bit benim kırmızı çizgimdir tetris türü monitörler isterse 2400000Hz olsun
Alıntıyı görüntüle
Ayak öyle olmaz ama 2.5K daha parası olmayan adam ne alacak? Zaten 240Hz şart olan ama parası kavuşmayanlar alsın diye attım. Aynı şeyi 3. yazışım.

10 bit hakkında zerre bilgin yok. 8 bit içerigi 10 bitte görüntüleyip bir şey kazandığını sanmaya devam et. Az sorgulasan zaten neden hiçbir dünya çapındaki incelemecinin bite bakmadığını anlardın da yok işte. Hz'in önemini de hiç kavramamışsın. Yine az sorgulasan 540Hz'de bile neden strobe kullanıldığını anlardın da yok işte.

Daha kaç sefer yanliş bilgilendirme alman lazım?

Detaylı merak edenler için makalede bazı hatalar olsa da şunu okuyabilir:
Senin okuyacağinı hiç sanmıyorum. Türkçe basit bir şekilde anlattiğimı okumiyorken uzun İngilizce metni nasıl okuyacaksın?

Son düzenleme:

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Kara Kartal
Ayak öyle olmaz ama 2.5K daha parası olmayan adam ne alacak? Zaten 240Hz şart olan ama parası kavuşmayanlar alsın diye attım. Aynı şeyi 3. yazışım. Ya okuma bilmiyorsun ya da okumaktan acizsin.

10 bit hakkında zerre bilgin yok. 8 bit içerigi 10 bitte görüntüleyip bir şey kazandığını sanmaya devam et. Az sorgulasan zaten neden hiçbir dünya çapındaki incelemecinin bite bakmadığını anlardın da yok işte. Hz'in önemini de hiç kavramamışsın. Yine az sorgulasan 540Hz'de bile neden strobe kullanıldığını anlardın da yok işte.

Daha kaç sefer yanliş bilgilendirme alman lazım?

Detaylı merak edenler için makalede bazı hatalar olsa da şunu okuyabilir:
Senin okuyacağinı hiç sanmıyorum. Türkçe basit bir şekilde anlattiğimı okuyup idrak etmekten acizken uzun İngilizce metni nasıl okuyacaksın?
12Bit 120 Hz panel ----> 8bit 540Hz den çok daha iyi görüntü sunar bunu anlayacak kapasite lazım
küçücük telefonda bile 8bit ve 10bit panel farkediliyor

27" MSI MPG 272QPX Alın size 500Hz monitör

OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025

IPS MiniLED 2K 500Hz (109 ppi) -----> Gerçek miniLED değil FALD ürün
⛔ HDR? (Tepe Parlaklık 1000 nit)
⛔ Bölge sayısı: ?
⛔ Adobe RGB % (Yüksek Hz nedeniyle düşük renk kalitesi)
⛔ DCI P3 % (Yüksek Hz nedeniyle düşük renk kalitesi)
⛔ Displayport 1.4

24.1" Acer Nitro XV240 F6 600Hz monitör full hd ----------------> 600Hz Aya mı çıkacak

Bu ürünlerin satılacağını mı zannediyorsun
Eskiden 1000Hz - 2000Hz plazma tv ler vardı ne oldu

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
12Bit 120 Hz panel ----> 8bit 540Hz den çok daha iyi görüntü sunar bunu anlayacak kapasite lazım
küçücük telefonda bile 8bit ve 10bit panel farkediliyor

27" MSI MPG 272QPX Alın size 500Hz monitör

OLED & MiniLED  Monitör Seçimi 2025

IPS MiniLED 2K 500Hz (109 ppi) -----> Gerçek miniLED değil FALD ürün
⛔ HDR? (Tepe Parlaklık 1000 nit)
⛔ Bölge sayısı: ?
⛔ Adobe RGB % (Yüksek Hz nedeniyle düşük renk kalitesi)
⛔ DCI P3 % (Yüksek Hz nedeniyle düşük renk kalitesi)
⛔ Displayport 1.4

24.1" Acer Nitro XV240 F6 600Hz monitör full hd ----------------> 600Hz Aya mı çıkacak

Bu ürünlerin satılacağını mı zannediyorsun
Yıllardır forum kullanıyorum. Pek çok şey gördüm ama hayatımda senin kadar bir şey biliyormuş gibi konuşup hiçbir şey bilmeyem bir adam görmedim. Sanki tam bir şey bilecekmiş gibi başlıyor alabildiğine saçmalıkla devam ediyor mesajların. Ben bile hayretteyim bu bir yetenek olsa gerek.
Birkaç terimi mesjada kullanınca bir şey bilmiş olmuyorsun.

coolsnow

80+
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

VX2780'i 1.5 yıldır kullanıyorum, emin ol sunduğun kaynaklardaki bilgiler doğru değil. Az önce ghosting testini açıp test ettim, ghosting olduğu doğru fakat sunduğun görüntüyle alakası yok. Bu arada soğuk havada cihazda daha fazla Ghosting oluyor bunu de belirtmek istiyorum, yazın farklı kışın farklı.

MSI G274QPX'a kıyasla görüntü kalitesi bakımından çok daha iyi bir monitör, iki monitörde de bir film açıp test ettiğimde VX2780 çok daha kaliteli gözüküyor.

Fiyat grafiğini neden atıyorsun hiç anlamıyorum, şu anki fiyatları evet yüksek, alınmaz fakat alan da var. Fiyatı kötü, cihazın kendisi değil.

Aynı şekilde konudaki VX2758A'nın da fiyatına değmeyeceğini düşünüyorum. Tek sebebim ise:
Viewsonic Premium Garanti = KVK Garanti
Cihaz bozulduğunda Tüketici hakem heyetine kadar gitmeniz gerekiyor, uğraştırıyorlar.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
VX2780'i 1.5 yıldır kullanıyorum, emin ol sunduğun kaynaklardaki bilgiler doğru değil. Az önce ghosting testini açıp test ettim, ghosting olduğu doğru fakat sunduğun görüntüyle alakası yok. Bu arada soğuk havada cihazda daha fazla Ghosting oluyor bunu de belirtmek istiyorum, yazın farklı kışın farklı.

MSI G274QPX'a kıyasla görüntü kalitesi bakımından çok daha iyi bir monitör, iki monitörde de bir film açıp test ettiğimde VX2780 çok daha kaliteli gözüküyor.

Fiyat grafiğini neden atıyorsun hiç anlamıyorum, şu anki fiyatları evet yüksek, alınmaz fakat alan da var. Fiyatı kötü, cihazın kendisi değil.

Aynı şekilde konudaki VX2758A'nın da fiyatına değmeyeceğini düşünüyorum. Tek sebebim ise:
Viewsonic Premium Garanti = KVK Garanti
Cihaz bozulduğunda Tüketici hakem heyetine kadar gitmeniz gerekiyor, uğraştırıyorlar.
G274QPX gibi her anlamda üstün bir modelle VX2780'i kıyaslayıp VX2780 seçiyorsan üzgünüm ama klasik Türk insanı aldıği malı övüyor işte. Monitörü kullanınca monitörden anlamış sanıyor kendini. Araba kullanınca kendini ralli şöförü ya da servis falan da sanıyor musun? Monitörün m'sinden anladığın yok.

Şu mesajlara cevap yazmak kendime hakaret gibi geliyor ama yazmak zorunda da hissediyorum çünkü anlamayan arkadaşlar bu yorumları okuyup inanabiliyor. Neyse.

VX2780 görüntü kalitesi anlamında kesinlikle G274QPX'ten iyi olamaz zira:
- Çok daha düşük kontrast (920vs1500).
- Çok daha düşük parlaklık (400vs500nit)
- Daha düşük gamutlar
A sahip.

Ghosting'e bakalım:
Screenshot_2024-12-21-06-08-05-871_com.android.chrome.png
Screenshot_2024-12-21-06-07-46-628_com.android.chrome.png

Yahu ortalama tepki süresi 7ms. En kötü tepki süreleri VA panel gibi 20ms. Percent in window (Refresh rate compliance) %50'de. Bütün bunlara ek ufo testi ghostingggg diye bağırıyor. Sen diyorsun ki bu kadar yok. Yani trajik sadece bu. Tepki süresi; dolayısıyla ghosting 'in şansa bağlı bir unsur olmadığını, panel özelliğine bağlı olduğunu bilseydin bu adamda böyle çıktıysa kesinlikle sende de böyle olacağını bilmeliydin (Tabii aynı monitörün farklı panelli varyasyonları yoksa).
Bahsettiğin LCD'nin ısınınca daha hızlı tepki süresine sahip olduğu mevzusunu bu forumda yayan benim zaten. Ancak o arafaki fark o kadar az ki sen fark edemezsin bunu. Yalnizca ince strobe ayarı yaparken falan önemli o kadarcık fark. Bunu bilmiyorsun.

Yahu, 1500 kontrast ile 920 kontrastı ayıramamıssın arada %50 fark var. Gelmiş burada attiğın testler yanlış emin ol bilmem ne diyorsun. Benim attığım testler profesyonel cihazlarla iyi incelemeciler tarafından yapılan testler. İstersen aynı sonuçları alıp benim söylediklerimin aynısinı söyleyecek 3-5 inceleme daha atayım mı?

Yani siz bunu sihir büyü falan mı sanıyorsunuz? Söylediğin şey 150fps<60FPS gibi mantığa aykırı bir cümle. Anlayan biri baktığinda direk görüyor ve komik duruyorsunuz.

Edit: "İki monitörde de film açıp test ettiğimde VX2780 çok daha iyi duruyor" kısmını her okuduğumda tekrar gülüyorum. Monitörden anlayan biri bu cümleyi kurmaz çünkü. Arkadaşın ya her şeyi doğru gösteren bir referans monitörü var diger iki monitörü ona kıyaslayip bu sonuca ulaştı ya da gözünde colorimeter var bakınca ekranların değerlerini anında ölçüyor öyle anladi.
Edit2: Tepki süresi kısmında biraz hak verdim sonradan. VA panel gibi dedim ama ben süre olarak ona benzettim haberiniz olsun. Yoksa VA olsa beyaz değil siyah olurdu ghosting. Buradaki modelde ghosting fazla ama açık renk olduğu için gözle seçmekte zorlanmış olabilirsin. Ama gözle seçememen, tepki süresi gereken yerlerde yavaş olduğunu algılamadığın gerçeğini değişmez. Şuradaki rehberin sonunu okursan demek istediğimi anlarsın:

Son düzenleme:
Top Bottom