Neler Yeni

🔥İndirim Viewsonic VX2758A-2K-PRO-3 240HZ/2K/IPS/27" 9399TL

coolsnow

80+
G274QPX gibi her anlamda üstün bir modelle VX2780'i kıyaslayıp VX2780 seçiyorsan üzgünüm ama klasik Türk insanı aldıği malı övüyor işte. Monitörü kullanınca monitörden anlamış sanıyor kendini. Araba kullanınca kendini ralli şöförü ya da servis falan da sanıyor musun? Monitörün m'sinden anladığın yok.

Şu mesajlara cevap yazmak kendime hakaret gibi geliyor ama yazmak zorunda da hissediyorum çünkü anlamayan arkadaşlar bu yorumları okuyup inanabiliyor. Neyse.

VX2780 görüntü kalitesi anlamında kesinlikle G274QPX'ten iyi olamaz zira:
- Çok daha düşük kontrast (920vs1500).
- Çok daha düşük parlaklık (400vs500nit)
- Daha düşük gamutlar
A sahip.

Ghosting'e bakalım:
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Yahu ortalama tepki süresi 7ms. En kötü tepki süreleri VA panel gibi 20ms. Percent in window (Refresh rate compliance) %50'de. Bütün bunlara ek ufo testi ghostingggg diye bağırıyor. Sen diyorsun ki bu kadar yok. Yani trajik sadece bu. Tepki süresi; dolayısıyla ghosting 'in şansa bağlı bir unsur olmadığını, panel özelliğine bağlı olduğunu bilseydin bu adamda böyle çıktıysa kesinlikle sende de böyle olacağını bilmeliydin (Tabii aynı monitörün farklı panelli varyasyonları yoksa).
Bahsettiğin LCD'nin ısınınca daha hızlı tepki süresine sahip olduğu mevzusunu bu forumda yayan benim zaten. Ancak o arafaki fark o kadar az ki sen fark edemezsin bunu. Yalnizca ince strobe ayarı yaparken falan önemli o kadarcık fark. Bunu bilmiyorsun.

Yahu, 1500 kontrast ile 920 kontrastı ayıramamıssın arada %50 fark var. Gelmiş burada attiğın testler yanlış emin ol bilmem ne diyorsun. Benim attığım testler profesyonel cihazlarla iyi incelemeciler tarafından yapılan testler. İstersen aynı sonuçları alıp benim söylediklerimin aynısinı söyleyecek 3-5 inceleme daha atayım mı?

Yani siz bunu sihir büyü falan mı sanıyorsunuz? Söylediğin şey 150fps<60FPS gibi mantığa aykırı bir cümle. Anlayan biri baktığinda direk görüyor ve komik duruyorsunuz.

Edit: "İki monitörde de film açıp test ettiğimde VX2780 çok daha iyi duruyor" kısmını her okuduğumda tekrar gülüyorum. Monitörden anlayan biri bu cümleyi kurmaz çünkü. Arkadaşın ya her şeyi doğru gösteren bir referans monitörü var diger iki monitörü ona kıyaslayip bu sonuca ulaştı ya da gözünde colorimeter var bakınca ekranların değerlerini anında ölçüyor öyle anladi.
Edit2: Tepki süresi kısmında biraz hak verdim sonradan. VA panel gibi dedim ama ben süre olarak ona benzettim haberiniz olsun. Yoksa VA olsa beyaz değil siyah olurdu ghosting. Buradaki modelde ghosting fazla ama açık renk olduğu için gözle seçmekte zorlanmış olabilirsin. Ama gözle seçememen, tepki süresi gereken yerlerde yavaş olduğunu algılamadığın gerçeğini değişmez. Şuradaki rehberin sonunu okursan demek istediğimi anlarsın:
İki monitörü de kullandım ikisi de iyi cihazlar. Sunduğun ölçümlerin, ghosting testlerinin doğru olduğuna neden inanayım? kendin mi yaptın bu testleri? Bu ölçümler yapıldığında hangi kamerayla çekim yaptın, oda sıcaklığı kaç dereceydi?

Kendi gözümle yaptığım testlerde pixel tepkisi anlamında G274QPX daha iyi. VX2780'de ghosting yok demiyorum, dediğimi iyi oku. Attığın testlerdeki gibi bir ghosting yok, güvenmiyorum. Uzaylının 3 gözünü, Ufo'daki her bir noktayı tek tek ayırt edebiliyorum. Oda sıcaklığım 22.5 derece. 10 derecede her türlü daha kötü bir sonuç alırsın, gözle de gayet fark edilebilecek bir konu. Kışın -5'de telefon kullandıysan bilirsin.

Kullanılan kamera, ray sistemi nedir hiç bir bilgi de yok. Telefonu elimle gezdirerek ben de çekeyim istersen, her türlü daha iyi gözüküyor.
Asya pazarına farklı panel gitmiş olma ihtimali de var, bunun da farkındasın, ısrarla bu ürüne değerleri budur demeni anlamıyorum. Kendin mi yaptın testleri?

Monitöre attığın tek laf kontrast ve ghosting konuları. Kontrast konusunda iki cihaz da 1000:1, G274QPX daha parlak fakat %100 parlaklıkta siyahları çöp oluyor. VX2780 %100 parlaklıkta bile daha derin siyahlar sunuyor.

Şu ana kadar sunduğun tüm kontrast ve ghosting bilgileri ne yazık ki yanlış. En azından kontrast konusunda ürünün teknik özelliklerine bakabilirdin.

Ayrıca VX2780'den nefret ediyorum, 1.5 yıl sonra kronik titreme problemleri göstermeye başladı, yabancı forumlarda da bunu yaşayanlar var. Alınmayacak bir ürün.

Sana tavsiyem kullanmadığın bilmediğin ürün hakkında yorum yapma.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sunduğun ölçümlerin, ghosting testlerinin doğru olduğuna neden inanayım? kendin mi yaptın bu testleri? Bu ölçümler yapıldığında hangi kamerayla çekim yaptın, oda sıcaklığı kaç dereceydi?
Yahu. Az beyin ya.
Viewsonic için attığım adam Endonezya'da olmasına rağmen tüm dünyaca takip edilen yüzlerce monitör incelemiş profesyonel test sistemlerine sahip bir incelemeci. Sen çıkmış diyorsun nereden bileyim doğru, sonra da gözünle bi şey bilmeden gördüğünün objektif test sonucu olduğunu iddia ediyorsun. Allah akıl fikir versin.
Benlik sıkıntı yok senin gibi 50 tane adam gördüm. Tartıştığım adamların tamamı attığım test sonuçlarına karşı çıkıp başka profesyonel incelemeciden aksi sonuçlar atamayan, ben gördüm böyledir diyen yine ayakkabı numarasında IQ'ya sahip adamlardı. Zira tekniğini bilip incelemsini okuyabilen adam neden karşı çıksın? O da aynı şeyi görüyor. Çok çok TR fiyatı hakkında tartışıyoruz.
Kendi gözümle yaptığım testlerde pixel tepkisi anlamında G274QPX daha iyi. VX2780'de ghosting yok demiyorum, dediğimi iyi oku. Attığın testlerdeki gibi bir ghosting yok, güvenmiyorum. Uzaylının 3 gözünü, Ufo'daki her bir noktayı tek tek ayırt edebiliyorum. Oda sıcaklığım 22.5 derece. 10 derecede her türlü daha kötü bir sonuç alırsın, gözle de gayet fark edilebilecek bir konu. Kışın -5'de telefon kullandıysan bilirsin.
Kullanılan kamera, ray sistemi nedir hiç bir bilgi de yok. Telefonu elimle gezdirerek ben de çekeyim istersen, her türlü daha iyi gözüküyor.
Benim referans gösterdiğim test sistemlerinden bir örnek:
1734883362240.png

Benim attığım adamlar bu test yöntemlerini icat edip profesyonel ekipmanlarla ölçen adamlar. Ama tabii, senin gözünün ghosting testi daha iyidir.
Sonradan ek: Aşağıda kullandığım incelemecileri de verdim. Tüm test sistemlerini yazıyor zaten adamlar.

Bu LCD'lerin soğukta yavaşlaması olayını da forumda anlatan benim diyorum dinlemiyorsun. Yahu arkadaşım, burada bahsettiğimiz fark o kadar küçük ki QFT ve custom strobe yazılımıyla milim hesaplar yapıldığında kullanıyoruz. Kaldı ki inceleyen adam yüzlerce monitör incelemiş profesyonel. Sence bilmiyor mu bunu?

Hayatında monitör test rigi görmediğine eminim. Görmüş olsan attıklarımın ne olduğu hakkında fikrin olurdu ama 50 metre öteden zerre fikrinin olmadığı belli.

Asya pazarına farklı panel gitmiş olma ihtimali de var, bunun da farkındasın, ısrarla bu ürüne değerleri budur demeni anlamıyorum. Kendin mi yaptın testleri?
??????
Anladım. Okuma da yok. Türkçe A1. Çünkü söyledim bunu.
(Tabii aynı monitörün farklı panelli varyasyonları yoksa).
Bu kısım önemli değil zira farklı varyasyonları da varsa kesinlikle alınmaz. İncelemesi olmayan monitörün hiçbir değeri belli değildir. Tamamen risk.
Monitöre attığın tek laf kontrast ve ghosting konuları. Kontrast konusunda iki cihaz da 1000:1
En azından kontrast konusunda ürünün teknik özelliklerine bakabilirdin.
Hah şöyle ya. Ben anlamıyorum diye bağır şöyle. O değerlerin tamamının 25K'lık IPS'e bile standart yazıldığının farkında değilsin. Senin mantığınla 5K'lık IPS ile 25K'lık IPS arasında fark bulamazsın. Boşuna mı bütün kanallar tek tek tüm değerleri test ediyor? Bir akıllı sen misin?
Monitöre attığın tek laf kontrast ve ghosting konuları.
Çünkü %60 daha düşük kontrast ile çok çok daha yüksek tepki süresine sahip olduğu için olabilir mi? Bir IPS'in en önemli noktalarından biri ile koskoca MOTION performansı kısmında berbat bir monitör. Bu ikisi senin için bir şey ifade etmiyor tabii, zira zerre fikrin yok.
Şu ana kadar sunduğun tüm kontrast ve ghosting bilgileri ne yazık ki yanlış.
Haaah. Bağır şöyle daha çok bağır. Ben bi şeyden anlamıyorum de şöyle. Ben yanlışsam:
Bu adamlar da yanlış. Çünkü değerleri bunlardan ve şimdi aklıma gelmeyen diğer birkaç yerden alıyorum. Ulan birisi zaten senin kullandığın testlerin büyük çoğunluğunu icat eden adamlar. Bir çoğu test yöntemlerini icat eden adamlar. Bütün dünya bunlara bakıyor. Profesyonel inceleme yapan yegane kaynaklar. Hepsine karşı çıkıp marjinal olunca bilgili mi oluyorsun yoksa ahmağın teki mi oluyorsun?

Sana tavsiyem kullanmadığın bilmediğin ürün hakkında yorum yapma.
Sana tavsiyem hakkında bi bir şey bilmediğin konularda konuşmaman. Senin gözlerin şöyle olsa gerek ki sen kullanınca her şeyden anlıyorsun:
1734884207048.png

Şu mesajı yazarkan harcadığım zamana yazık. Sana 40 gün 40 gece anlatsam kafana bir şey girmez. Bir daha da cevap yazmam sırf bilmeyen arkadaşlar sana aldanmasın diye yazıyorum zaten. Ötede oyna.

Son düzenleme:

coolsnow

80+
Yahu. Az beyin ya.
Viewsonic için attığım adam Endonezya'da olmasına rağmen tüm dünyaca takip edilen yüzlerce monitör incelemiş profesyonel test sistemlerine sahip bir incelemeci. Sen çıkmış diyorsun nereden bileyim doğru, sonra da gözünle bi şey bilmeden gördüğünün objektif test sonucu olduğunu iddia ediyorsun. Allah akıl fikir versin.
Benlik sıkıntı yok senin gibi 50 tane adam gördüm. Tartıştığım adamların tamamı attığım test sonuçlarına karşı çıkıp başka profesyonel incelemeciden aksi sonuçlar atamayan, ben gördüm böyledir diyen yine ayakkabı numarasında IQ'ya sahip adamlardı. Zira tekniğini bilip incelemsini okuyabilen adam neden karşı çıksın? O da aynı şeyi görüyor. Çok çok TR fiyatı hakkında tartışıyoruz.

Benim referans gösterdiğim test sistemlerinden bir örnek:
Alıntıyı görüntüle
Benim attığım adamlar bu test yöntemlerini icat edip profesyonel ekipmanlarla ölçen adamlar. Ama tabii, senin gözünün ghosting testi daha iyidir.
Sonradan ek: Aşağıda kullandığım incelemecileri de verdim. Tüm test sistemlerini yazıyor zaten adamlar.

Bu LCD'lerin soğukta yavaşlaması olayını da forumda anlatan benim diyorum dinlemiyorsun. Yahu arkadaşım, burada bahsettiğimiz fark o kadar küçük ki QFT ve custom strobe yazılımıyla milim hesaplar yapıldığında kullanıyoruz. Kaldı ki inceleyen adam yüzlerce monitör incelemiş profesyonel. Sence bilmiyor mu bunu?

Hayatında monitör test rigi görmediğine eminim. Görmüş olsan attıklarımın ne olduğu hakkında fikrin olurdu ama 50 metre öteden zerre fikrinin olmadığı belli.

??????
Anladım. Okuma da yok. Türkçe A1. Çünkü söyledim bunu.

Bu kısım önemli değil zira farklı varyasyonları da varsa kesinlikle alınmaz. İncelemesi olmayan monitörün hiçbir değeri belli değildir. Tamamen risk.

Hah şöyle ya. Ben anlamıyorum diye bağır şöyle. O değerlerin tamamının 25K'lık IPS'e bile standart yazıldığının farkında değilsin. Senin mantığınla 5K'lık IPS ile 25K'lık IPS arasında fark bulamazsın. Boşuna mı bütün kanallar tek tek tüm değerleri test ediyor? Bir akıllı sen misin?

Çünkü %60 daha düşük kontrast ile çok çok daha yüksek tepki süresine sahip olduğu için olabilir mi? Bir IPS'in en önemli noktalarından biri ile koskoca MOTION performansı kısmında berbat bir monitör. Bu ikisi senin için bir şey ifade etmiyor tabii, zira zerre fikrin yok.

Haaah. Bağır şöyle daha çok bağır. Ben bi şeyden anlamıyorum de şöyle. Ben yanlışsam:
Bu adamlar da yanlış. Çünkü değerleri bunlardan ve şimdi aklıma gelmeyen diğer birkaç yerden alıyorum. Ulan birisi zaten senin kullandığın testlerin büyük çoğunluğunu icat eden adamlar. Bir çoğu test yöntemlerini icat eden adamlar. Bütün dünya bunlara bakıyor. Profesyonel inceleme yapan yegane kaynaklar. Hepsine karşı çıkıp marjinal olunca bilgili mi oluyorsun yoksa ahmağın teki mi oluyorsun?

Sana tavsiyem hakkında bi bir şey bilmediğin konularda konuşmaman. Senin gözlerin şöyle olsa gerek ki sen kullanınca her şeyden anlıyorsun:
Alıntıyı görüntüle

Şu mesajı yazarkan harcadığım zamana yazık. Sana 40 gün 40 gece anlatsam kafana bir şey girmez. Bir daha da cevap yazmam sırf bilmeyen arkadaşlar sana aldanmasın diye yazıyorum zaten. Ötede oyna.
Söylediğin şeylerin yanlış olduğunu fark ettikten sonra şahsıma saldırman çok komik.

Tamam sen daha bilgilisin, daha zekisin, daha hakimsin.
Konu buydu değil mi.

Endonezya pazarına farklı panelle giden bir ürüne ben bu şekilde değil dediğimde inanmama hakkına da sahipsin.

BEN DE SENİN BURAYA ATTIĞIN BİR SONUCA İNANMAK ZORUNDA DEĞİLİM. KENDİ GÖZÜME İNANIRIM.

Tüm bunlar sonunda kudurup burada şahsıma yaptığın benzetmeler sadece içindeki pislikleri ortaya koyar. Az daha hakaret edip banlanmanı istemiyorum, lütfen cevap yazma.
İyi forumlar.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Söylediğin şeylerin yanlış olduğunu fark ettikten sonra şahsıma saldırman çok komik.
Tamam :) Ben istediğimi elde ettim. Monitör hakkında temel bilgisi olup mesajlarına bakan kişi gülecek sadece. Kendini rezil ettin.

Son düzenleme:

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Kara Kartal
Aynı görüşte olmayan kişilere saldırıp yanlış bilgilerle milleti yanıtılıyorsun Hz dışında hiç bir şey de bildiğin yok Hz de yamalık bilgi

1734893225463.png

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Aynı görüşte olmayan kişilere saldırıp yanlış bilgilerle milleti yanıtılıyorsun Hz dışında hiç bir şey de bildiğin yok Hz de yamalık bilgi

Alıntıyı görüntüle
Evet yok :) Cevap vermeyecektim ama bitin daha önemli olduğunu kanıtlamak için 120Hz OLED ile e-spor turnuvaları için tasarlanmış 600Hz LCD'yi karşılaştırmışsın. Trajik. Rezil ediyorsunuz kendinizi sadece.
(Not: Bağlamından koparmışsın ekleyeyim: gerçek HDR monitör kullanmıyorsanız yani monitöre minimum 20K vermiyorsanız önemi yok, 8 yeterli dedim.)
Ek: 480Hz OLED ve 540Hz LCD'yi yeterli bulmayıp üstüne strobe eklenmiş. Sen uzay falan diyorsun. Yarın bir gün yeni bir ekran teknolojisi çıkmaz da Hz kullanılmaya devam eder ve 500-1000 yaygın olursa bugünlerdeki ekranlara nasıl bakıyormuşuz diyeceksiniz. 180-240 gibi değerler aşırı düşük ve hareket bulanıklığı açısından çok yetersiz. Henüz 2000'lerdeki CRT netliğini bile yakalayamadık 25 yıl sonra.
Ama tabii, hiçbirinden haberin yok.

Türkçen A1 seviye, bozuk AI gibi konuşuyorsun. Dolayısıyla İngilizce bildiğinden şüpheliyim. Zaten biliyor olsanız yazdıklarınızın saçmalık olduğunu da hemen bir iki makale ile anlardınız. Ama yine de atıyorum videoyu. Al RTINGS yetmemiş koskoca Monitors Unboxed'ın bit hakkındaki cevabı:

Hadi yiyorsa rapor etsene yanlış bilgilendirme diye. Hadisene. Raporla ya. Sonra da sonucu paylaş :) Ben söyleyeyim: Reddedildi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Allah aşkına raporla :) Görelim.

Son düzenleme:

Kartallar

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,404
İsim
Kara Kartal
Evet yok :) Cevap vermeyecektim ama bitin daha önemli olduğunu kanıtlamak için 120Hz OLED ile e-spor turnuvaları için tasarlanmış 600Hz LCD'yi karşılaştırmışsın. Trajik. Rezil ediyorsunuz kendinizi sadece.
(Not: Bağlamından koparmışsın ekleyeyim: gerçek HDR monitör kullanmıyorsanız yani monitöre minimum 20K vermiyorsanız önemi yok, 8 yeterli dedim.)
Ek: 480Hz OLED ve 540Hz LCD'yi yeterli bulmayıp üstüne strobe eklenmiş. Sen uzay falan diyorsun. Yarın bir gün yeni bir ekran teknolojisi çıkmaz da Hz kullanılmaya devam eder ve 500-1000 yaygın olursa bugünlerdeki ekranlara nasıl bakıyormuşuz diyeceksiniz. 180-240 gibi değerler aşırı düşük ve hareket bulanıklığı açısından çok yetersiz. Henüz 2000'lerdeki CRT netliğini bile yakalayamadık 25 yıl sonra.
Ama tabii, hiçbirinden haberin yok.

Türkçen A1 seviye, bozuk AI gibi konuşuyorsun. Dolayısıyla İngilizce bildiğinden şüpheliyim. Zaten biliyor olsanız yazdıklarınızın saçmalık olduğunu da hemen bir iki makale ile anlardınız. Ama yine de atıyorum videoyu. Al RTINGS yetmemiş koskoca Monitors Unboxed'ın bit hakkındaki cevabı:

Hadi yiyorsa rapor etsene yanlış bilgilendirme diye. Hadisene. Raporla ya. Sonra da sonucu paylaş :) Ben söyleyeyim: Reddedildi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Allah aşkına raporla :) Görelim.
1734895101449.png

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
-