Neler Yeni

Vikings Final Sezonu Hakkında Düşüncelerim

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
SPOİLER İÇERİR

Final sezonu hakkında yorum yapmak isterim. Şahsen beklentimin altında kaldı. Eğer karakterlerin gelişimlerini son sezonda ayrı ayrı incelersek güzel bir senaryo ortaya çıkıyor lakin tümünü hesaba kattığımız zaman ulan bu böyle mi olur diyorsunuz içinizden. Alfred'in içine kılıcın yarısından fazlasının girmesi ve adamın hiçbir şey olmamış gibi devam etmesi tarzında ufak gerçek dışı unsurlar vardı bu sezonda. Dizi maalesef ki final sezonunda yan karakterlere çok ağırlık vermişti. İlk 15 bölüm boyunca Oleg gereksiz ön planda tutuldu ve şak diye ayrıldı. Ingrıd ve Erik'ten bahsetmiyorum bile. Hayatımda bu kadar gereksiz, amacı belli olmayan yan karakterler görmedim. Güzelim senaryoyu berbat etmek için eklenmişler resmen diziye. Harald'ın Halfdan ile olan sahnesini çok beğendim. Son olarak Ivar'da gözlerimi yaşartmadı değil. İlk 4 sezonu mükemmel olan bir dizinin böyle bir final yapması beni üzdü desem yanlış olmaz. Ama bunların hepsine rağmen izlenebilirliği olabilen bir sezondu. Vikings severler benim gibi yas tutmaya başlayabilir dizi bittiği için 😢.

1609703383638.png

MÜJDE
Vikings severlere Netflix tarafından güzel bir haberim var. Kendileri Vikings'in yaratıcısı ile anlaşarak Vikings: Valhalla adında ayrı bir dizi yapacaklarmış ve ilk Vikings evreninden 100 yıl sonrasını içerecekmiş.

Vikings Valhalla hakkında​

2013 yılında History Channel’da başlayan ve kısa sürede seyirci sayısını arttırak devam eden Vikings’in son sezonunun yayınlanmasına az zaman kala Netflix’ten Vikings severlere sürpriz bir haber geldi. Vikings’in devamı niteliğinde yapılması planan dizi Netflix’te seyirci ile buluşacak.

Hirst diziyi resmen açıkladı​

Yazarlığı ve yapımcılığını yine Michael Hirst’ün yapacağı dizi Vikings’in devamı niteliğinde olacağı kesinleşti. Yapımcı Hirst konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Vikings destanımızın devamını duyurduğumuz için çok heyecanlıyım. MGM ve Netflix’in dizimize gösterdiği inancın dünyadaki milyonlarca hayranımızı heyecanlandıracağını biliyorum. Gerçekten harika bir yazar olan Jeb Stuart, tarihin bilinen en ünlü Vikingler’inden bazılarını konu alan yeni hikayelerle, güçlü bir bakış açısı getirecek.” dedi.

Valhalla kaç bölüm olacak?​

24 bölümden oluşacağı açıklanan dizinin Vikings’teki gibi sezon bölünürek 12’şer bölüm şeklinde mi yoksa bir bütün haline mi yayınlanacağı belirsizliğini koruyor. Ancak Vikings Valhalla’nın konu edineceği tarihlerin Vikings’in son sezonda işleyeceği konuların 100 yıl sonrası olacak. Valhalla hikayesinde Leif Erikson, Freydis, Harald Harada, Normandiya Kralı William gibi ünlü Viking isimlerini konu alacak.

Vikings Valhalla konusu​

Anlatılacak hikayedeki Viking tarihinin sürekli değişen Avrupa’da vikinglerin hayatta kalma ve savaşçı ruhlarını nasıl devam ettirecekleri işlenecek.

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

LahmatsuDcr

80+ Silver
Benim bildiğim Netflixte olan bölümler Part A daha Part B gelecek dediler.

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Savaşı Bjorn kazandı kanka.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam şuan yayın hakları yurt dışında Amazonda, ülkemizde ise DMAX'te yer almakta. Netflix 6.sezon part A'yı çıktıktan 1 sene sonra getirdi maalesef.
Yeeeeeeees yesss.
Ivara gıcık oluyordum

LahmatsuDcr

80+ Silver
Savaşı Bjorn kazandı kanka.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam şuan yayın hakları yurt dışında Amazonda, ülkemizde ise DMAX'te yer almakta. Netflix 6.sezon part A'yı çıktıktan 1 sene sonra getirdi maalesef.
Fark ettim. Bazı yolları kullanarak ikinci kısmı izliyorum. Teşekkürler.

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan

LahmatsuDcr

80+ Silver
Yeni bitirdim diziyi. 6 sezonluk bir efsane. Dizide sevmediği iki şey var tek. Birincisi gereksiz yan karakterler oldu. Çok fazla yan karakter girip çıkıyor diziye. Bazıları boş ve gereksiz. İkincisi ise gereğinden uzun olması. Hikayeden hiçbir şey eksiltmeden 1.5 sezon daha kısa çekerdim diziyi. Bazı yerler sırf uzatılsın diye uzatılmış.
Björn ve Ubbe'nin sonları da çok güzel bence. Björn'ün son kılıcını kaldırması falan. Ivar'ın ölümü de çok güzel işlenmiş. Bir tek Hvit'in sonunu pek sevmedim diyebilirim. Genel anlamda Breaking Bad'den sonra izlediğim en iyi dizi.
Sons of Anarchy'den de güzel bir dizi.

ddarkbrother

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,838
İsim
Tandoğan Tan
Yeni bitirdim diziyi. 6 sezonluk bir efsane. Dizide sevmediği iki şey var tek. Birincisi gereksiz yan karakterler oldu. Çok fazla yan karakter girip çıkıyor diziye. Bazıları boş ve gereksiz. İkincisi ise gereğinden uzun olması. Hikayeden hiçbir şey eksiltmeden 1.5 sezon daha kısa çekerdim diziyi. Bazı yerler sırf uzatılsın diye uzatılmış.
Björn ve Ubbe'nin sonları da çok güzel bence. Björn'ün son kılıcını kaldırması falan. Ivar'ın ölümü de çok güzel işlenmiş. Bir tek Hvit'in sonunu pek sevmedim diyebilirim. Genel anlamda Breaking Bad'den sonra izlediğim en iyi dizi.
Sons of Anarchy'den de güzel bir dizi.
Ben de senin gibi düşünüyorum. Kahin'in Bjorn'e Ragnardan daha büyük biri olacaksın dediği zaman ulan ne olabilir ki de Ragnarın önüne geçer bu adam demiştim. Son sezonla birlikte anladım ki savaşı kaybeden taraf oldukları zaman verdikleri tepkiler işlenmiş. Ragnar savaşı kaybedince halkını terk edip ölüme gitmişti; ama Bjorn son nefesini verene kadar savaş meydanında mücadele etti.

Top Bottom