Neler Yeni

Virüs korkumu nasıl çözerim

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,507
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Onu demiyorum hocam yine korkuyorum anlamında.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam gidip bilgisayara virüs yükleyecek halim yok ya. Ne yapmamı önerirsiniz?
Gerekirse yiyeceksiniz hocam, öğreneceksiniz. Nasıl olacağı size kalmış. Gidin tüm yaygın virüsleri tek tek araştırın nereden nasıl bulaştığını öğrenin.

Ben şahsen virüsleri yiye yiye öğrendim. 6 yaşımdan beri bilgisayar başındayım sadece 1 sefer sistemi formatlık hale soktum. Onun harici öğrenmek zor bir şey değil yani.

mfimmel

80+ Silver
Kankam şüpheleniyorsan buraya birkaç tane konu açmak yerine dediğimi yapıp Kaspersky tam tarama yapabilirsin.

Ayrıca abartacak bir şey yok virus kolay kolay bulaşmaz indirdiğin bir dosyayı açmadan önce tarat.
Windows Defender bile yeterli olur zaten herhangi bir virus veya viruse benzer bir uygulama/dosya tespit ettiğinde otomatik siliyor ve sana bildirim veriyor.

Messinin kramponu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
Türkçe konuştuğuma bakma kutuplarda yaşıyorum
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar parçaları, Darboğaz sorunları, Hazır sistem önerileri, Dış donanım önerileri, İç donanım önerileri,
Gerekirse yiyeceksiniz hocam, öğreneceksiniz. Nasıl olacağı size kalmış. Gidin tüm yaygın virüsleri tek tek araştırın nereden nasıl bulaştığını öğrenin.

Ben şahsen virüsleri yiye yiye öğrendim. 6 yaşımdan beri bilgisayar başındayım sadece 1 sefer sistemi formatlık hale soktum. Onun harici öğrenmek zor bir şey değil yani.
Hocam işte gerekmeden çözme şansım yok mu?

Strkaos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Duran ÖZEL
Virüs konusunda cidden sebepsiz ve saçma bir korkum var ve bu durumu çözmek istiyorum. Nasıl çözebilirim?
girdiğiniz siteler facebook twitter yada forum donanım gibi siteler ve oynadığınız oyunlar lol pubg valorant gibi oyunlarsa nasıl bilgisayarınıza virüs bulaşabilir?

bilgisayarınız aşırı yavaş olduğundan bu hisse kapılıyor olabilir misiniz ?

Messinin kramponu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar parçaları, Darboğaz sorunları, Hazır sistem önerileri, Dış donanım önerileri, İç donanım önerileri,
girdiğiniz siteler facebook twitter yada forum donanım gibi siteler ve oynadığınız oyunlar lol PUBG valorant gibi oyunlarsa nasıl bilgisayarınıza virüs bulaşabilir?

bilgisayarınız aşırı yavaş olduğundan bu hisse kapılıyor olabilir misiniz ?
Hocam bilgisayarımın yavaş olduğuna nasıl ulaştınız? Bilgisayarım yavaş değil ve bu virüs korkusu 2018’de yaşadığım bir olaya dayanıyor.

AidenX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Altay
Virüs konusunda cidden sebepsiz ve saçma bir korkum var ve bu durumu çözmek istiyorum. Nasıl çözebilirim?
Kanka istediğin linke girebilirsin maile tıklayabilirsin bunlar virüs bulaştırmaz ama ipni ve bilgilerini falan ele verir şifreni falan çalmaz yanı korkma zaten virüslü bir dosya indirirken bile chrome uyarıyor eğer güvenmediğin bir dosyaysa indirmeyi iptal edebilirsin ben 4 5 yıldır ne virüs programı kullanıyorum ne güvenlik duvarım açık sadece chrome arada uygulamalarda uyarıyor 1 kere bile hesabım falan çalınmadı tek yapman gereken kullandığın sitelerin adlarına dikkat etmen bazen seni benzer adda bir siteye yönlendirip baitlemeye çalışır örneğin "lstagram.com"(başındaki harf L harfi aslında) bunlara dikkat edersen hiçbir sıkıntı yaşamazsın

dolaroldu8tl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,640
İsim
Yiğit Emir Özkan
İlgilendiği Kategoriler
Telefon, PC
Instagram
rexalwst
Steam
yaşıyorum hala
Discord
Rexalest#0427
Hocam tecrübeniz varsa zaten virüs kapmak için gerçekten çok çaba sarf etmek gerekiyor. Yıllardır crackli uygulamalar kullanırım modlar kurarım 1 kere virüs kapmadım. Kaparsam da USB'yi takar formatlarım.

Romalu lakaka

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
720
İsim
Emre
Hocam tecrübeniz varsa zaten virüs kapmak için gerçekten çok çaba sarf etmek gerekiyor. Yıllardır crackli uygulamalar kullanırım modlar kurarım 1 kere virüs kapmadım. Kaparsam da USB'yi takar formatlarım.
Valla virüslü site bile bulmak zor bu dönemde
İstesem bulaştıramam

Messinin kramponu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
484
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
aynı korku bende de var benim ki ona dayanıyor.

sizin hikayeniz nedir?
Pek hikaye denemez 5 yıl önce masaüstü bilgisayar ne haberim yokken biri geldi ve 30 dakika boyunca virüsleri abarta abarta anlattı. Şu an ise virüsün o kadar kolay bulaşmadığını kendime inandıramıyorum. Sizinki nedir?

Son düzenleme:

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,326
İsim
Hacı

Mustafa_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
990
İsim
Mustafa
Pek hikaye denemez 6 yıl önce masaüstü bilgisayar ne haberim yokken biri geldi ve 30 dakika boyunca virüsleri abarta abarta anlattı. Şu an ise virüsün o kadar kolay bulaşmadığını kendime inandıramıyorum.
Bulaşsa ne olacak ki takma kafana bu kadar. Ben her tarzdan siteye giriyorum kredi kartım da aynı pc de tek yapman gereken kaspersky kurman (demo halde kullanıyorum o bile yetiyor) He birde yanlışlıkla reklama falan tıklama konusu için yükle bir adblocker kafan rahat olsun zaten virüslerin çoğu reklamlarda.

Strkaos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Duran ÖZEL
Pek hikaye denemez 5 yıl önce masaüstü bilgisayar ne haberim yokken biri geldi ve 30 dakika boyunca virüsleri abarta abarta anlattı. Şu an ise virüsün o kadar kolay bulaşmadığını kendime inandıramıyorum. Sizinki nedir?
makinem kasıyor diye ne zaman konu görsem "bilgisayarda virüs taraması yapın" diye cevap veren kişilerden.

Top Bottom