Neler Yeni

Voltaj regülatörü mü Online Ups mi

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
Evim baya eski 50 senelik kablolar vs eski ince kablolardan. Bilgisayarın olduğu prize topraklama çektirdim akım korumalı priz var ama yinede bilgisayarda bazı problemler oluyor elektrik kaynaklı olduğunu düşünüyor herkes. Hangisini almalıyım bu durumda. Marka model önerirseniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Emircan Sivri
F/P Olarak Tunçmatik ups ürünlerini düşünebilirsin.

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,449
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
İlk sen o paraya git toplu tek tel 3-4mm mis kablo al komple evin elektriğini yenile.
Allah korusun evi alev alsa sadece oturup ağlamaktan başka çareniz olmaz. Elektrik işi şakaya gelmez.

Gaz ve su sorunu hızlı bir yolla çözülüyor ama kablolarda sıcaktan eriyip birbirine yapışma durumu olursa duvarın altında yana yana gider komple.

O korku stress varya çok kötü durum. Birşeyi Çaresizce izlemek adamı çökertir ve uzun süre o korku gitmez.

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk sen o paraya git toplu tek tel 3-4mm mis kablo al komple evin elektriğini yenile.
Allah korusun evi alev alsa sadece oturup ağlamaktan başka çareniz olmaz. Elektrik işi şakaya gelmez.

Gaz ve su sorunu hızlı bir yolla çözülüyor ama kablolarda sıcaktan eriyip birbirine yapışma durumu olursa duvarın altında yana yana gider komple.

O korku stress varya çok kötü durum. Birşeyi Çaresizce izlemek adamı çökertir ve uzun süre o korku gitmez.
Ev benim değil kiracıyım. Ev sahibi eve 5 kuruş masraf yapmam demiş 1 2 sene önce. Tartışmaya girmek istemiyorum kendimi koruycak önlemi almaya çalışıyorum. Hasta kardeşlerim var eve bi klozet bile yaptırmadı afedersin ben kendim yaptırdım. Tartışmak istemiyorum o yüzden ev sahibi ile
Mesaj otomatik birleştirildi:

O Halde düşünmeden Schneider dostum hiç düşünme gözün kapalı alabilirsin.
Apc özellikle çok pahalıydı şuan fiyatlar düşük geldi banada

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,449
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Böyle tek çekirdek mis kablo aşırı yük taşıyor ısınmadan.

Ama diğer sarmalı mis teller aralarında oluşan boşluklar sayesinde ısınma sorununa yol açıyor. ısınınca da malum kablo eriyip birbirine yapışma durumu oluyor

images

Anladım en azından kirayı veren adama söyle evin kabloları yüzünden evin alev alırsa sorunu bende görme.

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Böyle tek çekirdek mis kablo aşırı yük taşıyor ısınmadan.

Ama diğer sarmalı mis teller aralarında oluşan boşluklar sayesinde ısınma sorununa yol açıyor. ısınınca da malum kablo eriyip birbirine yapışma durumu oluyor

images

Anladım en azından kirayı veren adama söyle evin kabloları yüzünden evin alev alırsa sorunu bende görme.
Sahibi buralarda değil ama abisi binada yakın zamanda belirticem bu konuyu. Ama ups de şart ekipmanlar dahil 100k sistem korumam lazım

Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Emircan Sivri

Dostum dediğin mantıklı lakin hesaba katmadığın çok durum var 1 top 2.5 nym kablo 100M ortalma 1000 TL x3 olacak Toplam: 3000 TL Kablo yetmediğini farz edelim x2 diyelim 6000 TL
Hadi sigortaları yeniledik diyelim 2000 TL
Toplam : 8000 TL
Elektrikçi gelecek kablola çekecek işçilik minumum 8000-10000 TL
Ortalama Toplam: 15.000 TL
Kiracı olduğu bir yerde çok mantıksız. kablo tesisatının yenilenmesi.
Onun yerine Ups Güzel bir çözüm yöntemi olabilir ve önerdiğim Upste'de harici topraklama bağlantısı var ordan toprağa bi 2.5'luk kablo çekerse tertermiz bir tesisat olur ki çekmesine bile gerek yok.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,196
İsim
Arda doğan
Evim baya eski 50 senelik kablolar vs eski ince kablolardan. Bilgisayarın olduğu prize topraklama çektirdim akım korumalı priz var ama yinede bilgisayarda bazı problemler oluyor elektrik kaynaklı olduğunu düşünüyor herkes. Hangisini almalıyım bu durumda. Marka model önerirseniz.
Ups al

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu
Dostum dediğin mantıklı lakin hesaba katmadığın çok durum var 1 top 2.5 nym kablo 100M ortalma 1000 TL x3 olacak Toplam: 3000 TL Kablo yetmediğini farz edelim x2 diyelim 6000 TL
Hadi sigortaları yeniledik diyelim 2000 TL
Toplam : 8000 TL
Elektrikçi gelecek kablola çekecek işçilik minumum 8000-10000 TL
Ortalama Toplam: 15.000 TL
Kiracı olduğu bir yerde çok mantıksız. kablo tesisatının yenilenmesi.
Onun yerine Ups Güzel bir çözüm yöntemi olabilir ve önerdiğim Upste'de harici topraklama bağlantısı var ordan toprağa bi 2.5'luk kablo çekerse tertermiz bir tesisat olur ki çekmesine bile gerek yok.
Bilgisayarın bağlı olduğu priz de toprak hattı var çektirdim ama pc de olan problemleri elektriğe bağlıyorum çünkü çözemedim parçalar servise gitti bazı parçalar değişti ups almadan da takmıyorum şuan pc yi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yukarıda linkler var bazı modeller pek anlamıyorum ama apc yani schneider her zaman en iyisi diyorlar akım korumalı prizim de apc

DESMOND

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
207
İsim
Cüneyt Tavşanoğlu

Yorumlara baktım da sesi çok rahatsız ediciymiş ne yapmam lazım bu durumda şimdi @emircansivri

_Zaur_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,449
İsim
Zaur
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Yorumlara baktım da sesi çok rahatsız ediciymiş ne yapmam lazım bu durumda şimdi @emircansivri
İlk başlarda rahatsız eder ama alıştıkça umurunda olmaz. Dızzzzz gibi yapıyor sürekli ara bir Jıııııttttt diye düzenliyor voltajı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,163
Üyeler
163,274
Son üye
Slawyer
Top Bottom